rss
  • Házi készítésű túrógombóc

  • Share on Tumblr

    Házi készítésű túrógombócElkészítés: A túrót a tojások sárgájával, a búzadarával és a sóval jó alaposan összedolgozzuk. 1-2 órát állni hagyjuk, majd a már elkevert egyveleghez hozzákeverjük a tojások felvert habját. A masszából gombócokat formázunk, majd sós, lobogó vízben kifőzzük azokat. Zsemlemorzsát pirítunk és a kifőtt kis gombócokat megforgatjuk benne, porcukorral, fahéjjal meghintve, tejföllel tálaljuk. Hozzávalók: 50 dkg túró, 12 dkg búzadara, 3 db tojás, csipet só, zsemlemorzsa, olaj, porcukor, fahéj, reszelt citromhéj.

    loading...



    Forrás: www.receptneked.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos kelbimbó

    Hozzávalók: 1 kg kelbimbó (vagy I doboz mélyhûtött kelbimbó), 1,5 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 10 dkg sajt, só, õrölt bors.

  • Málnás limonádé-turmix

    A málnaszörpöt és a citromok levét összekeverjük, majd közvetlen fogyasztás elõtt felengedjük a jól lehûtött ásványvízzel. Poharakba töltjük, és mindegyikbe teszünk néhány szem friss málnát.

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.

  • Kapros juhtúrós lángos

    Hozzávalók: 8 lángostészta, 30 dkg juhtúró, 1 pohár tejföl, 1 csomó kapor, 1 tk só, olaj a kisütéshez.

  • Zöldséges sajtburger

    Hozzávalók: 20-20 dkg sárgarépa és karfiol, 1 paradicsom, 2 evõkanál majonéz, 15 dkg reszelt ementáli sajt, 4 szezámmagos hamburgerzsemle, õrölt bors, só.

  • Bundázott sonka

    Hozzávalók: 5 kg füstölt sonka, 4 tojás, 10 dkg mustár, 5 dkg zsemlemorzsa.

  • Babos palacsinta

    Hozzávalók: 20 darab palacsinta, 20 dkg fehér szárazbab, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, késhegynyi paprika, 2 ek olaj, 2 dkg cukor, 10 dkg reszelt sajt.

  • Sült libamáj

    Hozzávalók: 80 dkg libamáj, 20 dkg hagyma, 10 dkg zsír, 3 g õrölt bors, 1 dkg paprika, 2 g majoranna, 2 dkg só, 1 csomó vágott petrezselyemzöld.

  • Harcsás halászlé

    Hozzávalók: 80 dkg harcsafilé, 3 nagy fej hagyma, 4 ek szép kalocsai paprika, 2 dkg só, 3 cseresznyepaprika.

  • Tejfölös kifli

    Hozzávalók:

    3 csésze liszt, 1 kocka margarin, 1 csésze jó sûrû tejföl, 5 dkg élesztõ, lekvár, só, tej

  • Borjú melle töltve

    Egy kiló borjú mellét megmosunk, besózzuk, a felsõ réteg bõrõs húst elválasztjuk az alsó résztõl úgy, hogy három oldalán azért egybe maradjon s azután a következõ töltelékkel töltjük meg.

  • Franciasaláta

    FranciasalátaA zöldségeket megtisztítjuk, megpucoljuk majd megfőzzük. (Ha nem mirelit zöldségekből készítjük a salátát, akkor a répát csak a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és a felaprított ecetes uborkát. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük. Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük. Jól lehűtve kínáljuk. Ha valaki kicsit szeretné "tartalmasabbá" tenni, vágható bele néhány karika virsli is.

  • Rizs tejszínhabbal

    Háromnegyed liter tejben megfõzünk 14 deka rizst puhára és jó sûrûre s teljesen ki hagyjuk hûlni, 1/2 liter tejszint fölverünk s a rizshez keverünk 14 deka cukor és 4 lap feloldott gelatinnal együtt, mindent jól elvegyítve.

  • Gombás rakott hal

    Hozzávalók: 1 kg halfilé, 30 dkg gomba, 1 hagyma, 2 ek. olaj, 2 dl tejföl.

  • Nándy lecsója

    Hozzávalók: 3 ek olaj, 2 fej hagyma, 1 kg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1 kk majoranna, só.

  • Lengyel hal

    Hozzávalók: 4-6 szelet hal, l fej hagyma, l szál fehérrépa, kis darab zeller, karikára vágva, szegfûszeg, egész fahéj, citromhéj, l0 szem mandula, kis marék nagy szemû mazsola, l kanál ecet, só, bors, cukor.

  • Csokis kávé

    Hozzávalók: 5 dkg fõzõcsokoládé, 1 evõkanál víz, 5 dl nagyon erõs kávé, cukor.

  • Nyuszis tojásos szendvics

    Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 1 keménytojás, szendvicsvaj, vagy margarin, egy szem ribizli.

  • Tejszínes csirkemellfilé

    Hozzávalók: csirkemellfilé, félcsomag spagetti tészta, só, bors, fokhagyma, kevéske olaj, trapista sajt a sûritéshez, salátalevél.0.5 liter fõzõtejszín, oregano.

  • Petrezselymes tojáspogácsa

    Hozzávalók: 4 db tojás, 3 db zsemle, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tej, 1 evõkanál zsemlemorzsa, a sütéshez: olaj, késhegynyi õrölt bors, késhegynyi curry, 1 teáskanál só, vegeta.

loading...