rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Zabpelyhes csirkefalatok

  • Share on Tumblr

    Zabpelyhes csirkefalatokElkészítés: A megtisztított csirkemellet közepes darabokra vágjuk és megszórjuk sóval. Három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet. A másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük. A harmadikba szórjuk a zabpelyhet. A húsokat a fenti sorrendben bepanírozzuk, ugyanúgy mintha rántotthúst készítenénk. Egy kisebb serpenyőben olajat forrósítunk. A húsokat kisebb lángon szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Köretként krumplit, rizst vagy akár zöldségeket is tálalhatunk.

    Hozzávalók:

    - 2 nagyobb csirkemell filé
    - 1 kk só
    - 10 dkg zabpehelyliszt
    - 2 nagyobb tojás
    - 20 dkg apró szemű zabpehely
    - 3 dl olaj
    - plusz a választott körethez szükséges dolgok


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lazacsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg füstölt lazac, 1 citrom, 1 narancs, 2 ek olaj, só, 1 kk petrezselyem, 1 kk porcukor.

  • Lengyeles töltött káposzta

    Hozzávalók: fél kg darált marhahús, fél csésze fõtt rizs, 1 tojás, 1 fej apróra vágott hagyma, só, 8-10 levél édeskáposzta, 1 citrom leve, fél csésze cukor, l csésze paradicsomlé, fél csésze mazsola.

  • Cappuccino fagylalt

    Hozzávalók: 1 doboz (2,5 g) zselatin, 1 dl hideg víz, 4-5 dl tejszín (felvert), 4-5 dl "half and half" (fele-fele arányú tej-tejszín keverék), 1 dl méz, 1 dl presszókávé.

  • Waldorf saláta

    A megtisztított almát és zellert gyaluld vékony csíkokra, keverd össze és hintsd meg néhány csepp citromlével.

  • Csirkemájragu

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 10 dkg gomba, 1 szép, húsos paradicsompaprika, 5 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só és törött fekete bors ízlés szerint;

  • Fokhagymás rizs

    Hozzávalók: 4 adag párolt rizs, 5-6 gerezd fokhagyma, némi fokhagymaszár (ha van), 3 ek olaj.

  • Ravioli tejszínmártásban

    Hozzávalók: 1/2 zacskó (125g) szárított ravioli, 10 dkg fott, füstölt sonka, 10 dkg mirelit zöldborsó, 10 dkg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 1/2 csokor metélohagyma, 2 evokanál vaj vagy margarin, só, fehér bors;

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem,1 ek liszt, 1 kk olaj 1 tk só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors ,fél pohár tejföl, vegeta.

  • Csirke tojásban

    Hozzávalók: 2 db kicsi csibe (összesen 1 kg-nyi), 3 db egész tojás, teáskanálnyi liszt, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só.

  • Rumos-szilvás rétes

    Hozzávalók: fél kg szilva, 15 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg cukor, 1 dl rum, 1 dl víz.

  • Májas-lepény

    Hozzávalók: Máj 15 dkg, tojás 2 db, só 1 késhegynyi, bors 5 szem, petrezselyem 2 szál, morzsa 5 dkg, zsír 3 dkg.

  • Egészben sült, töltött csirke

    Egészben sült, töltött csirkeMár a tisztításnál ügyeljünk arra, hogy bőre szét ne szakadjon! Kezünkkel ügyesen a bőr alá nyúlva elválasztjuk a bőrt a comb- és a mellehúsától. A csirkét kívül- belül gyengén besózzuk, kevés majoránnával fűszerezzük. A zsemlét tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, jól szétmorzsoljuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a csirke elkapart máját, a zsemlét, a nyerj tojást, sót, borsot, apróra vagdalt zöldpetrezselymet. A tölteléket egyenletesen a bőr alá töltjük, egészen le a comb tövéig, amíg a bőr fel van nyitva, vagy a csirke hasüregébe nyomkodjuk, a nyílást a végén összetűzve.

  • Almatorta

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 120 g liszt
    - 80 g pocukor
    - 100 gsütõmargarin
    - 2 egész tojás
    - 1 kis doboz natur joghurt
    - 1 cs vaníliás cukor
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1/2 cs sütõpor

    Tetejére:
    - 3 db közepes alma

  • Finom paradicsomleves

    Hozzávalók: 20 deka zöldség, étolaj, 3 deka liszt, 1 kg paradicsom, vagy 6 deci paradicsom.

  • Gomba vadasan

    A tisztított, cikkekre vágott gombát 5 dkg zsírban megpároljuk, sóval, borssal meghintjük. Ezzel egyidejûleg ugyancsak 5 dkg zsíron megpirítunk karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel, mustárral ízesítjük, felöntjük vízzel, és puhára fõzzük, majd szitán áttörjük.

  • Pikáns csirkemell

    Hozzávalók: 2 db csirkemell, 15 dkg gomba, 10 dkg trappista sajt, majoránna, bors, Delikát, liszt, kevés olaj, paradicsompüré, rizs.

  • Áfonyás máktorta

    Hozzávalók: 3 tojás, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg darált mák, 1 csomag sütõpor, 6 dl tejszín, 2 csomag habfixáló, 15 dkg áfonyalekvár, 10 dkg áfonya, 5 dkg vágott mandula.

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Párizsi kosárka

    Hozzávalók: fejenként 2-3 tojás, annyi szelet párizsi, ahány tojás, olaj, só.

  • Babos hústál

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g zöldbab, só, 2 szál sárgarépa, 2 szál zöldhagyma, 200 g marhaszûzpecsenye, 3 ek. olaj, 6 ek. marhahúsleves, 2 ek. szójamártás, 2 ek. chilimártás, 2 ek. rizsbor, 1-2 tk. sötét szezámolaj, 2 ek. szezámmag.