rss
  • Kekszes-epres desszert

  • Share on Tumblr

    Kekszes-epres desszertAz kekszet daráljuk apró szemcséjűre, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük el jó alaposan. A sütőforma aljába tegyünk sütőpapírt, majd nyomkodjuk bele a kekszes masszát. Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb. 1.5 cm magasságban a forma szélén is. Tegyük 30-40 percre hűtőbe, hogy megdermedjen a vajas keksz. A tejszínt forraljuk fel és öntsük rá a csokoládéra. Várjunk 1-2 percet, hogy kicsit olvadjon a csoki, majd keverjük addig amíg homogén állagú lesz a "krém". Vegyük ki a formát a hűtőből és öntsük a tejszínes csokoládét, a kekszes alapra.

    Egyenletesen simítsuk el a csokit. Az epreket vágjuk félbe és nyomkodjuk bele enyhén a csokirétegbe. Szórjuk meg a tetejét apróra vágott fehércsokival és legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.

    Hozzávalók:

    Az alaphoz:

    - 200 g Oreo keksz
    - 60 g vaj (olvasztott)

    A krémhez:

    - 160 g étcsokoládé
    - 150 ml habtejszín

    A díszítéshez:

    - 7 szem eper (friss)
    - 10 g csokoládé - fehér


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejfeles lepény

    1/4 font vajat, 3 tojássárgájával elkavarunk, kevés tejbe áztatott 2 deka élesztõt egy kis cukorral kelni hagyunk s azután ezt és annyi lisztet keverünk a tojáshoz, hogy ne legyen nagyon kemény.

  • Körteleves joghurtosan

    Körteleves joghurtosanEgy fazékban felforralunk 1 liter vizet. Beledobjuk a fahéjat, szegfűszeget, a citrom kipréselt levét és vékonyan levágott héját. Csipetnyi sót szórunk rá, felforraljuk és kis lángon 10 percig főzzük. A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kiszedjük, húsát felszeleteljük. Óvatosan az alaplébe szórjuk, és 5 percig főzzük. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt éa a joghurtot elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Hozzáöntünk 1 dl. hideg vizet, és rámerünk a levesből egy keveset.

  • Tepsis tonhal

    Hozzávalók:

    kb. 70 dkg fagyasztott tonhal, 2 ek liszt, 1 citrom, 5 dkg bacon-szalonna, 1 ek zsemlemorzsa, piros fûszerpaprika, só, olajbogyó

  • Tárkonyos raguleves

    Tárkonyos ragulevesA zsíron kiolvasztjuk az apróbbra vágott szalonnát. A szalonnát kivesszük, majd félretesszük. A megmaradt szalonnás zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk. A húst kockákra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel. Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk.

  • Csokitorta körtével

    Hozzávalók: 1 kg körte, 13 dkg liszt, 12 dkg cukor, 2 evõkanál kakaó, 1/2 csomag sütõpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 15 dkg sütõmargarin, 2 csomag vaníliás cukor, 2 db tojás, 1 dl tejszín.

  • Virslisaláta

    Hozzávalók:

    4 pár virsli, 5 tojás, 4 dl tejföl, 1 ek mustár, 1 nagy tubus majonéz, fehér bors, 1 nagy fej hagyma

  • Magyaros pizza

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dkg élesztõ, olaj, só, 4 db zöldpaprika, 1 db vöröshagyma, 8 db paradicsom, 15 dkg lángolt kolbász, 10 dkg reszelt sajt.

  • Aranyleves

    Hozzávalók: l tyúk, 4 l víz, l hagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, l karalábé, l zellergumó, l csomó petrezselyem, kis darab gyömbér, szemes bors.

  • Stahl Judit - Gyors házias ételek

    Stahl Judit új szakácskönyvébõl kiderül, hogy házias ízekért nem kell feltétlenül hosszasan fõzni.

  • Garnélás Valentin falat

    Hozzávalók: toastkenyér, fõtt garnéla (mélyhûtött, vagy konzerv), vaj, zöld fûszerlevelek, limeszeletek.

  • Sertéskaraj sajttal

    Hozzávalók: 4 szelet karaj, 10 dkg reszelt sajt / Trapista vagy Óvári /, ízlés szerint só, õrölt bors, 1 kávéskanál édesnemes paprika, kevés olaj a hús elõ sütéséhez, 3-4 vékony szelet margarin / fagyos /.

  • Baconos csirkemáj

    Hozzávalók:

    - 40-50 dkg csirkemáj
    - pár szem krumpli
    - 1 csomag bacon
    - 1 fej vöröshagyma
    - õrölt majoranna, só
    - olaj

  • Igazi farsangi fánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 6 tojássárgája, 3 dkg élesztõ, 5 dl tej, 7 dkg vaj, 1 evõkanál cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, a tálaláshoz 2 dl sárgabaracklekvár, 2 evõkanál rum;

  • Zöldborsó túróval

    Hozzávalók: 1 kg friss, vagy 2 csomag mirelit zöldborsó, 50 dkg tehéntúró, fél csokor petrezselyem, 3 evõkanál liszt, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, vegeta.

  • Almagombóc

    Hozzávalók: 1 kg savanykás, aromás alma, 10 dkg zsír, 2 egész tojás, 2 dl tej, 10 dkg búzadara, 2 evõkanál cukor, csipetnyi só, kevés zsemlemorzsa. A tetejére fahéjas porcukor.

  • Tejfölös bolognai tészta

    Tejfölös bolognai tésztaA penne tésztát sós olajos vízben kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, az olajat felhevítjük és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Az olajon megfonnyasztott hagymához hozzáadjuk a húst, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Ezután 2,5 dl hideg vizet adunk hozzá, elkeverjük benne a bolognai alapot, folyamatosan kevergetve felforraljuk. Kb. 5 perc alatt kis lángon készre főzzük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett főtt tésztát. Kivajazott jénaiba simítjuk, és felöntjük a tejfölös-sajtos-tojásos keverékkel. Előmelegített sütőben készre sütjük.

  • Kiwiturmix

    A kivit meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk, Hozzáadjuk a mézet, az õrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat. Turmixgépben pépessé keverjük, majd beleöntjük a felforralt, jól lehûtött tejet, és simára keverjük.

  • Karalábé krémleves

    Hozzávalók: 1 fej karalábé, 1 ek olaj, 1 ek liszt, 1 mk só.

  • Burgonyatorta

    Hozzávalók:


    A tésztához: 1 csomag sütõpor, 3 evõkanál finomliszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 25 dkg áttört fõtt burgonya, 25 dkg porcukor, 4 db tojás; a krémhez: 20 dkg margarin, 2 evõkanál rum, 4 dkg keserû kakaópor, 25 dkg áttört fõtt burgonya, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor

  • Tésztába bújtatott virsli

    Tésztába bújtatott virsliA mélyhűtött tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd lisztezett deszkán, 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. A virsliket hosszában négybe vágjuk, a csíkokat felezzük. A tésztát megkenjük ketchuppel, és kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokra tesszük a virslit, feltekerjük, és amikor jól áttekertük, elvágjuk, és jöhet a következő virsli a csíkra. Megkenjük felvert tojással, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. Kiolajozott, vagy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rendezzük, és az előmelegített sütőben 5-6 perc alatt világosra sütjük.