rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Házi készítésű túrógombóc

  • Share on Tumblr

    Házi készítésű túrógombócElkészítés: A túrót a tojások sárgájával, a búzadarával és a sóval jó alaposan összedolgozzuk. 1-2 órát állni hagyjuk, majd a már elkevert egyveleghez hozzákeverjük a tojások felvert habját. A masszából gombócokat formázunk, majd sós, lobogó vízben kifőzzük azokat. Zsemlemorzsát pirítunk és a kifőtt kis gombócokat megforgatjuk benne, porcukorral, fahéjjal meghintve, tejföllel tálaljuk. Hozzávalók: 50 dkg túró, 12 dkg búzadara, 3 db tojás, csipet só, zsemlemorzsa, olaj, porcukor, fahéj, reszelt citromhéj.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...



    Forrás: www.receptneked.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Édes kuszkusz

    Hozzávalók:

    20 dkg kuszkusz, 20 dkg datolya, 1 marék tisztított mandula, 1 marék tisztított dióbél, 1 marék tisztított mogyoró, 1 darabka fahéj, 2 szegfûszeg, 20 dkg méz, 2 evõkanál mandulaolaj, 1 citrom reszelt héja

  • Iszákos marhapörkölt

    Hozzávalók:

    60 dkg marhahús, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 2 dl vörösbor, 2 dkg pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfû, bazsalikom, 1 babérlevél, só

  • Máglyarakás

    Hozzávalók: (8 személyre), 6 szép alma, 1 púpozott mokkáskanál, õrölt fahéj, 15 dkg Rama margarin, 8 szikkadt zsemle, 1 liter tej, 4 tojás, 30 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg sárgabarackíz. A tepsi kikenéséhez: margarin, zsemlemorzsa.

  • Rizzsel töltött paradicsom

    Hozzávalók:

    6 nagy, nem túl érett paradicsom, 2 ek. olíva- vagy salátaolaj, 3 ek. reszelt vöröshagyma, 20 dkg rizs, 1/2 mk. frissen õrölt bors, késhegynyi koriandermag, egy csipet száraz bazsalikom, 1 ek. finomra vágott petrezselyem, 1 ek. paradicsompüré

  • Karácsonyi sült pulyka sonkakrémes burgonyával

    Hozzávalók:

    A pulykához:

    1 fiatal pulyka (6-8 kg)
    20 dkg füstölt bacon

    bors

  • Csõben sült paradicsom

    Hozzávalók: 10 érett, nagy szemû paradicsom, 10 szelet sonka, 10 evõkanál pecorino, egy csokor petrezselyem, egy csokor bazsalikom, olívaolaj, só, bors, fokhagyma, zsemlemorzsa.

  • Angol jegeskávé

    Hozzávalók: 6 dkg õrölt kávé, 4 csésze víz, 4 adag vaniliafagyi, 1/8 l tejszín.

  • Mazsolás szeletek

    40 deka lisztet elkeverünk 1 csomag Váncza-sütõporral, azután hozzágyúrunk 8 deka cukrot, 22 deka zsírt, kanálka rumot és késhegynyi fahéjat. A tésztát tepsibe helyezzük, és egyenletes vastagon elnyomkodjuk.

  • Minestrone leves

    Hozzávalók: 1 tisztított, karikázott sárgarépa, 1 tisztított, karikázott fehérrépa, 1 tisztított karikázott cukkini, karfiol, brokkoli, póréhagyma, olívaolaj, szurokfû, zúzott fokhagyma, bors, só, 1 liter zöldségleves (lehet kockából is), 1 kanál paradicsompüré, reszelt parmezán.

  • Marokkói csirke

    Hozzávalók: 1 kiskanál köménymag, 1 kiskanál fahéj, 1,5 kiskanál pirospaprika, 1 kiskanál õrölt koriander, 1/2 kiskanál õrölt szegfûszeg, 1/4 kiskanál cayenne-i bors, 1 kiskanál gyömbérpor 1/4 kiskanál õrölt sáfrány, 1,5 kiskanál tengeri só, 2 tört fokhagymagerezd, 2 evõkanál friss citromlé, 1 evõkanál (olíva-) olaj, 85 dkg kicsontozott felsõcomb, 2.5dl csirkeleves (2.5dl víz és 1/2 csirkeleveskocka), 25 dkg kuszkusz, 4 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, 3 dkg mazsola, 2 evõkanál meghámozott mandula.

  • Erdei szamócadzsem

    Hozzávalók: erdei szamóca, cukor (1kg gyümölcshõz 55-70 dkg cukor kell ízlésünknek megfelelõen).

  • Caesar saláta csirkével

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g csirkemellfilé, 2 ek szójaszósz, 120 ml olaj, 1 ek. olívaolaj, só, bors, 2 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej római saláta, 1 db vöröshagyma, 2 ek. fehérborecet 1 tk. mustár, cukor, 150 g parmezán sajt.

  • Csokis-meggyes torta

    Csokis-meggyes tortaÖt tojássárgát 5 evőkanál porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 5 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót és az 5 tojásfehérje felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 C-on 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A kihűlt tésztára a krém felét rákenjük, majd rátesszük a meggyet és a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük.

  • Budai szeletek

    1 deka cukrot 4 tojás sárgájával, 1 csomag Váncza-vanilincukorral és 4 deka vajjal habosra keverünk. 1/2 órai keverés után még 15 deka õrölt mandulát, meglágyított 7 deka fõzõcsokoládét, 2-3 evõkanál zsemlyemorzsát, 1/2 csomag Váncza-sütõport és legvégül a 4 tojás kemény habját adjuk hozzá.

  • Grape fruit saláta

    Hozzávalók: 2 kisebb grape fruit, 2 alma, 20 dkg párizsi, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, 3 evõkanál olaj, bors, só, késhegynyi cukor.

  • Párolt savanyú káposzta

    Hozzávalók: 75 dkg savanyú káposzta, 5 dkg sertészsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 dl fehérbor, 3 evõkanál borecet, só, õrölt bors, õrölt kömény.

  • Különleges rakott burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 csokor zöldhagyma, 2 sárgarépa, 1 kisebb karalábé, 10 dkg zöldborsó (fagyasztott), 10 dkg trappista sajt reszelve, 10 dkg füstölt szalonna, 2 csokor petrezselyemzöld, 2 pár virsli, 2 dl tejföl, só és törött bors, tyúkhúsleves-kocka, margarin, pirospaprika.

  • Paradicsomos csirkenyárs

    Hozzávalók: 30 dkg csirkemellfilé, só, õrölt fehér bors, 16 koktélparadicsom vagy 8 kisebb, félbevágott, paradicsom, 2 evõkanál olaj.

  • Forralt bor

    Hozzávalók: 1 l vörösbor, 1.25 dl víz, 6 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 3 szegfûszeg, fél citrom héja.

  • Erdélyi kapros káposztafõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 5 cl étolaj, 12 dkg kolozsvári szalonna, 1 csomó kapor, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl, só.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...