rss
  • Trópusi jégvirág tea

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 l trópusi gyümölcs-ízû tea 1/2 dl citromlé 2 dl narancslé néhány karika kiwi.

    A lehûtött gyümölcsteába öntsük bele a citromlevet és a narancslevet. Jól keverjük meg, hogy az ízek összeérjenek. Jégkockával és kiwi karikával díszítsük a poharat.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Narancstorta

    Hozzávalók: 8 tojásból készült piskótalap (kerek), 1 pohár (2 dl) tejföl, 2 pohár (4 dl) tejszín, 13 dkg porcukor, 1 narancs reszelt héja, ennek a narancsnak a leve, 1 narancs húsa apróra vágva, 1 evõkanál citromlé, 1 csomag vaníliás cukor.

  • Padlizsánkrémleves

    PadlizsánkrémlevesA megtisztított padlizsánokat sütőben vagy láng fölött forgatva készre sütjük ameddig teljesen puha nem lesz. Majd fa vagy műanyag késsel meghámozzuk, összedaraboljuk, majd üvegtálban összeturmixoljuk a sajtot, a tejfölt az egy darab megpucolt főtt burgonyát, és az egészet összeforraljuk , majd bors, só és apróra vágott petrezselyem hozzáadása után, a kifliket karikákra vágjuk és megpirítjuk. Vajrózsákkal díszítve tányérra rendezzük és a leves mellé forrón tálaljuk. (Rögtön turmixoljuk miután megsült, addig amíg meleg, így a sajt is jobban megolvad.)

  • Tepsis rakott karfiol

    Tepsis rakott karfiolA rizst ételízesítős, olajos vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A karfiolt szintén ételízesítős vízben megfőzzük, leszűrjük. A hurkát, ha fagyasztott, forró sütőben kiolvasztjuk. A felkockázott hagymát megfonnyasztjuk sóval az olajon, hozzárakjuk a fokhagymát. Ehhez rakom a májas hurkát, és néhány percig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt vagy ledarált párizsit. Csemege pirospaprikát adunk hozzá. Ezt az egyveleget összekeverjük a rizzsel. Vékonyan kizsírozunk egy megfelelő nagyságú tepsit, és beleöntjük a rizses masszát.

  • Café glacé

    Hozzávalók: 1,5 dl tej, 2 dl tejszín, 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 2 kk Nescafé.

  • Csokis kifli

    Csokis kifliA tejet 1 kk cukorral felmelegítjük, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A tojásokat cukrot, 1 cs vaníliás cukrot és az élesztős tejet összekeverjük a lisztel. Összegyúrjuk. 1 órát kelni hagyjuk. Ha a tészta kétszeresére kelt, vékony kör alakúra nyújtjuk, és háromszögű szeletekre vágjuk. A töltelékhez én csoki darabkákat használtam, így csokisabb, és nem folyik ki a töltelék. Ha saját magunk készítjük a tölteléket, akkor a vajat és a kakaóport, vaníliás cukrot keverjük össze. Olvasztott vajjal megkenjük a tésztalapokat, és tölteléket helyezünk rá, szorosan feltekerjük.

  • Csokoládés frappé

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 2-3 evõkanál nescafé, 3 evõkanál barnacukor, 8-12 db jégkocka, fél liter tej, 4-6 evõkanál csokoládészósz, 1,5 dl tejszín.

  • Vegyes rizstál csirkével

    Hozzávalók: 5 pohár rizs, 60 dkg csirkehús, 5 dkg sonka, 5 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 paprika, 1/2 l tyúkhúsleves, 41/2 doboz konzerv borsó, só, bors, ételízesítõ.

  • Narancsdzsem

    Hozzávalók: 4 db (kb. 60 deka) narancs, 3 darab citrom, 1,6 kiló cukor.

  • Dödölle

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 40 dkg liszt, 1 evõkanál só, 2 hagyma, 12 dkg zsír.

  • Cseh fánk

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 tojás, 2 dkg élesztõ, 2 ek. porcukor, 1 dl tej, 1 mk. olaj, vaníliás cukor, só.

  • Paradicsomsaláta

    Hozzávalók:

    - 1 kg paradicsom
    - 10-12 db félig aszalt paradicsom
    - 2 maréknyi bazsalikomlevél

    Az öntethez:

    - 3 evõkanál extraszûz olívaolaj
    - 2 evõkanál vörösborecet
    - 1 evõkanál mustár
    - kevés só

  • Lecsós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 2 nagyobb paradicsom, 3 zöldpaprika (ha lehet, különbözõ színûek), kevés zsiradék, só, felkarikázott kolbász, vagy virsli.

  • Cukkinivel töltött lasagne tekercsek

    Cukkinivel töltött lasagne tekercsekA sűrített paradicsomot simára keverjük a vízzel. A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk. Felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, keverünk rajta egyet, majd felöntjük a paradicsommal. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, az oregánót, és megszórjuk egy csipet cukorral. Ezután - néha megkeverve - kb. 10 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.

  • Sonkás kifli

    Tésztához: 500 g liszt, 100 ml tej, 1 tk cukor, 30 g élesztõ, 2 tojás (+1 a kenéshez), 5 ek olaj, 2 ek olvasztott vaj;

    Töltelékhez: 250 g fõtt sonka, 200 g trappista vagy edami sajt, 100 g ecetes uborka, 3 ek tejföl, 1 tk mustár, só, bors;

    Díszítéshez: szezámmag, köménymag;

  • Spenótlepény

    Hozzávalók: fél kg friss vagy 1 csomag mirelit spenót, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál liszt, 3 evõkanál búzadara, 2 tojás, 3 dl tej, 1 kávéskanál vaj, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj.

  • Házi májgaluska leves

    Házi májgaluska levesA zöldségeket vékony karikára vagy kockára felvágom és kb. 1,5 l vízbe felteszem főni a leveskockával. Közben elkészítem a májgaluskát: 1 db májkrém, 1 db tojás, egy kicsi bors, só, egy csipet szódabikarbóna, egy-másfél evőkanál búzadara (amennyi az állagához szükséges), petrezselyemzöld apróra vágva. Villával jól összedolgozom, s amíg a zöldségek puhulnak, pihentetem. Kb. 20 perc után teáskanállal a levesbe szaggatom, 5 perc forrás után lefedem a leves és állni hagyom kb. 10 percig. Tálaláskor friss apróra vágott petrezselyemre szedem rá a levest.

  • Burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 zöldpaprika, I paradicsom, 1-2 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1 késhegynyi pirospaprika, 2 babérlevél, ecet.

  • Egyszerû pizzarecept

    Hozzávalók:
    30 dkg liszt,
    1 tojás,
    2 dl tej,
    2 evõkanál olaj,
    1,5 dkg élesztõ,
    1 teáskanál cukor,
    1 mokkáskanál só

  • Zöldborsós csirkemellragu

    Hozzávalók: kb. 50 dkg csirkemell, 30 dkg borsó, liszt, tejföl, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, fehérbors.

  • Párizsis nyárs

    Hozzávalók: 30 dkg párizsi egy darabban, 2 csokor zöldhagyma, 8 kicsi gombafej, 2 nagy zöldpaprika, só, törött bors, mustár ízlés szerint, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz 4 fél hurkapálca (vagy hosszú hústûk).