rss
  • Rakott cukkini

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Rakott cukkiniMossuk meg a cukkinit és héjastul vágjuk kb. fél centis karikákra.. A fűszernövényeket aprítsuk fel, a sajtot reszeljük le. A forró olíva olajon süssük át a cukkinit, majd szórjuk meg a fűszerekkel és reszeljük rá a fokhagymát. Szedjük ki a cukkini karikákat a serpenyőből és szárítsuk le papírtörlőn. Egy hőálló edényt kenjünk ki margarinnal és szórjuk meg zsemlemorzsával. Tegyük bele a cukkini felét és szórjuk meg a sajt felével. Ezután tegyük rá a második adag cukkinit. Alaposan keverjük össze a tojásokat a tejjel és tejföllel. Adjunk hozzá szerecsendiót és borsot.

    Öntsük le a cukkinit a tojásos szósszal és szórjuk meg a maradék sajttal. Süssük 25-30 percig 180 fokos sütőben. Tálaljuk zöld salátával.

    Hozzávalók:

    - 1 evőkanál margarin
    - 1 dl tejföl
    - 2 evőkanál zsemlemorzsa
    - 4 db tojás
    - 1 csipetnyi bors
    - 0.5 csokor petrezselyemzöld
    - 1 dl tej
    - 4 evőkanál olíva olaj
    - fél kg cukkini
    - 3 db szerecsendió
    - 1 csipetnyi tárkony
    - 0.5 csokor parmezán
    - 100 g fokhagyma gerezd



    Forrás: www.receptmuhely.hu


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ropogós rántott hús

    Hozzávalók:

    - 4 szelet 1 cm vastag csirkemell/sertéskaraj
    - 2 tojás
    - 1 bögre liszt
    - só
    - õrölt bors
    - kukoricapehely
    - aprított petrezselyem

  • Fehérboros gombasaláta

    Hozzávalók:

    - 30 dkg rókagomba
    - 2 fej római saláta vagy 1 fej kisebb jégsaláta
    - 10 dkg-ként 1 dl száraz fehérbor
    - 10-dkg-ként 5 dkg vaj
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 szál újhagyma
    - olívaolaj
    - só, bors

  • Bahama Mama

    Az alapanyagokat keverõpohrában összekeverjük. Áttörjük a jéggel félig megtöltött pohárba, és díszítjük.

  • Sörös pulykasült

    Elkészítés: A pulykaszárnyakat befûszerezzük a grill fûszerrel, megspékeljük fokhagyma- és füstölt szalonna szeletekkel. Tepsibe rakjuk, majd az egészet betakarjuk bacon-szeletekkel. Nyakon öntjük 1 üveg sörrel, letakarjuk fóliával, így sütjük 40 percig. Ezután levesszük a fóliát, és további 30 percig sütjük, miközben sörrel locsolgatjuk. Ropogós pirosra sütjük. Krumplipürével és sok-sok salátával tálaljuk.

  • Babgulyás, szójakockából

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, fél csomag Sója-vita szójakocka, fél kg burgonya, 3 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, csipetnyi pirospaprika, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, 1 evõkanál olaj, vegeta.

  • Narancsleves almával, fõzés nélkül

    Hozzávalók: 50 dkg narancs, 50 dkg édeskés alma, 4 dl narancslé, 10 dkg porcukor, õrölt búzacsíra.

  • Sült krumplistészta

    Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg burgonya, 1 dl tej, 1 tojás, 5 dkg reszelt trappista sajt, 10-13 dkg liszt, 1 dkg élesztõ, 1 tk. só, 1 mk. porcukor, 1 mk. õrölt bors, 1 mk. currypor, olaj a sütéshez.

  • Tojás flip

    Hozzávalók: 8 tojássárgája, 4 narancs, 4 dl tej, 4 kk cukor, késhegynyi õrölt fahéj.

  • Ropogós tárkonyvajas csirkefalatok

    Hozzávalók:

    8 db csirke felsõcom, 8 szelet baconszalonna, 1-2 tk. apróra vágott tárkony, 5 dkg vaj, õrölt bors, só

  • Libaaprólék rák-öntettel

    7 deci tejben puhára fõzünk 15 deka válogatott jól megmosott rizst és kihagyjuk hûlni. A libaaprólékot és 1/4 kiló kockára vágott borjúcombot a rizzsel egyidejûleg sósvízben puhára fõzünk, úgyszintén 6-10 szép nagy rákot. 10 deka vajat elkeverünk 4 tojássárgájával s egy egész tojással, hozzátesszük a kihûlt sûrû rizst, megsózzuk s a 4 tojás kemény habját is hozzákeverjük.

  • Apró kakaós csigák

    Apró kakaós csigákA leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd vékony téglalapokat nyújtunk. Egy szilikon ecsettel megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaó és cukor keverékével. Bejglihez hasonlatos módon, hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, és vajas késsel kb. két cm széles darabokat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket kis ráhagyással, egy kevéske olvasztott vajjal lekenjük a tetejüket, és 180 fokos sütőben, légkeverésen 12-15 perc alatt készre sütjük. Érdemes gyakran ránézni sütés közben, mert ha túlsül, akkor nagyon kiszáradt lesz.

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 2 csésze lencse, 2 1/2 liter víz, 2 fej hagyma, 2 evõkanál libazsír, 2 evõkanál liszt, 2 szál sárgarépa, só, bors, 1 babérlevél, l szál kóser kolbász.

  • Tökfõzelék (tejfölös tök)

    Hozzávalók: 60-80 deka gyalult tök, 6 deka zsír vagy vaj, 5 deka liszt, 5 deka reszelt vöröshagyma, kis evõkanálnyi kapor, só, 2 deci tejföl, 2 evõkanálnyi ecet vagy citromlé, 3 deka cukor;

  • Citromos csirkeleves

    Hozzávalók:

    - fél kg csontos csirkemell
    - 20 dkg sárgarépa
    - 15 dkg petrezselyemgyökér
    - 5 dkg vöröshagyma
    - 5 dkg zellergumó
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 ek liszt
    - 4 dkg margarin
    - 1 dl tejszín
    - 2 db tojássárgája
    - 1 db citromlé
    - 1 csokor petrezselyem
    - 1 csipet õrölt bors
    - 1 csipet tengeri só

  • Svéd alma

    Hozzávalók: 1 kg alma, cukor ízlés szerint (kb. 15 dkg), az alma édességétõl függõen, vaníliás cukor, õrölt fahéj, kb. 10-15 dkg sütõmargarin, liszt, vaníliasodó vagy híg puding, zsemlemorzsa.

  • Májgombóc leves

    Májgombóc levesA zsemlét beáztatjuk egy tányér tejbe. A sertésmájat megmossuk és ledaráljuk. A zsemlét kinyomkodjuk, a májjal, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázunk. Egy kétliteres edénybe olajat öntünk és a kockára vágott hagymát beletesszük, üvegesre pároljuk. Ezután egy liter vízzel felöntjük, és sóval, borssal, paprikával, petrezselyemzölddel ízesítjük. Beletesszük az alaposan megtisztított, csíkokra vágott zöldségeket és megfőzzük. A végén a májgombócokat főzzük bele kb 10-15 perccel,mielőtt készre főtt.

  • Mandulás-mogyorós szelet

    Hozzávalók:
    1 csésze liszt, 1/4 tk sütõpor, 10 dkg puha vaj, 1/3 csésze barna cukor, 5-5 dkg darált mogyoró és mandula;

    A tetejére:
    2 tojás 1/4 csésze barna cukor, 3/4 csésze méz, 2 ek liszt, csipetnyi só, 5-5 dkg aprított mogyoró és mandula, 5 ek aprított tejcsokoládé;

  • Tavaszi túró

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 ek olaj, 1 csomó retek, 1 kis zöld uborka, metélõhagyma, só.

  • Ananász leves

    Ananász levesAz ananászt megpucoljuk, összedaraboljuk, (ha pedig konzerv ananászból készítjük, akkor levével együtt mehet az edénybe). Kevés vizet rakunk az edénybe és a kockára vágott ananászt beletesszük, majd ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 5 percig főzzük, (nem kell túl sokáig, mert akkor nagyon szétfő az ananász), majd a tejszínbe belerakjuk a pudingport és besűrítem vele a levest. Ha nem elég édes, még cukrozhatjuk, ha pedig sűrű lenne, akkor tejjel hígíthatjuk. Langyosan és hidegen is fogyasztható, évszaktól és ízléstől függően.

  • Szójaleves

    Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg szója, 10 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller), 2 dkg vöröshagyma, 1 dkg teljes kiõrlésû liszt, 1 dl tejföl (12 %-os), 20 ml étolaj, 1 g szójafûszer, 1 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kevés ecet, kevés zellerzöldje, kevés fûszerpaprika.