2020.11.27. - Virgil

Rakott cukkini

Rakott cukkini
Rakott cukkiniMossuk meg a cukkinit és héjastul vágjuk kb. fél centis karikákra.. A fűszernövényeket aprítsuk fel, a sajtot reszeljük le. A forró olíva olajon süssük át a cukkinit, majd szórjuk meg a fűszerekkel és reszeljük rá a fokhagymát. Szedjük ki a cukkini karikákat a serpenyőből és szárítsuk le papírtörlőn. Egy hőálló edényt kenjünk ki margarinnal és szórjuk meg zsemlemorzsával. Tegyük bele a cukkini felét és szórjuk meg a sajt felével. Ezután tegyük rá a második adag cukkinit. Alaposan keverjük össze a tojásokat a tejjel és tejföllel. Adjunk hozzá szerecsendiót és borsot.
bohócdoktor vizit szja 1%

Öntsük le a cukkinit a tojásos szósszal és szórjuk meg a maradék sajttal. Süssük 25-30 percig 180 fokos sütőben. Tálaljuk zöld salátával.

Hozzávalók:

- 1 evőkanál margarin
- 1 dl tejföl
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 db tojás
- 1 csipetnyi bors
- 0.5 csokor petrezselyemzöld
- 1 dl tej
- 4 evőkanál olíva olaj
- fél kg cukkini
- 3 db szerecsendió
- 1 csipetnyi tárkony
- 0.5 csokor parmezán
- 100 g fokhagyma gerezd



Forrás: www.receptmuhely.hu
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!