rss
  • Cukkinifasírt

  • Share on Tumblr

    CukkinifasírtElkészítés: A cukkinit megmossuk, megpucoljuk, majd lereszeljük vagy legyaluljuk, jól megsózzuk, majd kis időre félretesszük pihenni. Később jó alaposan kinyomkodjuk a levét. Összekeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, majd hozzáadom a sajtot, a sót, a zsemlemorzsát. Formázzuk, mint a fasírtot, majd bő olajban kisütjük. Hozzávalók: 3 kisebb vagy 1 nagy cukkini, 3 tojás, 1 kis fokhagyma, petrezselyem vagy kapor, só, kevés reszelt sajt, zsemlemorzsa (annyi, hogy formázható legyen), olaj.

    loading...


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karácsonyi csokoládérolád

    Hozzávalók: 1db piskótalap, 10cl tejszín, 200g cukor, 200g vaj, 70g kakaópor.

  • Kata szelet

    Hozzávalók:

    50 dkg liszt, 15 dkg zsír, 15 dkg porcukor, 3 db tojássárgája, 1 cs. sütõpor, 2 dl tej, fél dl tej, 1 cs. vaníliás cukor, 2 kanál baracklekvár,15 dkg porcukor, fél dl rum, 2 kanál kakaó, 10 dkg vaj, 3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor

  • Ananászos hal

    Hozzávalók 4 személyre: 2 szál karcsú póréhagyma, só, friss ananász, 750 g lazacfilé, frissen õrölt fehér bors, 1 ek. liszt, 4 ek. olaj, 2-3 ek. szójamártás, 1 kisebb doboz paradicsom (425 ml), õrölt chili.

  • Párolt sajtos paradicsom

    Hozzávalók: 20 dkg reszelt sajt, 1 kg paradicsom, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, 7 dkg füstölt szalonna, 1 kanál fehérbors, szerecsendió, 1 kanál ételízesítõ, só, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 dkg margarin.

  • Klasszikus almás rétes

    Klasszikus almás rétesAz almákat megpucoljuk, majd tökgyalun lereszeljük. Összefőzzük a cukorral, fahéjjal és kevés citromlével. Sütőt begyújtjuk 4-es fokozatra (180 fokra). Réteslapokat szétszedjük, egy rúdhoz legalább 3 lapot egymásra terítünk. A felső 2 lapot felhajtjuk, alaposan megkenjük olivaolajjal a legalsó lapot, majd ráhatjuk a középső lapot és azt is megkenjük olajjal (a legfelső rétegre nem kell olaj). A legfelső lapot megszórjuk zsemlemorzsával és a szélein 2-3 cm-t kihagyva, egyenletesen eloszlatjuk a töltelék annyiad részét, ahány rúd rétest készítünk.

  • Spenóttal töltött csirkemell

    Spenóttal töltött csirkemellA spenótot megtisztítjuk, alaposan, levelenként megmossuk, majd apróra vágjuk. A spenótot megpároljuk., majd párolás után kézi mixerrel kicsit összetörjük. A filézett csirkemellet az oldalán bevágjuk, mélyedést, úgynevezett kis zsebet alakítva ki rajta. Megreszeljük a sajtot majd az egyharmadát hozzákeverjük a spenóthoz. Megsózzuk, megborsozzuk, bármilyen fűszert adhatunk hozzá amit szeretünk, majd a húsba töltjük. A megtöltött csirkemelleket egy tepsibe egymás mellé tesszük, olajjal megkenjük a tetejét és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Genovai szalagtészta (Fettuccini alla genovese)

    1 csomó petrezselyemzöld, 1 csomó bazsalikom, 2 ek fenyõmag, 4 gerezd fokhagyma, 5 ek olivaolaj, 10 dkg parmezán, só, bors, fehérbor, fél kiló szalagtészta (fettucine).

  • Francia burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, 8 dkg vaj vagy margarin.

  • Tõkehalszeletek bazsalikomos fokhagyma-mártással

    Hozzávalók 4 adaghoz: 45 dkg tõkehalszelet, 2 kávéskanál olívaolaj, 2 kávéskanál frissen facsart citromlé, 5 dkg friss bazsalikom.

  • Rakott karfiol

    Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg karfiol, 30 dkg darált sertéshús, 4 evõkanál olaj 1 nagyobb vöröshagyma, 2 dl kefir, 4 dkg lecsó, fûszerpaprika, õrölt bors, só.

  • Édes-csípõs gyümölcsök

    Hozzávalók 4 személyre: 1 friss ananász, 20 dkg szilva, 1 mangó, 1-2 piros chili, 1/2 zöldcitrom leve és reszelt héja, korianderzöld.

  • Tejfölös karalábéleves

    Hozzávalók:

    2 fej zsenge karalábé, 2 szál zsenge sárgarépa, 1 tojássárgája, 1 tyúkhúsleves-kocka, 1 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, vaj, só, 1 csokor petrezselyem

  • Almás- mákos rétes

    Hozzávalók: 1 cs. réteslap, 800 g alma, 50 g mák, 2 ek. édesmorzsa, 50 g margarin, citromlé, fahéj, cukor, porcukor a szóráshoz.

  • Szárazborsó fõzelék

    Hozzávalók 4 személyre:

    40 dkg (zöld vagy sárga) száraz borsó, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt kolbász, evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt

  • Uborkasaláta dinnyével

    A hagyományos tejfölös uborkasaláta helyett próbálja ki ezt az egzotikus különlegességet.
    Önmagában elõételként fogyasztva vagy fehér húsokhoz is kitûnõ.

  • Banános kenyér

    Banános kenyérVegyünk elő egy mély tálat, abba kerül elsőként a jó érett banán, törjük össze villával pépesre, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, szóval minden hozzávalót. Kapjuk elő a robot gépünket és az egészet jó alaposan keverjék össze, ez kb egy öt perces művelt. Jöhet a gyümölcskenyér forma. Alaposan vajazzuk ki, mehet bele a massza. 180 fokra előmelegített sütőbe tegyük. Egy jó negyven perc és kész! Miután kisült borítsuk sütőrácsra. Egy kicsit álljon, hogy szépen lehessen szeletelni! És már fogyasztható is.

  • Sonkás tészta

    Sonka maradékokat, vagy füstölt húst finomra összevagdalunk s kevés zsírban lábosba tesszük.

  • Málnás piskótatekercs

    Málnás piskótatekercsA pudingot simára keverjük a cukorral és egy dl vízzel, hozzáadjuk a joghurtot, elkeverjük és felfőzzük. A Ramát a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lehűtött pudingot és egyenletes krémmé dolgozzuk össze. Az elkészült krémbe lazán belekeverjük a gyümölcsdarabokat. A piskótaroládot kitekerjük, megtöltjük a gyümölcskrémmel, majd visszatekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és felszeleteljük. (A süteményt más gyümölccsel is elkészíthetjük, csak akkor válasszunk hozzá illő joghurtot.)

  • Déli babos bárány

    Hozzávalók: 25 dkg fehérbab, 2 fej hagyma, 1 evõkanál vaj, 5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg bárányhús, 4 sárgarépa, 1 zeller, 3 burgonya, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, babérlevél, petrezselyemzöld.

loading...