rss
  • Zabpelyhes csirkefalatok

  • Share on Tumblr

    Zabpelyhes csirkefalatokElkészítés: A megtisztított csirkemellet közepes darabokra vágjuk és megszórjuk sóval. Három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet. A másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük. A harmadikba szórjuk a zabpelyhet. A húsokat a fenti sorrendben bepanírozzuk, ugyanúgy mintha rántotthúst készítenénk. Egy kisebb serpenyőben olajat forrósítunk. A húsokat kisebb lángon szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Köretként krumplit, rizst vagy akár zöldségeket is tálalhatunk.

    Hozzávalók:

    - 2 nagyobb csirkemell filé
    - 1 kk só
    - 10 dkg zabpehelyliszt
    - 2 nagyobb tojás
    - 20 dkg apró szemű zabpehely
    - 3 dl olaj
    - plusz a választott körethez szükséges dolgok


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fokhagymás sajtleves

    Hozzávalók: 1 evõkanál liszt, 3 dkg vaj, 8 dl zöldségleves (leveskockábol is lehet), 1 dl fehérbor, 3-4 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt fehérbors, késhegynyi õrölt szerecsendió, 15 dkg edami sajt, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, 1 csokor petrezselyem.

  • Sonkás tojássaláta

    Hozzávalók:

    - 8 db fõtt tojás
    - 30 dkg héjában fõtt burgonya
    - 25 dkg fõtt füstölt sonka
    - 2 fej lilahagyma
    - 1 csokor retek
    - 3 ág kakukkfû
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - fél dl olaj
    - 3 dl majonéz
    - 1 fej saláta
    - 1 csipet õrölt bors
    - 1 csipet só

  • Tojáskrém

    Megfõzünk 4 tojást keményre. Hideg vízbe lehûtjük. Megtisztítjuk, a sárgákat egy tálba tesszük. A fehérjét apróra felvágjuk. A tojássárgákhoz felvágunk 3-4 szál újhagymát vagy egy kisebb fej vörös-hagymát, megsózzuk.

  • Burgonya saláta

    Hozzávalók: 50 dkg héjában fõtt burgonya, 4 db kemény tojás, 1 kisebb narancs, 3 dl majonéz, só, törött bors, 1 csokor snidling.

  • Ricottás-spenótos penne

    Hozzávalók: 1/4 kiló Ricotta, 1/2 kiló mirelit spenótpüré, 1 nagy fej fokhagyma, 3 evõkanál tejföl, 1 csomag penne tészta (vagy bármilyen), 15 dkg trappista sajt, bazsalikom, fehérbors,só, picuri oliva a tésztafõzéshez;

  • Almás muffin

    Hozzávalók: 2,5 bögre liszt, 2 bögre zabpehely, 1 bögre cukor, 1 tk. sütõpor, 1 tk. szódabikarbóna, 1 bögre olaj, 4 tojás, 2 tk. fahéj, 3 bögre hámozott, apró kockára vágott alma, 2 pohár tejföl.

  • Vargabéles

    Hozzávalók: 4 fõ részére:

    200 g cérnametélt, 5 db gyermelyi tojás, 150 g margarin, 300 g cukor, 1 kg túró, 2 dl tejföl, 100 g mazsola, 1 citrom, 2 evõkanál vaníliás cukor, fél-fél adag vanília és gyümölcsmártás.

  • Szójababsaláta

    Hozzávalók: 1/4 kg fõtt szójabab, 4 fej vöröshagyma, 20 dkg burgonya, só, ecet.

  • Karácsonyi angol leves

    Hozzávalók: 30 dkg tortaalap, 3 ek liszt, 3 ek cukor, 3 tojás, 6 ek csokireszelék, 6 dl tej, 1 ek vaj, 3 ek rum.

  • Lea süti

    Hozzávalók: 4 tojássárgája, 60 dkg liszt, 1 csomag Váncza vaníliás cukor, 1 csomag Váncza sütõpor, 1 citrom reszelt héja, 3 evõkanál tejföl, 10 dkg cukor.

  • Aranymakréla édesköménnyel

    Hozzávalók 4 személyre: 3 gerezd fokhagyma, 75-75 g fekete és zöld magozott olívabogyó, 1-1 cs. kakukkfû, petrezselyem és bazsalikom, 1 citrom, 8 ek. olívaolaj, só, bors, 2 kisebb édeskömény, 250 g koktél paradicsom, 4 filézett aranymakréla (egyenként kb. 150 g).

  • Mandulás vendégváró - borjúmáj-kocsonya

    A BORJÚMÁJAS-t turmixgép poharába teszem, hozzáadom a sherryt, a mustárt, felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát az összes fûszert, valamint 1/2 dl tejszínt. Pépesre töröm.

  • Caprese tésztasaláta

    Hozzávalók: 10dkg olasz kockatészta, 20dk paradicsom, 5 dkg mozzarella, újhagyma, bazsalikom, parmezán, olívaolaj, balzsamecet, só, bors.

  • Túrótorta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg túró
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 20 dkg porcukor
    - 20 dkg vaj
    - 25 dkg mascarpone
    - 2 dl tejszín
    - 1 csomag zselatin
    - 30 dkg eper
    - 3 levél citromfû a díszítéshez
    - babapiskóta

  • Mazsolás álom

    Elõkészítés: Vastagon meghámozunk 4 narancsot, és kifilézzük, azaz a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegõ levet felfogjuk. A maradék 4 narancs levét kicsavarjuk.

  • Pácolt virslisaláta paprikával

    Hozzávalók: 4 pár virsli, borecet, só, cukor, koriander, mustármag, bors, vöröshagyma, 15 dkg trappista sajt, 2 db kaliforniai paprika.

  • Pásztortarhonya

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg tarhonya, 80 dkg burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, só, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, negyedkiló füstölt kolbász.

  • Gomba tükörtojással

    A gombát megtisztítva, megmosva szeletekre vágjuk és zsírban pároljuk addig, míg megpuhult.

  • Babos-szalonnás spagetti

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg fejteni való bab, só, 100 g húsos füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 250 g koktélparadicsom, ½ cs. majoránna, 400 g spagetti, 4 ek. olívaolaj, bors, 250 g ricotta (olasz krémtúró), 30 g reszelt parmezán.

  • Báránytokány

    Hozzávalók: 1 kg bárányhús (lapocka, vagy comb), 10 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só, 3 g õrölt feketebors, 10 dkg hagyma, 3-4 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma.