rss
  • Házi készítésű túrógombóc

  • Share on Tumblr

    Házi készítésű túrógombócElkészítés: A túrót a tojások sárgájával, a búzadarával és a sóval jó alaposan összedolgozzuk. 1-2 órát állni hagyjuk, majd a már elkevert egyveleghez hozzákeverjük a tojások felvert habját. A masszából gombócokat formázunk, majd sós, lobogó vízben kifőzzük azokat. Zsemlemorzsát pirítunk és a kifőtt kis gombócokat megforgatjuk benne, porcukorral, fahéjjal meghintve, tejföllel tálaljuk. Hozzávalók: 50 dkg túró, 12 dkg búzadara, 3 db tojás, csipet só, zsemlemorzsa, olaj, porcukor, fahéj, reszelt citromhéj.



    Forrás: www.receptneked.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tepsis karaj vegyes körettel

    Hozzávalók:

    - 8 szelet sertéskaraj
    - 1/2 kg savanyú káposzta
    - 25 dkg bacon
    - 1 szál csípõs, félszáraz kolbász
    - 60 dkg krumpli
    - 2 alma
    - 2 paradicsom-paprika
    - 4 fej hagyma
    - fél dl olaj
    - só

  • Fish and chips

    Hozzávalók: napraforgóolaj bõven (magas falú edény fele), 300 g liszt, 300 g tõkehalfilé (lehet fagyasztott is), 1 csomag sütõpor, 2 doboz (1 liter) sör, 500 g fagyasztott sült burgonya, só, bors.

  • Ecetes karfiol

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 1,5 dl 20 %-os ecet, 1+1 ek só, 1 ek mustármag.

  • Rakott pacal camembert-rel

    Hozzávalók: 1 kg tisztított, fagyasztott pacal, 25 dkg Tihany camembert, 2 tojás, só, durvára õrölt bors, 1 fej hagyma, 2 ek olaj, ételízesítõ, egy csokor vágott petrezselyemzöld.

  • Babéros bableves

    Hozzávalók:

    20 dkg tarkabab, fél liter tej, 1 dl tejföl, 2 babérlevél, 1-1 evõkanál vágott petrezselyemzöld, citromlé és liszt, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi cukor, ízlés szerint só, a tálaláshoz 1 dl tejföl

  • Parasztos rántotta

    Személyenként végy 2 tojást, fél fej vöröshagymát, 4-5 dkg füstölt szalonnát, 15 dkg krumplit.

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

  • Csirkecomb kókuszbundában recept

    Hozzávalók:
    4 db 200 g-os csirkecomb, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál fehérbors, 1 evõkanál édesnemes paprika, 6 evõkanál kókuszreszelék, 1 tojás, 4 evõkanál vaj

  • Citromos pite

    Citromos piteA tészta hozzávalóit egy tálba öntjük jól összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül. A krémhez a mascarponét összekeverjük a cukorral, a citromhéjjal, a citromlével, az apróra vágott bazsalikommal és mentával. A tészta kb. 1/4-1/5 részét félretesszük a pite rácsozásához. A maradék tésztát a tepsihez mérten kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, peremet is illesztek hozzá, kb. 3 cm magasra. Megkenem a tojásfehérjével, és 180 fokon kb. 20 percet sütjük. A krémet belesímítjuk a tésztába, a félretett tésztából pedig rácsokat készítünk rá. Ezt kb. 150 fokon addig sütjük, amíg a rácsok is megpirulnak.

  • Amaretti (mandulás puszedli itáliából)

    Hozzávalók kb. 3 5 darabhoz: 25 dkg tisztított mandula 10 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 1 teáskanál keserûmandula-aroma 4 tojásfehérje, 1 evõkanál vaj, és 1 evõkanál liszt a tepsihez.

  • Mexikói csokoládépuncs

    Egy edényben elkeverünk 1.25 dl tejszínt, 0.5 l tejet, 7.5 dkg keserû csokit apróra törve, kevés keserû likõrt. Állandóan keverve felmelegítjük, simára keverjük.

  • Ananászfelfújt

    Hozzávalók: 50 g margarin, 25 g méz, 20 dkg sovány krémsajt, 1 tojás, 25 g õrõlt mandula, 25 g rizsliszt, 1 kávéskanál reszelt narancshéj, 37,5 dkg friss ananász.

  • Bajor tojásmártás

    Végy hozzá 4 tojássárgáját, 1 gerezd fokhagymát, 3 dkg lisztet, 4 dkg vajat, 2 evõkanál borecetet, borsot, sót. A tojásokat keverd simára a liszttel és a borecettel, majd sózd, borsozd. (Ha keverés közben lassan szitálod a lisztet a tojásba, akkor biztosan nem lesz
    csomós.)

  • Bakonyi betyárleves

    A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük fõni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vágott zöldséget, a felaprított hagymát, az erõs paprikát, majd készre fõzzük. A lisztbõl és a tojásból vékony, kemény tésztát gyúrunk, a levesbe tépkedjük és megfõzzük.

  • Adobo

    Hozzávalók: 90 dkg csirkemell vagy comb, 2 ek szójaszósz, 1,5 dl fehérborecet, 1,5 dl víz, 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 3 kk bors, 1 szárított erõs paprika, 1 ek só, 2 ek olaj.

  • Túrós csusza

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 15 dkg szalonna (ízlés szerint sós vagy füstölt), 40 dkg túró, 2 dl tej­föl, ízlés szerint só.

  • Disznósajtsaláta

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, kb 30 dekányi füstölt házi disznósajt, fél mk õrölt feketebors, 2 ek ecet, 1 kk só, 2 kk cukor.

  • Káposztasaláta

    Hozzávalók: káposzta 0.5 kg, hagyma 1 fej, ecetes víz 3 dl, só 3 késhegynyi, cukor 3 kocka, olaj 2 ek., bors 1 késh.

  • Sajtos, sós rúd

    Sajtos, sós rúdA hozzávalókat jó alaposan összegyúrjuk. A tésztát nem kell keleszteni, esetleg 10-15 percig hagyhatjuk. A tésztát ujjnyi vastagra kisodorjuk, megkenjük tojássárgával és megszórjuk reszelt sajttal, majd késsel vagy derelyemetszővel megfelelő méretű rudacskákat vágunk belőle. Margarinnal kikent és kilisztezett sütőbe tesszük. Közepes hőfokon sütjük, amíg szép színe nem lesz. Nem keményedik meg, több napig is eláll. Aki szereti tehet még rá köménymagot vagy szezámmagot is. Esti ropogtatnivalónak kiváló csemege.

  • Sárga mandulás rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 2 tyúkhúsleves-kocka, 20 dkg sárgarépa, 5 dkg mazsola, 5 dkg tisztított fehér mandula, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál kurkuma, 1 mokkáskanál õrölt szegfûbors, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, só (ízlés szerint).