rss
  • Cukkinifasírt

  • Share on Tumblr

    CukkinifasírtElkészítés: A cukkinit megmossuk, megpucoljuk, majd lereszeljük vagy legyaluljuk, jól megsózzuk, majd kis időre félretesszük pihenni. Később jó alaposan kinyomkodjuk a levét. Összekeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, majd hozzáadom a sajtot, a sót, a zsemlemorzsát. Formázzuk, mint a fasírtot, majd bő olajban kisütjük. Hozzávalók: 3 kisebb vagy 1 nagy cukkini, 3 tojás, 1 kis fokhagyma, petrezselyem vagy kapor, só, kevés reszelt sajt, zsemlemorzsa (annyi, hogy formázható legyen), olaj.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fonott kalács

    Hozzávalók 4 fõre: 3 dl tej, 4 ek cukor, 5 dkg vaj, 1/2 tk só, 50 dkg liszt, 2,5 dkg friss élesztõ.

  • Pulykamell rolád mandulás körtével

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 vékony szelet pulykamell-filé, ételízesítõ, 1 mogyorónyi friss gyömbér, 4 kelkáposztalevél, 4 db közepes körte, 1 ek. citromlé, 4 szelet sonka, 4 szelet sajt, 5 dkg margarin, 5 dkg szeletelt, pirított mandula, 3 ek. méz, 1 ek. étkezési keményítõ, 1 dl félédes fehérbor.

  • Kolbászos Szilveszteri lencse

    Hozzávalók: 35 dkg lencse, 40 dkg sütni való kolbász, 40 dkg paradicsom, 1 db hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 db sárgarépa, 1 kicsi zeller, 1 pohár száraz fehérbor, 2 evõkanál olaj, húslé, néhány szál zsálya, só és bors.

  • Sült barátfüle

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2 tojássárga, 1 evõkanál cukor, 1-2 evõkanál tejföl, 3-4 evõkanálnyi kemény meggydzsem, csipetnyi só, a tetejére vaníliás porcukor;

  • Üdítõ gyümölcsleves

    Hozzávalók: 1,5 dl almalé, 2 dl gyümölcsjoghurt, fél csomag vaníliás cukor, csipetnyi õrölt fahéj, tejszínhab.

  • Sajtos rántott zöldpaprika

    Hozzávalók: 50 dkg húsos, vastag zöldpaprika, 2 db egész tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 mk só, 1 mk törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma.

  • Túrós bukta

    Túrós buktaA lisztet összegyúrjuk a zsírral, a cukros tejben megkelesztett élesztővel, a sóval, és annyi tejjel dagasztjuk be, hogy könnyű tésztát kapjunk. 2-3 óra hosszat kelesztjük, majd félujjnyi vastagra nyújtjuk, és egyforma, négyzet alakú lapokra vágjuk. A tojássárgáját simára keverjük a porcukorral meg az áttört túróval, beletesszük a tojás habbá vert fehérjét, a reszelt citromhéjat meg a mazsolát, és mindegyik tésztalapra teszünk a töltelékből 1-1 halommal. A tészta négy csücskét összefogjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és akkor tesszük a sütőbe, amikor begyújtottuk.

  • Mogyorós aprósütemény

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, 5 púpozott ek. cukor, 1 csomag vanillincukor, 4 ek. víz, 15 dkg margarin, 10 dkg darált mogyoró, 1 felvert tojás, 5 dkg étcsokoládé tortabevonó.

  • Málnás piskótatekercs

    Málnás piskótatekercsA pudingot simára keverjük a cukorral és egy dl vízzel, hozzáadjuk a joghurtot, elkeverjük és felfőzzük. A Ramát a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lehűtött pudingot és egyenletes krémmé dolgozzuk össze. Az elkészült krémbe lazán belekeverjük a gyümölcsdarabokat. A piskótaroládot kitekerjük, megtöltjük a gyümölcskrémmel, majd visszatekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és felszeleteljük. (A süteményt más gyümölccsel is elkészíthetjük, csak akkor válasszunk hozzá illő joghurtot.)

  • Penne brokkolival

    Hozzávalók: fél kiló penne (tolltészta), fél kiló brokkoli, 1 pohár tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, só, reszelt sajt, 2 leveskocka, olaj.

  • Forralt bor

    Hozzávalók: 1 liter fehér- vagy vörösbor, 10-12 szem kockacukor, csipetnyi szegfûszeg, 4-5 rúd fahéj, 1 citrom reszelt héja, dió, mazsola.

  • Babkrémleves spenótgombóccal

    Hozzávalók 4 személyre: 100 g mélyhûtött spenót, 5 g szárított vargánya, 250 g fehér bab (konzerv) 1 fej vhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. húslevespor, só, bors, 4 szelet szendvicskenyér, 5 ek. tej, 1 tojássárgája, 1 ek. mascarpone, néhány levél friss spenót.

  • Sajtos gomba puláv

    Hozzávalók: 2 csésze rizs, 2 bögre víz, 2 babérlevél, 1 nagy hagyma, 1 teáskanál õrölt fûszerkeverék, 1 teáskanál vöröscsilipor vagy erõs piros paprika, 1 csésze tej, 2 evõkanál házi készítésû sajt (panír), 25 dkg gomba, 6 evõkanál ghí vagy vaj, 1 sárgarépa, 1 teáskanál só, 3-4 evõkanál kesúdió vagy dió.

  • Lekváros rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás fehérje, 2 dl lekvár.

  • Tárkonyos körözött

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 20 dkg vaj, 3 fej lilahagyma, 8 dkg póréhagyma, 1 dl tejföl, tárkonylevél, õrölt köménymag, pirospaprika, só.

  • Csirkemell süni

    Hozzávalók: 4 kicsi csirkemell, 10 dkg tisztított, fehér mandula, 2 ek liszt, 2 púpozott ek zsemlemorzsa, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors ízlés szerint, 2 db egész tojás, 1 mk mandulaaroma.

  • Húsvéti mézestálka

    Hozzávalók: 50 g vaj (vagy margarin), 60 g barna cukor (vagy sima kristálycukor), 125 g méz, 1 citrom, 250 g finomliszt, 1 cs sütõpor, 1-1 mk õrölt fahéj, szegfûszeg, szerecsendió (mézeskalács fûszer is jó), 1 tojás, liszt a formázáshoz;

  • Tárkonyos borjúleves

    Hozzávalók: fél kg borjúcsülök, 15 dkg sárgarépa, 8 dkg zeller, 5 g ecetben eltett tárkonylevél, 10 dkg citrom, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 6 dkg vaj, vagy margarin, 5 dkg liszt, 2 dkg só.

  • Valentin sajtos falatok

    Hozzávalók: 8 szelet toastkenyér, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg camembert, 10 dkg trappista, 1/2 kaliforniai paprika, vaj, frissen õrölt bors, fogvájó.

  • Pulykamell rolád

    Hozzávalók: 4 szép szelet pulykamell-filé, 15 dkg gesztenyemassza, 15 dkg pulykaszív és máj, olaj, 1 csapott evõkanál reszelt hagyma, 1 tejben áztatott zsemle, 1 tojás, só, bors, szerecsendió, fél liter leveslé;