2024.04.19. - Emma

Tárkonyos húsgombócleves

Tárkonyos húsgombócleves
Tárkonyos húsgombóclevesA hagymát apróra vágjuk, a répát-burgonyát meghámozzuk, a répát karikákra a burgonyát kockákra vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a répát, burgonyát, borsót, zöldbabot, szeletelt gombát. 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tárkonyt, borsot, sót és felöntjük a vízzel. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Addig elkészítjük a gombócokat is had álljon kicsit. A darált húshoz adjuk a tojást, búzadarát, aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük, majd amíg a zöldségek megpuhulnak, hagyjuk pihenni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mikor jók a zöldségek már, a húsból kicsi gombócokat formázunk. A gombócokat a levesbe tesszük, és kb. 15 percig főzzük, ez alatt puhára fő a gombóc is. Ha kész a tejszínhez adjuk a lisztet, csomómentesre keverjük. Adunk pici főzőlevet a tejszínhez majd a levesbe öntjük. Addig főzzük tovább, míg forr egyet a leves.

Hozzávalók:

A leveshez:

- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 3 db burgonya
- 300 g zöldborsó
- 200 g zöldbab
- 150 g gomba
- 3 evőkanál étolaj
- só
- feketebors (őrölt)
- 1 kávéskanál tárkony
- 400 ml főzőtejszín
- 1 evőkanál búzaliszt
- 1.5 L víz

A gombóchoz:

- 25 dkg sertés darált hús
- 1 db tojás
- 60 g búzadara
- 1 kávéskanál petrezselyemzöld
- só
- feketebors (őrölt)


Forrás: www.aprosef.hu
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!