2024.04.18. - Andrea, Ilma

Rakott patiszon

Hozzávalók: 1-2 patiszon, 40 dkg darált hús, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 2 közepes fej hagyma, pirospaprika, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Pucold meg a patisszont, vájd ki a közepét. Vágd apró kockákra az elsõ negyedét, majd szeleteld fel a nagyját vékonyan. Készíts a darált húsból jó sûrû pörköltet. Mikor az kész, tedd bele a kis kockákra vágott patiszont, s azzal fõzd készre.

Pakold a szeletelt patisszont és a húst rétegesen egy vékonyan olajozott jénaiba úgy, hogy patisszon jusson az aljára és a tetejére is.

Legfelülre tejfölbe kevert reszelt sajtot halmozz, és a tálat lefedve tedd közepesen meleg sütõbe. Kb. 30 perc alatt megpuhul a patisszon.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!