rss
  • Patiszon pörkölt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 közepes patiszon, 1 kis fej vöröshagyma, 4 fõtt tojás, tejszín, pirospaprika, só, bors, étolaj.

    Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát (pörkölt alapot készítünk). A patiszont megpucoljuk, kis kockákra (2x2 cm) vágjuk, a pörköltalapba rakjuk, és megsózva fedõ alatt puhára pároljuk. Ha kész, borsozzuk, tejszínnel habarjuk, végül hozzáadjuk a fõtt tojást (1 tojást 6-8 szeletre vágok).
    Nokedlival tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Francia burgonya

    A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tûzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával el­kevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütõben ad­dig sütjük, amíg a tejfölt magába nem szívta, és a teteje szépen meg nem pirult.

  • Rakott zöldköret

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 4 db sárgarépa, 20 dkg friss vagy fél csomag sárgabab, 3/4 csésze rizs, 1 evõkanál vaj, 1 teáskanál só, vegeta

  • Camembert-rel töltött croissant

    Hozzávalók: 55 dkg liszt, egy pohár (180 grammos) joghurt, 2 dl tej, 5 dkg élesztõ, 2 tk só, 1 tk cukor, 25 dkg margarin, 5 dkg Bakony Camembert sajt, tojássárgája a kenéshez.

  • Lasagnetészta (egyszerû)

    Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 4 tojás, só.

  • Sós gesztenyepalacsinta

    Hozzávalók: a tésztához 1 db egész tojás, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, fél dl olaj, ízlés szerint só, a töltelékhez 25 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha cukrozott), 1 dl sûrû tejföl, mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió, ízlés szerint só és törött fekete bors, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa.

  • Egresmártás

    Hozzávalók: fél kg egres, 12 dkg cukor, fahéj, citromhéj, 2 tojás, 2 kanál liszt;

  • Szójafasírt

    Hozzávalók: 25 dkg szójagranulátum, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 2 ek vágott petrezselyemzöld, 1 beáztatott zsemle, 2 kk pirospaprika, fél mk bors, 1 mk fûszersó, só, olaj.

  • Karácsonyi bejgli recept

    Hozzávalók a tésztához: 1/2 kg liszt, 15 dkg vaj, 2 tojás, 5 dkg cukor, 2 dkg élesztõ, 2 dl tej.

  • Brassói káposzta

    A káposztát gyaluld, vagy vágd szálasra és a nagyobb darabokra osztott hússal, sóval, egy kávéskanálnyi köménymaggal tedd föl fõni annyi vízben, amennyi az egészet ellepi. A felszeletelt szalonnát süsd ki.

  • Burgenlandi koszorú

    Hozzávalók: 275 g liszt, 250 g hideg vaj, 50 g porcukor, 3 tojássárgája. A díszítéshez: 3 tojásfehérje, 250 g cukor, 3,4 evõkanál sárgabaracklekvár, kevés citromlé.

  • Mezõdi József: Apostoli ételek

    88 oldal, kötve ajándék CD-vel 3500 Ft, ISBN 978 963 9887 10 7

    Mezõdi József, az Apostol együttes frontembere ezúttal nemcsak énekel, hanem mesél is. Életérõl, gyerekkoráról, külföldi turnéiról. Ételeirõl, amelyeket szeret, és amelyeket szívesen fõzne – ha fõzne. De a Remiz Étteremben, Alice mellett nem vállalkozik arra, hogy fakanalat ragadjon. Inkább énekel. Most viszont elárulja, hogyan és mibõl lesznek az egyszerûségükben nagyszerû ételek - például a legendás, Tordy Gézával együtt készített flekken, vagy a thai leveskülönlegességek.

  • Zsiványpecsenye nyárson sütve

    Hozzávalók:

    40 dkg sertéscomb, 20 dkg húsos szalonna, 4 nagy burgonya, 4 nagy vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 mokkáskanál õrölt bors, só

  • Roquefortos zöldborsóleves

    Hozzávalók: fél kg friss, vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 10 dkg roquefort sajt, 1 csokor petrezselyem, csipetnyi cukor, 1 tk só, 1 ek olaj, 2 ek liszt, 2-3 szelet kenyér, vegeta.

  • Caesar saláta csirkével

    Hozzávalók: 20 dkg csirkemellfilé, 2 ek szójaszósz, 1 ek olaj, 1 ek olívaolaj, 1 csipet só, 1 csipet bors, 2 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 0.5 dl olaj, 0.5 fej római saláta, 1 fej vöröshagyma, 2 ek fehérborecet, 1 tk mustár, 1 ek cukor, 15 dkg parmezán sajt.

  • Roquefortos zöldborsóleves

    Hozzávalók: fél kg friss vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 10 dkg roquefort sajt, 1 csokor petrezselyem, csipetnyi cukor, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 2-3 szelet kenyér, vegeta.

  • Barackos-mákos rakott tészta

    Hozzávalók: 50dkg õszi, vagy sárgabarack, 25dk nagykocka tészta, 20dk darált mák, 15dk porcukor, 2dl tej, 5dk margarin, 4 evõkanál sárgabarack lekvár, 3 evõkanál
    fél citrom reszelt héja, só, 1 kiskanál só a tésztához.

  • Gombafasírt

    A megtisztított gombát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és jól csavard ki, majd dolgozd össze a gombával, a tojással és két evõkanálnyi zsemlemorzsával.

  • Tésztasaláta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg tészta
    - 1 piros paprika
    - 1/4 kígyóuborka
    -1 kisebb lilahagyma
    - 1 paradicsom
    - 1 pohár kefír
    - só, bors
    - tetszõleges sajt

  • Ál francia hagymaleves

    Pirítsunk 25 g vajon 4 karikákra vágott hagymát, míg megpuhul és megbarnul (kb. 20 perc). Az utolsó percben szórjunk rá 1 ek lisztet.

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, õrölt fehér bors, (1 csokor petrezselyem).