2024.04.19. - Emma

Sajtgombócos leves

Sajtgombócos leves
Sajtgombócos levesA leves hozzávalóit egy lábasba tesszük, és elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a gombócokat. A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a vajat, a lereszelt sajtot, a szódabikarbónát és a búzadarát. Jól összekeverjük, és hagyjuk kb. 10 percet pihenni, hogy a búzadara megdagadjon. Amikor már a répa megpuhult, a hagymákat kivesszük a levesből, és beletesszük a gombócokat. 5 percet főzzük, majd tálaljuk. Az alaplé, amiben feltesszük főni, lehet húslevesből megmaradt lé is, úgy még ízletesebb lesz a leves.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 3 l víz
- 1 kisebb vöröshagyma
- só
- 2 leveskocka
- 1 kk ételízesítő
- bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa karikákra vágva
- 1 szál fehérrépa
- 1 tk zellerlevél

Gombóchoz:
- 2 tojás
- 10 dkg búzadara
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 ek vaj
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!