rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Rakott cukkini

  • Share on Tumblr

    Rakott cukkiniMossuk meg a cukkinit és héjastul vágjuk kb. fél centis karikákra.. A fűszernövényeket aprítsuk fel, a sajtot reszeljük le. A forró olíva olajon süssük át a cukkinit, majd szórjuk meg a fűszerekkel és reszeljük rá a fokhagymát. Szedjük ki a cukkini karikákat a serpenyőből és szárítsuk le papírtörlőn. Egy hőálló edényt kenjünk ki margarinnal és szórjuk meg zsemlemorzsával. Tegyük bele a cukkini felét és szórjuk meg a sajt felével. Ezután tegyük rá a második adag cukkinit. Alaposan keverjük össze a tojásokat a tejjel és tejföllel. Adjunk hozzá szerecsendiót és borsot.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Öntsük le a cukkinit a tojásos szósszal és szórjuk meg a maradék sajttal. Süssük 25-30 percig 180 fokos sütőben. Tálaljuk zöld salátával.

    Hozzávalók:

    - 1 evőkanál margarin
    - 1 dl tejföl
    - 2 evőkanál zsemlemorzsa
    - 4 db tojás
    - 1 csipetnyi bors
    - 0.5 csokor petrezselyemzöld
    - 1 dl tej
    - 4 evőkanál olíva olaj
    - fél kg cukkini
    - 3 db szerecsendió
    - 1 csipetnyi tárkony
    - 0.5 csokor parmezán
    - 100 g fokhagyma gerezd



    Forrás: www.receptmuhely.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bográcsos lencse füstölt oldalassal, bográcsban

    Hozzávalók: 1 kg lencse, 80 dkg füstölt oldalas, 2 dl tejföl, 1 dl mustár, 20 dkg kacsazsír, 5 dkg cukor, 2 cl tárkonyecet, 4-5 db babérlevél, 1 paprika, 1 paradicsom, bors, 2 dkg liszt, 2 dkg pirospaprika, 1 csomó zellerzöld, 1 csomó petrezselyem, 50 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, õrölt kömény, só, tárkonylevél, Delikát ételízesítõ.

  • Zalai sós bukta

    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 18 dkg vaj, fél csomag sütõpor (10 gramm), 2 tojássárga, kevés tejföl, mokkáskanálnyi só.

  • Paradicsom leves

    Hozzávalók: 1/2 kg paradicsom, 2 bögre víz, 1 közepes méretû sárgarépa, 1 hagyma, 2 szegfûszeg, 1 kis darab fahéj, késhegynyi fehérbors, 4 teáskanál vaj (margarin), késhegynyi feketebors, 1 mokkáskanál pirospaprika, 2 1/2 teáskanál kukoricaliszt, 2 teáskanál cukor, só, pirított zsemle vagy kenyér darabkák.

  • Paradicsomos húsgombóc tésztával

    Paradicsomos húsgombóc tésztávalA sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A darált húst összedolgozzuk a petrezselyem és a bazsalikom felével. Sózzuk, borsozzuk, majd gombócokat formálunk belőle, és forró olajban pirosra sütjük. A gombócokat kivéve, a serpenyőbe rakjuk a vékony karikára vágott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, a csíkokra vágott paprikát és a felkarikázott cukkinit. 5 perc párolás után hozzáadjuk a paradicsomot és a bort, és 10 percig főzzük, míg a szósz be nem sűrűsödik. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a szósszal és a húsgombóccal.

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Hamis marcipán

    Egy púpozott evõkanál búzadarát 0,5 dl vízben megfõzünk és néhány percig állni, hagyjuk, hogy minden vizet magába szívjon. Kb. 15 dkg sült tököt még melegen, meghámozunk.

  • Fõzött pogácsa sajttal

    Hozzávalók: 200 ml tej, 80 g vaj, 1 kávéskanál só, 150 g finomliszt, 4 db tojás, 80 g Trappista sajt,+ a tetjére tetszés szerint reszelt sajt, vagy magvak.

  • Tejkocsonya

    Hozzávalók: 1 liter tej, 8 dkg cukor, fél rúd vanilia, 1 ek zselatin.

  • Bolero

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 20 dkg porcukor
    - 20 dkg liszt
    - 4 db tojás
    - 1 dl tej
    - 1 dl olaj
    - 1/2 csomag sütõpor

    A krémhez:

    - 1 nagy pohár tejföl
    - 3 csomag vaníliás cukor

    Hozzávalók:

    A mázhoz:

    - 7 dl víz
    - 2 csomag vaníliás pudingpor
    - 20 dkg porcukor
    - 2 csomag italpor (bármilyen ízû)

  • Rizlingkocsonya

    Hozzávalók: 6 lap zselatin, 4 dl rizling, 2 ek cukor, 40 szem szõlõ.

  • Lencsefõzelék

    A lencsét megválogatjuk, majd többször, váltott vízben megmossuk, és hideg vízben feltesszük fõni.

  • Kesudiós csirke

    Hozzávalók:

    60 dkg csirkemell, 10 dkg sózatlan kesudió, 2 közepes vöröshagyma, 1 kk. õrölt római kömény, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk. õrölt gyömbér, 1 kk. garam masala, 0,5 dl tejszín, 0,5 dl tej, 3 ek. olaj, só

  • Tejszínes fokhagymakrémleves

    Hozzávalók: 1 nagy fej fokhagyma, 3 fej hagyma, 3 dl tejföl, 1,5 dl tejszín, 3 dl húsleves, 1 ek. liszt, 1-2 ek. olaj.

  • Farvli (tarhonya)

    Hozzávalók: l tojás, l csésze liszt, só, kevés víz.2 kanál olaj, kb. 2 dl húsleves.

  • Karaláb, vagy kelrépa töltve

    A nem túl nagy és még fiatal kelrépát megtisztítjuk, a gyönge zöldjét félre tesszük. Ha meghámoztuk, kanállal kellõen kivájjuk mindegyiket, megmossuk és gyönge sós vízben fõzzük, de nem egész puhára.

  • Bableves olaszosan

    Hozzávalók:

    - 30 dkg fehérbab
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 babérlevél
    - 1 kk kakukkfű
    - 1 kk majoránna
    - 1 kk rozmaring
    - 0,5 l paradicsomlé
    - só
    - 2 kk cukor
    - 1 tojásból készített csipetke tészta

  • Mandulatej tojáslikõrrel

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 20 dkg cukor, fél rúd vanilia, 8 dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl tojáslikõr.

  • Karfiol leves

    Karfiol levesVágjuk össze a fokhagymát, a vöröshagymát és a zellerszárat és rakjuk bele a felmelegített olajba. Lassú tűzön pároljuk egészen addig, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak. A kis rózsáira szedett karfiolt tegyük bele a lábasba, öntsük fel vízzel és forraljuk fel. Dobjuk bele a leveskockát és a kakukkfüvet. Közepes lángon főzzük a levest lefedve 20 percig. Kicsit hűtsük, és kétcsészényi karfiolt vegyünk ki belőle. A maradék zöldséget robotgéppel simára keverjük. Beletesszük a karfioldarabokat és a vajat. Addig melegítjük, amíg a vaj elolvad.

  • Jércemell-saláta almával

    Elkészítés:
    A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd az elõmelegített margarinban megsütjük. Hagyjuk kihûlni. Az almát, uborkát alaposan megmossuk, az alma magházát eltávolítjuk, majd mindkettõt felcsíkozzuk. Kevés szûrt citromlével megöntözzük, hogy az alma ne barnuljon meg. A hozzávalókat tálba tesszük, a salátaöntetet kevés fahéjjal utóízesítjük, majd a salátára öntjük, átkeverjük. Felhasználásig hûtõben tartjuk. Tálaláskor szezámmaggal hintjük meg.

  • Lecsó túrós csuszával

    Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 1 kg lecsópaprika, fél kg paradicsom, 30 dkg hagyma, 1-2 erõspaprika, 5-6 gerezd fokhagyma, só, cukor, szines paprika.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...