2020.11.27. - Virgil

Sárgarépakrémleves tejszínesen

Sárgarépakrémleves tejszínesen
Sárgarépakrémleves tejszínesenElkészítés: A répát és a hagymát megpucoljuk. A répát karikára, a hagymát apróra vágjuk. Egy lábasban kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a répát, kissé elkeverjük, végül felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje (kb. 7 dl). Sóval, borssal és ételízesítővel gazdagítjuk, és addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul. Ekkor levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a tejszínt, és addig főzzük, amíg kissé elkezd újra forrni. Melegen kínáljuk. (Ha valaki hígabban szereti, tejjel hígítható.)
bohócdoktor vizit szja 1%

Hozzávalók:

- 70 dkg sárgarépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1 púpos kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
- 7 dl víz
- 2 dl sűrű tejszín



Forrás: www.receptneked.hu
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!