2024.03.19. - József, Bánk

Dán húspogácsa

Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 1 teáskanál pirospaprika ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt, a mártáshoz 3 dl tej.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A marhahúst a megtisztított vöröshagymával együtt kétszer átdaráljuk, hogy egészen pépes legyen, majd összegyúrjuk a tejjel, a felvert tojással, a pirospaprikával, a sóval és a borssal. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható legyen, és az összes folyadékot felszívja.

Nedves kézzel apró gombócokat alakítunk belõle, kevés lisztben megforgatjuk, és a forró olajban 4-5 perc alatt szép pirosasbarnára megsütjük. Leszûrjük, kisebb tepsire szorosan egymás mellé rakjuk. Leöntjük a tejjel, és a tepsit alufóliával szorosan befedjük. Elõmelegített, forró sütõbe toljuk. 20 percnyi párolás után a gombócokat megforgatjuk, és újabb 20 percig pároljuk. Mire elkészül, a tejbõl csak sûrû mártás marad, a hús fantasztikusan finom lesz.

Salátával, párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk. Csak melegen jó! Kissé munkaigényes, de különleges.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!