rss
  • Kekszes-epres desszert

  • Share on Tumblr

    Kekszes-epres desszertAz kekszet daráljuk apró szemcséjűre, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük el jó alaposan. A sütőforma aljába tegyünk sütőpapírt, majd nyomkodjuk bele a kekszes masszát. Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb. 1.5 cm magasságban a forma szélén is. Tegyük 30-40 percre hűtőbe, hogy megdermedjen a vajas keksz. A tejszínt forraljuk fel és öntsük rá a csokoládéra. Várjunk 1-2 percet, hogy kicsit olvadjon a csoki, majd keverjük addig amíg homogén állagú lesz a "krém". Vegyük ki a formát a hűtőből és öntsük a tejszínes csokoládét, a kekszes alapra.

    loading...

    Egyenletesen simítsuk el a csokit. Az epreket vágjuk félbe és nyomkodjuk bele enyhén a csokirétegbe. Szórjuk meg a tetejét apróra vágott fehércsokival és legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.

    Hozzávalók:

    Az alaphoz:

    - 200 g Oreo keksz
    - 60 g vaj (olvasztott)

    A krémhez:

    - 160 g étcsokoládé
    - 150 ml habtejszín

    A díszítéshez:

    - 7 szem eper (friss)
    - 10 g csokoládé - fehér


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fõtt húsos krumpli-saláta

    Hozzávalók: 25 dkg levesben fõtt marhahús, 50 dkg héjában fõtt burgonya, 25 dkg fõtt, vegyes leveszöldség, fél dl húsleves, 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, ízlés szerint só, késhegynyi õrölt gyömbér.

  • Indiai rizs

    A rizst szûrõben öblítsd le, csorgasd le, s hagyd megszikkadni. A vöröshagymát reszeld meg, s keverd bele a felhevített vajba. Egy-két perc múlva add hozzá a rizst, s - idõnként megkeverve - addig melegítsd, amíg nem válik üvegessé.

  • Kókuszgolyó

    Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 evõkanál kakaó, 1 tasak vaníliás cukor, 1 mokkáskanál rumaroma, 1 csomag kókuszreszelék, 2 dl kávé, 1 dl tej.

  • Hagymás-dinnyés csirke

    Hozzávalók: 1 sárgadinnye, 1 narancs, 2 evõkanál citromlé, 2 hagyma (újhagyma a díszítéshez), 15 dkg csirkemellfilé, 2 evõkanál olaj, csipetnyi currypor, 1 evõkanál szójaszósz.

  • Zöldségpürével töltött karalábé

    Hozzávalók:

    - 750 g burgonya
    - 4 fej karalábé
    - 1 csomó zsenge sárgarépa
    - 1 csomó tavaszi újhagyma
    - 300 ml zöldség alaplé
    - 150 g sonka
    - 250 ml fõzõtejszín
    - só, bors
    - 150 ml tej
    - 40 g vaj
    - 30 g szezámmag

  • Sacher torta

    12 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, rászitálunk 15 dkg lisztet, elkeverjük öt tojássárgájával, kevés vaníliával, végül hozzáadunk 15 dkg csokoládét, amit elõzõleg gõz fölött felolvasztottunk.

  • Sós rudacska

    Hozzávalók:

    A süteményhez:

    - 30 dkg liszt
    - 20 dkg margarin
    - kb. 2 dl tejföl
    - 1 tk só

    A díszítéshez:

    - 1 tojás
    - kb. 20 dkg sajt
    - sajt
    - szezámmag
    - mák vagy köménymag a szóráshoz

  • Fokhagymás-petrezselymes tészta

    Rövid csõtésztát vagy orsótésztát kifõzök sós vízben. Közben apróra vágok 3-4 gerezd fokhagymát és 1-2 csokor petrezselyemzöldet.

  • Erdélyi gulyásleves

    Hozzávalók: 2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja), fél kg leveszöldség, 2 fej hagyma, 10 gerezd fokhagyma, 1 ek egész bors, 2 fej kelkáposzta, 1,2 kg burgonya, borsikafû, majoranna, kömény, 3-4 babérlevél, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 4 dkg só.

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 5 dl paradicsompüré, 1 fej hagyma, 30 g zsiradék, 30 g liszt.

  • Tonhalas krumplisaláta

    Tonhalas krumplisalátaA burgonyát sós, babérleveles vízben héjában megfőzzük. A hagymát kevés zöldjével felkarikázzuk, a paprikát kicsumázzuk, kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A bazsalikomot és az oregánót leöblítjük, néhány szál kivételével felaprítjuk. Az uborkát karikákra szeljük, a tonhalat kiemeljük az olajból, kisebb darabokra tördeljük.Az öntethez mélyebb salátástálba öntjük a fehérbort, hozzáadjuk a borecetet, a citromlét, a porcukrot és a sót. Hozzáöntjük az olívaolajat, végül frissen őrölt borssal illatosítjuk. A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, hűlni hagyjuk, majd belekarikázzuk az öntetbe.

  • Sonkával töltött zöldpaprika

    Hozzávalók: 4 szép nagy zöldpaprika, 15 dkg fõtt füstölt sonka, 5 dkg füstölt szalonna, 3 db egész tojás, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Sajtos-tejfölös göngyölt hús

    Hozzávalók: 8 szelet hús (fehérpecsenye, csirke- vagy pulykamell, sertéscomb), 8 szelet füstölt tarja, 8 kis rúd sajt, 1 pohár tejföl, só, bors, olaj, fokhagyma, pirospaprika.

  • Gomba tükörtojással

    A gombát megtisztítva, megmosva szeletekre vágjuk és zsírban pároljuk addig, míg megpuhult.

  • Cappuccino fagylalt

    Hozzávalók: 1 doboz (2,5 g) zselatin, 1 dl hideg víz, 4-5 dl tejszín (felvert), 4-5 dl "half and half" (fele-fele arányú tej-tejszín keverék), 1 dl méz, 1 dl presszókávé.

  • Húsgombóc curryszószban

    Hozzávalók: 40 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 2 tojás, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 2 evõkanál apróra vágott petrezselyem, 1 teáskanál só, fél teáskanál bors, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál curry, 1 dl fehérbor, 1 húsleveskocka, 2 evõkanál tejszín.

  • Gyümölcsrizs

    Hozzávalók: 20-20 dkg rizs és cukor, 6 dl tej, 2 dl tejszín, fél citrom héja, 30 dkg gyümölcs vagy befõtt, 0,5 dl málnaszörp, só.

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

  • Diós-Pesto

    Hozzávalók: 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 ek dióbél, 3 dkg reszelt parmezán, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek olivaolaj "extra szûz", só, bors;

  • Hawaii hús másképp

    Hozzávalók:
    40 dkg sertéscomb, 20 dkg ananászkonzerv, 2 dl tejszín, 1 dl olaj, 1/2 citrom leve, só, bors, fokhagyma, citromfû.

loading...