rss
  • Házi sportszelet

  • Share on Tumblr

    Házi sportszeletA darált kekszet a kakaóporral egy nagy tálban összekeverjük. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, mikor már majdnem folyékonyra olvadt, hozzáadjuk a cukrot és a tejet, majd az egészet felmelegítjük. A cukros-tejes olvasztott vajat a kakaós darált kekszre öntjük, majd a kimért rummal meglocsoljuk. Az egészet jól összegyúrjuk. Kb. egy 28x25-ös tepsiformát folpakkal kibéleljük, és ebbe simítjuk bele a kekszes masszát. Ha ez megvan a tepsit a hűtőbe teszem. A csokit gőz fölött egy kis olajjal elkeverve felolvasztjuk.

    loading...

    A hűtőből kivett masszára ráöntjük az olvasztott csokoládét és egyenletesen elsimítom. A hűtőbe visszatéve minimum 75 percig, de ha lehet, akkor még tovább pihentetem. Szeletekre vágva tálalom.

    Hozzávalók:

    A masszához:
    - 500 g keksz - háztartási
    - 4 evőkanál kakaópor
    - 250 g vaj
    - 80 g kristálycukor
    - 2 dl 1,5%-os tej
    - 1.5 evőkanál rum - 80%-os

    A tetejére:
    - 2 tábla étcsokoládé
    - 1.5 evőkanál étolaj




    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Olasz spagetti-leves

    Hozzávalók: 2 db közepes burgonya, 2 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 2-3 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg spagetti, 10 dkg parmezán, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, 1 kávéskanál olasz fûszerkeverék, csipetnyi curry, 1 kávéskanál olaj.

  • Gombaleves fokhagymásan

    Gombaleves fokhagymásanA gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd a vöröshagymát is felvágjuk apró kockákra. Egy fazékban olajat hevítünk, majd beledobjuk az apróra vágott hagymát. Addig pároljuk, míg aranysárga nem lesz, beletesszük a gombát és pár perc után az átnyomott fokhagymagerezdeket is beletesszük. Megszórjuk a liszttel, kevés paprikával és egy-két keverés után felöntjük körülbelül 1,2 liter vízzel. Beletesszük a leveskockát és kis lángon körülbelül 20 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk és végül belekeverjük a tejfölt. Majd perceken belül tálalhatjuk is a levest.

  • Mentás zöldborsóleves

    Hozzávalók:

    8 vékony karéj kenyér, 2*2 cm-es kockákra vágva vagy 25 dkg-s vekni kicsipkedett belseje, olívaolaj, tengeri só és frissen õrölt bors, 1 nagy marék friss mentalevél, 20 dkg pancetta vagy húsos szalonna (én most erdélyi szalonnát használtam), 1 cs zöldhagyma, durvára aprítva, 2 diónyi vaj, 50 dkg zöldborsó, 1,1 l alaplé, 1 dl tejszín, a tálaláshoz tejföl

  • Zsiványpecsenye nyárson sütve

    Hozzávalók:

    40 dkg sertéscomb, 20 dkg húsos szalonna, 4 nagy burgonya, 4 nagy vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 mokkáskanál õrölt bors, só

  • Rejtett, töltött sonka

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy gépsonkaszelet, 5 dkg juhtúró, 2 evõkanál frissen reszelt torma, só, cukor ízlés szerint, 1 evõkanál tejföl, késhegynyi törött fehér bors, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 8-10 dkg finomliszt, 1 teáskanál konyak, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors;

  • Bolond körte

    A keverõgépbe tegyük az elsõ öt hozzávalót és keverjük simára, egyenletesre. Merjük át a keveréket egy fém (öntöttvas) mártásos tálba.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: fél kg vöröshagyma, 1 evõkanál olaj, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 4 szelet pirítós kenyér, fél dl konyak, 5 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi curry, vegeta.

  • Chilis szárnyas leves rizs tésztával és tenger gyümölcseivel

    Hozzávalók 4 fõre: 1500 ml szürt gyöngytyúk leves, 4 db óriásgarnéla , 200g tenger gyümölcsei , 200 g wanton, szójaszósz, chili, 50 g friss gyömbér, 60 ml olaj, 80 g rizsmetélt.

  • Erdei gyümölcsturmix Béres Alexandra módra

    Hozzávalók: körte 100 g, mirelit ribizli 60 g, VITAMÓR light meggybefõtt 30 g, tej, 1,5%-os 100 g, kávétejszín 50 g, fahéj, szegfûszeg, édesítõ.

  • Karfiolkrokett currymártással

    Hozzávalók: A kroketthez: 1 kg krumpli, 1 kg karfiol, 20 dkg liszt, 1 tojás, 2 evõkanál napraforgóolaj, szerecsendió, bors; a mártáshoz: 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál curry, 2 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tyúkhúsleves, 1 evõkanál ételkeményítõ.

  • Bahama Mama

    Az alapanyagokat keverõpohrában összekeverjük. Áttörjük a jéggel félig megtöltött pohárba, és díszítjük.

  • Paradicsommal töltött halfilé

    Hozzávalók: 4 szelet tengeri halfilé, 50 dkg burgonya, 4 nagy paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 7 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl zöldségleves (zöldségleves kockából), 1 dl fõzõtejszín, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja, 1 kiskanál cukor, csipet fehér bors, só.

  • Sajttal töltött fasírtgolyók

    Sajttal töltött fasírtgolyókA húst megdaráljuk, a zsömléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk. A hagymát a lehető legapróbb kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk. A húst és a kinyomkodott zsömlét a sajton kívül az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk. A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot teszünk. A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.

  • Köményes tojásleves

    Hozzávalók: 1 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 evõkanál liszt, köményes olaj, személyenként 1 tojás.

  • Párolt körte

    Hozzávalók: 10 dkg vörös rizs, 1 evõkanál pálmacukor, 6 db. közepes nagyságú, kemény húsú, sárga körte, 5 dkg pálmacukor az öntethez.

  • Mézes-mustáros csirkecomb chilisen

    Mézes-mustáros csirkecomb chilisenA vöröshagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk. A chilit apróra vágjuk. Ha nagyok a combok 2-3 helyen csontig bevágjuk. Jobban átjárja a páclé és hamarabb megsül. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, mézzel, mustárral, átnyomott fokhagymával és a chilivel. A combokra öntjük a fűszeres olajat és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Még jobb ha a pácolást előző nap végezzük. A combokat tepsibe tesszük, ráöntjük a páclevet és egy deci vizet. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben addig sütjük amíg a hús megpuhul.

  • Rák csilipaprikával

    Hozzávalók:

    1 kg tisztított rák, 3/4 tk. só, 4 szárított cseresznyepaprika kettévágva, 6 evõkanál salátaolaj, 1 tk. reszelt gyömbérgyökér, 5 gerezd fokhagyma, 3 szál tisztított, apróra vágott zöldhagyma, 3 1/2 dl víz, 1 ek. Vegeta, 2 ek. szójamártás, 1 ek. citromlé, csipet cukor, 1 ek. finomra vágott petrezselyem

  • Kapros juhtúrós lángos

    Hozzávalók: 8 lángostészta, 30 dkg juhtúró, 1 pohár tejföl, 1 csomó kapor, 1 tk só, olaj a kisütéshez.

  • Sajtos gomba puláv

    Hozzávalók: 2 csésze rizs, 2 bögre víz, 2 babérlevél, 1 nagy hagyma, 1 teáskanál õrölt fûszerkeverék, 1 teáskanál vöröscsilipor vagy erõs piros paprika, 1 csésze tej, 2 evõkanál házi készítésû sajt (panír), 25 dkg gomba, 6 evõkanál ghí vagy vaj, 1 sárgarépa, 1 teáskanál só, 3-4 evõkanál kesúdió vagy dió.

  • Rántott harcsaszelet

    Hozzávalók: 1 kg harcsa (tisztított), liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

loading...