
Elkészítés: A megtisztított csirkemellet közepes darabokra vágjuk és megszórjuk sóval. Három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet. A másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük. A harmadikba szórjuk a zabpelyhet. A húsokat a fenti sorrendben bepanírozzuk, ugyanúgy mintha rántotthúst készítenénk. Egy kisebb serpenyőben olajat forrósítunk. A húsokat kisebb lángon szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Köretként krumplit, rizst vagy akár zöldségeket is tálalhatunk.
Hozzávalók:
- 2 nagyobb csirkemell filé
- 1 kk só
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 2 nagyobb tojás
- 20 dkg apró szemű zabpehely
- 3 dl olaj
- plusz a választott körethez szükséges dolgok