rss
  • Töltött csirkemelltekercsek

  • Share on Tumblr

    Töltött csirkemelltekercsekA tojásokat megfőzzük, félbe vágjuk. A megmosott és szárazra törölt csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. A sajtot és a füstölt sonkát szeletekre vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 1 szelet füstölt sonkát, két félbe vágott főtt tojást, 1 szelet sajtot és 1-2 levél medvehagymát, majd felgöngyöljük. A felgöngyölt csirkemelleket baconbe tekerjük, majd szorosan alufóliába csavarjuk. A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.

    Hozzávalók:

    - 80 dkg csirkemellfilé
    - 8 szelet bacon
    - 4 db tojás
    - 1 csokor medvehagyma
    - 20 dkg trappista sajt
    - 20 dkg füstölt sonka
    - só
    - őrölt fehér bors


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Téli rakott zöldség

    Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol, 50 dkg kelbimbó, 1 húsleveskocka, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 dl tej, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál zsemlemorzsa
    reszelt szerecsendió, 1 kávéskanál fûszerpaprika, só, bors.

  • Palócleves

    Hozzávalók: 40 dkg birkalapocka, 30 dkg burgonya, 30 dkg zöldbab, 1 fej hagyma, 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa, 3 gerezd fokhagyma, 1 kanálnyi finomliszt, 5 dkg zsír, só, paprika, kömény, kapor, babérlevél, 1 pohár tejföl.

  • Disznósajt (régi szegedi recept)

    Öléskor a sertés következõ részeit félretesszük: két fülét, két vesepecsenyét és fél kilónyi fehérpecsenyét. A kis vesepecsenyéket besózzuk és pár napig állni hagyjuk, azután a többivel megmosva, egy fazékba fölteszszük annyi vízzel, hogy ellepje.

  • Balatoni halerõleves ikrával

    Hozzávalók: 500 g ponty (vagy apróhal), 100 g vöröshagyma, 100 g vegyes zöldség, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 20 g ételízesítõ, 1 db halászlékocka, só, csípõs paprika, 10 g pirospaprika, 250 g ikra, 1 tojásfehérje.

  • Tormamártás

    Hozzávalók: 2 dl tej, 2 dkg vaj, vagy margarin, 1 ek liszt, 2 ek reszelt torma, 1 ek citromlé, 1 ek cukor, pici só.

  • Dinnyecharlotte

    Hozzávalók: 2 kisebb görögdinnye, 4 evõkanál frissen facsart citromlé, 3 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 2 dl tejszín, 20 babapiskóta, 1 dl konyak, 10 szem mandula.

  • Arab mézes rudacskák

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2 teáskanál õrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db narancs reszelt héja, 2,5 dl fehérbor, 1 dl finom étolaj, 3 dl méz, 1,5 dl víz, kb. 1 liter finom étolaj a sütéshez.

  • Joghurtos pite

    Hozzávalók:

    - 2 pohár joghurt (natúr vagy gyümölcsös is lehet)
    - 3 db tojás
    - 1,75 dl liszt
    - 1,75 dl cukor
    - 1,75 dl étolaj
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    + különbözõ gyümölcsök

  • Epres-krémes palacsinta

    Hozzávalók (8 palacsintához): 100g liszt, 2 tojás, 1 csipet só, 2,5 dl tej, 1 ek. olaj, 1 ek. rum, 1/2 eper, 150g cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményíto, 1 zacskó vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 1/2 dl rum;

  • Fûszeres zöldbab

    Hozzávalók: 2 csomag mirelit zöldbab, 2 db sárgarépa, 1 kis paradicsompüré, 1 db húsos paprika, 1 db paradicsompaprika (pritamin), késhegynyi chili-por (vagy csípõs paprika), csipetnyi cukor, 1 teáskanál só, 1 teáskanál vaj, 1 kávéskanál pirospaprika (amennyiben chilit használunk), vegeta.

  • Stefánia-Omlett (édes, vagy sós)

    Hozzávalók: 3 deka vaj, 3 deka liszt, 1 és fél deci tej, ( ha édes ) 8 deka porcukor ( ha sós ), mokkakanál só és kevés citrom héja, vanília, 3 tojás sárgája, 3 tojás habja.

  • Császár morzsóka

    7 deka vajat habosra keverünk s egyenkint adunk hozzá öt tojássárgáját, azután 5 kanál cukrot, 3 deci tejet és öt kanál lisztet.

  • Túrótorta variációk!

    A túrótortáknak külön irodalmuk van az angolszász országokban és a német nyelvterületen. Nálunk is egyre népszerûbbek. Ismerkedjünk meg a három alapváltozattal!

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, a sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Babos hústál

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g zöldbab, só, 2 szál sárgarépa, 2 szál zöldhagyma, 200 g marhaszûzpecsenye, 3 ek. olaj, 6 ek. marhahúsleves, 2 ek. szójamártás, 2 ek. chilimártás, 2 ek. rizsbor, 1-2 tk. sötét szezámolaj, 2 ek. szezámmag.

  • Sacher torta

    12 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, rászitálunk 15 dkg lisztet, elkeverjük öt tojássárgájával, kevés vaníliával, végül hozzáadunk 15 dkg csokoládét, amit elõzõleg gõz fölött felolvasztottunk.

  • Sajtos hagymaleves

    Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 6 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1,2 liter zöldségleves, fél csokor petrezselyem, 10 dkg ömlesztett sajt, 200 ml száraz fehérbor, só, fekete bors, õrölt kömény, 1 csipet só.

  • Francia vaníliafelfújt

    Hozzávalók: 4 ek. kristálycukor, 8 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 4 tojás, 5 dl tej. A tetejére: 2 dl tejszín, 1 ek. porcukor.

  • Tüzes csirkeszárnyak

    Tüzes csirkeszárnyakEhhez a recepthez a csirkeszárnynak csak egy részére lesz szükség, ezért távolítsuk el a szárnyakról a szárnyvégeket. (ne dobjuk ki, levesbe tökéletesen felhasználható.) A szárnytöveket ízesítsük sóval és borssal, majd kiolajozott tepsibe téve süssük őket elő sütőben kb. 45 percig. Ha kész, forrósítsunk egy serpenyőben olajat, majd süssük ropogósra a szárnyakat. A chiliszószt hígítsuk kevés vízzel, majd öntsük az adagszámnak megfelelő tálkákba. Tálaljuk a csirkeszárnyakat a chiliszósszal együtt.

  • Zöld bab saláta

    A friss zöld babot megtisztítjuk, megmosva, egész vékony metéltre vágjuk és sósvízben puhára fõzzük.