rss
  • Töltött csirkemelltekercsek

  • Share on Tumblr

    Töltött csirkemelltekercsekA tojásokat megfőzzük, félbe vágjuk. A megmosott és szárazra törölt csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. A sajtot és a füstölt sonkát szeletekre vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 1 szelet füstölt sonkát, két félbe vágott főtt tojást, 1 szelet sajtot és 1-2 levél medvehagymát, majd felgöngyöljük. A felgöngyölt csirkemelleket baconbe tekerjük, majd szorosan alufóliába csavarjuk. A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.

    Hozzávalók:

    - 80 dkg csirkemellfilé
    - 8 szelet bacon
    - 4 db tojás
    - 1 csokor medvehagyma
    - 20 dkg trappista sajt
    - 20 dkg füstölt sonka
    - só
    - őrölt fehér bors


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrós-narancszselés sütemény

    Tészta: 1 csokis piskóta téglatest. A tésztát kettévágom és egy deszkán egymás mellé fektetem a két részt.

  • Magyaros muffin

    Hozzávalók:

    1 tojás, 80 ml olaj, 250 ml joghurt vagy kefír, vagy aludttej, 150 g csípõs kolbász (apróra vágni), fél kaliforniai zöldpaprika (apró kockákra vágva), fél kaliforniai pirospaprika (apró kockákra vágva), 1 gerezd fokhagyma (préselve), 1 kicsi hagyma (apra vágva), 120 g liszt, 150 g kukoricaliszt, 3 teáskanál sütõpor, fél teáskanál só, fél teáskanál csípõs pirospaprika, 50 g reszelt ementáli sajt.

  • Virslis kifli

    Hozzávalók:

    - 2 dl tejföl
    - 2 tojás (egyik fehérjét kihagyjuk, megkenni a tetejét)
    - 1 kocka + 2 kanál margarin
    - 5 kk. só
    - 1 ek. cukor
    - 1 élesztő
    - 2 dl tej
    - 1 kg liszt
    - 12 db virsli

  • Sonkás-sajtos kifli

    Hozzávalók: 5 darabhoz: 30 dkg mélyhûtött leveles tészta, 10 dkg Gouda sajt, 10 dkg fõtt sonka, 1 tojássárgája, 1 kis fej finoman felaprított vöröshagyma, 1 evõkanálnyi aprított petrezselyem, 1 késhegynyi oregano, 1 késhegynyi fehér bors, 1 tojás sárgája a kenéshez.

  • Tojáslikõrös húsvétitorta

    Hozzávalók: 12 szelethez, 100 g liszt, 50 g margarin, 3 ek. cukor, 1 tojássárgája, 1 db kész sárga piskótatorta;

    A töltelékhez: 350 ml tejszín, 1 cs. habfixálópor, 80 ml tojáslikõr, 12 lap zselatin, 1000 g rebarbara,75 g cukor, 250 g túró, 1 cs. tortazselé, 3 ek. aprított pisztácia;

  • Édes, mézes krumplis ropogós

    Hozzávalók: 4 dl natúr, fehérítetlen liszt, 1 evõkanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 0,5 dl fõzõmargarin, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl puhára fõtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), 0,5 dl méz, 1 dl (kb.) tej.

  • Krémsajtlepény kékszõlõvel

    Hozzávalók: 5 dl tejszín, 30 dkg krémsajt, 10 dkg porcukor, 4 tojás sárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom héja, 5 g zselatin, 1 fürt szõlõ.

  • Meggyes lepény

    40 dkg lisztet 10 dkg margarinnal, 1 dl tejföllel elmorzsolunk. Ízlés szerint adunk hozzá édesítõszert, 2 tojássárgáját, késhegynyi szódabikarbónát, ha szükséges, kevés tejjel összegyúrjuk.

  • Tárkonyos pulykaleves

    Hozzávalók:

    - 50 dkg pulykamell
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 l húslevesalap
    - fél citrom
    - 2 marék zöldborsó
    - 10 dkg gomba
    - 2 szál sárgarépa
    - 1/2 dl tejszín
    - 1/2 dl tejföl
    - friss tárkony
    - 1/2 dl tárkonyecet

  • Epres képviselõfánk

    Hozzávalók: 20 dkg eper, 25 dkg sovány tehéntúró, fél evõkanál zselatin; a tésztához: 5 dkg vaj, 1 teáskanál cukor, 3 tojás, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, csipetnyi só, negyed liter víz, citromfû levél, porcukor a szóráshoz.

  • Bacskai almáslepény

    Két deka élesztöt kevés édes-langyos tejben megfuttatunk, majd összegyúrjuk 30 deka liszttel, 14 deka vajjal vagy margarinnal, 4 tojas sárgájával, egy evökanál cukorral es csipet sóval. Alaposan kidolgozzuk, kinyújtjuk és tepsibe terítve kelni hagyjuk.

  • Aranyfánk burgonyából

    Hozzávalók: 1/2 kg burgonya, 3 dkg élesztõ, 1 db tyúkhúsleves kocka, 1 dl tej, 1 teáskanál cukor, 50 dkg liszt, bors, olaj a sütéshez.

  • Kocsonyás hal

    Hozzávalók: kb. 1 kg ponty, 2 nagy fej hagyma, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, só, pár szem bors, pirospaprika.

  • Örmény rizskásaleves

    Hozzávalók: 15 dkg gomba, 1 ek rizs személyenként, 2 ek liszt, kevés olaj, lestyán, petrezselyemzöldje, churut (ld. korábbi fejezetben), só, bors.

  • Parmezános májszeletek

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 2 db egész tojás, 1 dl tej, 10 dkg reszelt parmezán sajt, mokkáskanálnyi törött bors, mokkáskanálnyi majoránna, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Töltött ponty

    Hozzávalók:

    1 db 1/2 kg-os ponty, 3 tojás, 2 gerezd fokhagyma, padlizsán, 1 marék dióbél, 1 darabka citromhéj, 1 csipetnyi kapormag, 1 fej vöröshagyma, 2 érett paradicsom, 1 citrom leve, zöldpaprika, 4 evõkanál olívaolaj, só és bors

  • Paradicsomos kukoricasaláta

    Hozzávalók: 2 doboz konzerv csemegekukorica, 2 nagy paradicsom, 6 evõkanál olaj, 2 evõkanál borecet, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 késhegynyi õrölt fehérbors, só.

  • Hagymás tejfölös csirkemáj

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj (szív nélkül), 50 dkg vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint kevés só.

  • Karfiolkrokett currymártással

    Hozzávalók: A kroketthez: 1 kg krumpli, 1 kg karfiol, 20 dkg liszt, 1 tojás, 2 evõkanál napraforgóolaj, szerecsendió, bors; a mártáshoz: 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál curry, 2 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tyúkhúsleves, 1 evõkanál ételkeményítõ.

  • Birsalmaleves

    Meghámozunk, kimagvalunk, szeletekre vágunk egy fél kiló birsalmát, és másfél liter vízben, amelybe 15 deka cukrot meg kevés sót tettünk, nagyon puhára fõzzük. (A fõzõlevet egy darabka citromhéjjal vagy fahéjjal ízesítjük.)