Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A megfelelõ méretû tepsit kenjük ki a vajjal vagy a margarinnal, és tegyünk bele egy réteslapot. Vékonyan kenjük meg mandula-töltelékkel, majd tegyünk rá egy újabb réteslapot, erre vékony mogyorótölteléket kenjünk. Ezt az eljárást váltakozva addig folytassuk, amíg a réteslap vagy a töltelék el nem fogy (szükség esetén a megadottnál több réteslapot is használhatunk). A legfelsõ réteslapot kenjük meg kb. 0,5 dl mézzel.
Elõmelegített 175° C-os sütõben süssük aranysárgára (kb. 35 - 40 percig), majd vágjuk fel kb. 4x4 cm-es négyszögletes darabokra. Ezeket a darabokat helyezzük egy sütõlapra, hogy ne érjenek egymáshoz, és rakjuk vissza 5 percre a sütõbe, hogy kiszáradjanak. Amikor kivettük a sütõbõl, hagyjuk kihûlni õket a sütõlapon. Ezután mindegyik tetejét vékonyan kenjük meg mézzel és hintsük meg a pörkölt mandulavagdalékkal. Egy rétegben, csipkés papírszalvétával leterített tálcán kínáljuk (azért, hogy a második réteg ne ragadjon az alsó tetejére). Erõs arab kávéval adjuk fel.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!