rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Házi készítésű túrógombóc

  • Share on Tumblr

    Házi készítésű túrógombócElkészítés: A túrót a tojások sárgájával, a búzadarával és a sóval jó alaposan összedolgozzuk. 1-2 órát állni hagyjuk, majd a már elkevert egyveleghez hozzákeverjük a tojások felvert habját. A masszából gombócokat formázunk, majd sós, lobogó vízben kifőzzük azokat. Zsemlemorzsát pirítunk és a kifőtt kis gombócokat megforgatjuk benne, porcukorral, fahéjjal meghintve, tejföllel tálaljuk. Hozzávalók: 50 dkg túró, 12 dkg búzadara, 3 db tojás, csipet só, zsemlemorzsa, olaj, porcukor, fahéj, reszelt citromhéj.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...



    Forrás: www.receptneked.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Citromzselé Camparival

    Hozzávalók: 7,5 dl citromlé, (kb. 15 citrom leve), 1,5 dl Campari, 1 kg zselécukor, egy citrom reszelt héja.

  • Bélszin sárgabarackos sajtos kalapban

    Hozzávalók 4 személyre: 100 ml tejszín, 200 ml tej, só, fehérbors, szerecsendió, 600 g burgonya, 1 gerezd összezúzott fokhagyma, 70 g reszelt sajt, 200 ml fehérbor, 16 szem aszalt sárgabarack, 4 szelet marhabélszín (egyenként kb. 160 g), 1 ek. olívaolaj, 4 szelet Camembert sajt, 100 ml húsleves, 2 ek. hideg vaj, 1/2 tk. szárított kakukkfû, friss kakukkfû a díszítéshez.

  • Rakott parajos spagetti

    A spagettit sós vízben kifõzzük, leszûrjük, öblítjük. A besamelbe belekeverjük a megfõzött parajpürét, a darált füstölt kolbászt és a tojások sárgáját. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a felvert tojáshabot. Kivajazott tepsibe teszünk egy réteg kifõtt spagettit, s rákenjük a parajkrémet, erre ismét spagetti kerül. tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk és reszelt sajttal meghintjük. Sütõbe téve átforrósítjuk addig, míg a teteje megpirul.

  • Kókuszos habcsók

    Hozzávalók:

    5 tojásfehérje, 15 ek. porcukor, 1 ek. borecet, 15 dkg kókuszreszelék, 15 dkg darált mandula, késhegynyi reszelt citromhéj, csipet õrölt kardamomimag

  • Hússaláta

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertés szûzpecsenye
    - 1 db narancs leve
    - 1 db citrom leve
    - 2 ek olaj
    - 2 ek szójaszósz
    - 2 ek koriander
    - 1 ek zöldborsó
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 ek csípõs pirospaprika
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 12 db mentalevél
    - 40 dkg fejes saláta
    - 4 ek olaj
    - 4 ek balzsamecet
    - 1 ek méz
    - 1 csipet só

  • Szegedi halászlé variáció

    Hozzávalók: 1 kg vegyes hal (ponty, keszeg), halbelsõség (ikra, tej), 3 nagy fej finomra vágott vöröshagyma, 2 evõkanál szegedi pirospaprika, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 evõkanál zsír, cseresznyepaprika, ízlés szerint só.

  • Ananászos csirkemell

    Hozzávalók:1 közepes nagyságú csirkemell, ¥ kg-os ananász konzerv, 2 dkg vaj, só, gyömbérpor.

  • Húsvéti narancsos sárgarépa leves

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 1csomag újhagyma 1-2 ek olívaolaj, 4 dl húsleves, 125 ml fõzõtejszín, 2 db narancs, só, õrölt fehér bors, esetleg kevés cukor, kapor;

  • Darakrémes pávatollas csokimázzal

    Készítette: Baloghné Teréz

    Tészta:
    60dkg liszt,
    3tojás,
    2dkg szalalkáli 3dl vízben feloldva,
    5dkg zsír,
    10dkg cukor.

  • Zöldbabsaláta télire

    Tisztítsunk meg - lehetõleg zöldhüvelyû - 2 kg zsenge hüvelyes babot. Vegyünk 8 póré- vagy vöröshagymát, 1 csomag kaprot, 2 fûszerpaprikát, 4 kávéskanál mustármagot, 8 szem szegfûszeget, 2 kávéskanál szegfûborsot, 0,75 liter borecetet, 37 dkg cukrot, 1 evõkanál sót, 1 liter vizet.

  • Alap muffin

    Hozzávalók: 300 ml finomliszt, 1-1 csapott mokkáskanál sütõpor és szódabikarbóna, csipet só, 150 ml kristálycukor / méz vagy barnacukor is lehet/ 1db tojás, 200 ml tej vagy fõzõtejszín, 75 ml olaj és a forma kikenéséhez 20 g vaj.

  • Tejben pácolt sertésszelet

    Hozzávalók: 4 szelet kicsotozott sovány sertéstarja (kb. 50 dkg), 2 1/2 dl tej, 3 evokanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 késhegynyi törött bors, olaj a sütéshez;

  • Borostyán kocka

    Hozzávalók: 4 db tojás sárgája, 100 g porcukor, 400 ml tej, 140 g rétesliszt, 170 g krém margarin, 15 g vaníliás cukor, 1 db barna piskótalap kicsi, fél sárga piskótalap.

  • Baconbe tekert csirkemell

    Baconbe tekert csirkemellA csirkemellet sózzuk, borsozzuk majd fokhagyma péppel megkenjük. A bekent húsokat betekerjük a bacon szalonnába. A sütőzacskóba beletesszük a zöldséget (nem kell sózni), majd ráfektetjük a húsokat. Egy evőkanálnyi vizet öntünk a zacskóba,majd lezárjuk. Pár helyen hústűvel megszurkáljuk a zacskót, hogy jobban levegőzzön és ropogósra süljön. Sütőben körülbelül 30-40 perc alatt ropogósra sütjük. Ha a hús elkészült tálra tesszük a zöldséget, ráhelyezzük a megsült csirkemelleket, petrezselyem zölddel díszíthetjük és tálaljuk.

  • Aszalt szilva rizzsel

    A szilvát cukros vízben fõni tesszük, majd amikor félig kész, hozzáadjuk a rizst, a zsírt, sózzuk, ízlés szerint kevés citromhéjjal ízesítjük. Lassú tûzön megfelelõ állagura fõzzük.

  • Joker-tarhonya

    Hozzávalók: mindegy csak hús legyen, (darálthús,virsli,lángoltkolbász,bármi...), tarhonya, rizs, krumpli, csemegeuborka, olaj, kis fej hagyma, paprika, paradicsom, só,fehérbors,kurkuma,õrölt paprika,ételízesítõ;

  • Tepertõs pogácsa

    15 dkg töpörtyût apróra vágok és elkeverem 40 dkg liszttel, 10 dkg zsírral, 1 tojás sárgájával, 2 kk sóval és 3 - 4 EK tejföllel jól összegyúrom.

  • Zöldborsós csirkeleves

    Hozzávalók 4 személyre:

    2 csirkecomb vagy 1 mell (kb. 30 dkg), 1 közepes fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 1 kávéskanál pirospaprika, 25 dkg burgonya, 25 dkg zöldborsó, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál liszt, 1 kis csokor kapor

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 400 g zsenge karalábé, 50 g vöröshagyma, 1 pohár tejföl, 50 g zsír, pirospaprika, liszt, cukor, petrezselyemzöld, zsenge karalábélevél, só, ételízesítõ.

  • Kakaspörkölt túrós csuszával

    Hozzávalók: 1 öregkakas, 2 kanál zsír, 3 fej hagyma, két kanál szines paprika, bors, 2-3 kanálnyi lecsó, erõspaprika.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...