rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Mexikói bab darált hússal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg vörös bab, 3 fej hagyma, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált marha hús, 2 db kis csípõs paprika, 3 dl csirkeleves, (leveskockából) 1 doboz (40 dkg) mexikói zöldparadicsom, 1 pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, fél kanál oregánó, fél kávéskanál kurkuma, fél kávéskanál chilipor, só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítése: A babot éjszakára beáztatjuk 1 l vízbe. Másnap áztató vízzel együtt feltesszük fõni, és majdnem puhára fõzzük. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajon a darált hússal lepirítjuk. A szárított fûszerpaprikát csíkokra vágjuk, és beáztatjuk a csirkelevesbe.

    A konzerv paradicsomot levétõl lecsöpögtetjük, darabokra vágjuk, és a húshoz adjuk. Ezután a többi hozzávalót, a fûszerpaprikát a csíkokra vágott paprikát, a kis kockákra vágott fokhagymát az oreganót, a kurkumát, a sót, a chilit s végül a csirkelevest is a húshoz adjuk. A darált húst körülbelül 2 órán át pároljuk gyenge tûzön, fedõ nélkül úgy, hogy a leve besûrûsödjék. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, és további 30 percig fõzzük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pussy Foot szilveszterre

    Hozzávalók: 2cl grenadine, 6cl narancslé, 6cl ananászlé, 6cl grapefruitlé, 1cl limettlé, diszítéshez ananász gerezd és koktél cseresznye.

  • Fokhagymás sajt túróból

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 20 dkg krémtúró, 20 dkg vaj, 2 dkg só, 1 cs. metélõhagyma (snidling), 2 g durvára õrölt bors, 2 dkg fokhagyma.

  • Fõtt csülök húsvétra

    Hozzávalók: 1 füstölt sertéscsülök (elsõ, vagy hátsó), 3-4 csilipaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, 3 ek só.

  • Banános kocka

    A piskótához:

    - 5 db tojás
    - 4 ek kristálycukor
    - 5 ek liszt
    - 2 ek kakaópor
    - 1 cs sütőpor
    - 1 dl napraforgó olaj

    A krémhez:

    - 1/2 l habtejszín
    - 2 ek porcukor
    - 2 cs habfixáló
    - 4 db banán
    - 1 tábla csokoládé

  • Brokkolis sonkatekercs

    Hozzávalók: 16 szelet gépsonka (kb. 30 dkg), 50 dkg brokkoli, 3 dkg vaj, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, só, õrölt bors és szerecsendió.

  • Vodka-narancslé kása

    Hozzávalók: 3,5 dl narancslé (frissen cxsavart). fél dl vodka, 1 kk Rózsabors (durván tört), 1 ek cukor.

  • Rakott gomba

    Hozzávalók: 1/2 kg gomba, 5 db tojás, 3 db kifli, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 dl tej, kávéskanál pirospaprika, 1 evõkanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál vaj, vegeta;

  • Tökfõzelék

    A tököt, miután a száránál s a másik oldalán is egy darabkát levágtunk, négy részre vágjuk, a magját kanállal kiszedjük, meghámozzuk s vízbe tesszük. Tökgyalun át, hosszú metéltre vágjuk s besózva egy-két órán át állni hagyjuk.

  • Zöldséges halleves

    Az apróra vágott hagymát 2 kanál vajban üvegesre pároljuk, a liszttel megszórjuk, majd vízzel felengedjük.

  • Töltött paprika máshogyan

    Hozzávalók:

    1 zöld erõs paprika, 1 v.hagyma, 4 ek.olaj, só, õrölt bors, 8 dkg túró, 8 közepes paprika, 12 dkg száraztészta (pld.farfalle nevû masnitészta), 2 ek.reszelt sajt

  • Májleves

    MájlevesA sertésmájat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a fekete borsot, a babérlevelet. Megvárjuk, amíg felforr, majd lassú tűzön fél óráig tovább főzzük. Elkészítjük a rántást: felhevített olajon megdinszteljük a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, megszórjuk liszttel, tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A máj főzőlevéből kiveszünk 2 merőkanállal, és felengedjük vele a rántást. Szűrőkanál segítségével a levesbe szűrjük, hogy a hagyma ne kerüljön bele.

  • Csirkés gombaleves

    Csirkés gombalevesA csirkemellet leöblítjük, vékony csíkokra szeljük. A hagymát, a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, a hagymát finomra, a pórét és a répát karikákra vágjuk. A gombákat folyó víz alatt, gyors mozdulatokkal leöblítjük, tányérjukat széles, szárukat vékony csíkokra tépkedjük. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a csirkehúst, élénk tűzön 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a pórét, 1 perc múlva a sárgarépát és a gombát, s további 2 percig pirítjuk. Felöntjük 1,5 liter vízzel, belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockákat, ízlés szerint borsozzuk.

  • Petrezselymes újburgonya

    Hozzávalók: 1 kg újburgonya, 10 dkg vaj, 1-2 csokor petrezselyemzöld, só.

  • Granola

    Hozzávalók:

    6 dl hántolt zab, 3 dl korpás liszt, 2 dl búzacsíra, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 2 dl barna cukor (pörkölt süvegcukor), 2 dl lágy margarin vagy vaj, 1 dl méz, 1,5 teáskanál vanília, 2 db tojás, 1 dl mazsola, 1 dl durvára darált mandula, 1/2 dl szezámmag, 1/2 dl tisztított, pörkölt, durvára darált napraforgó

  • Lasagne babos-paradicsomos mártással

    Hozzávalók: 25 dkg fehér vagy fekete szemû aztatott szárazbab 2 kávéskanál olivaolaj, 1 fej apróra vágott hagyma, 2 zúzott fokhagymagerezd, 1 kávéskanál római kömény, 37,5 dkg darabolt paradicsom, 2 evõkanál paradicsompüré, 1 evõkanál szójaszósz, só, bors, 17,5 dkg teljesõrlésû lisztbõl készült lasagne 1 kávéskanál citromlé, 3 dl joghurt, 1 kávéskanál nyílgyökér vagy kukoricaliszt;

  • Házi cini minis

    Hozzávalók: 4 db extrudált kenyér, 2 kávéskanál méz, 2 kávéskanál fahéj, 2 dl 1,5-ös tej.

  • Csirkemáj-pástétom

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 1 dl zsír (legjobb csirkezsírral), só, fehér bors, bazsalikom, szerecsendió ízlés szerint.

  • Kapros-túrós pite

    Hozzávalók:

    a tésztához: 50 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztõ, 1 evõkanál porcukor, 5 dl tej, 1 tojás, 1 mokkáskanál só; a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 3 tojás, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 3 evõkanál cukor, 2 dl tejföl, 1 csokor friss kapor, 1 mokkáskanál só; a tészta teteiére: 1 tojás; a tepsi kikenéséhez: 2 evõkanál zsír

  • Diós hal

    Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott tonhal, 1 nagy fej hagyma, 15 dkg darált dió, 8-10 szem mazsola, 3 evõkanál olaj, só, cukor, kevés fahéj.

  • Tepsis zöldség

    50 dkg burgonyát, 1-2 fej hagymát, 2 kisebb céklát, 1 kis fej zellert, 4-5 sárgarépát és 3 fehérrépát felkarikázunk, illetve kockákra vágunk, és vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük. Kömény, indiai kömény, majoránna, lestyán keverékével fûszerezzük, rádobunk néhány babérlevelet, majd megszórjuk sóval, kis fehérborssal és gyömbérrel.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...