rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Csokis-rumos golyók

  • Share on Tumblr

    Csokis-rumos golyókA darált kekszhez hozzáadjuk a rumot vagy rumaromát, a kakaóport, a főzött kávét, 5 dkg csokoládé reszeléket és első lépésként csak kevés tejet. Ezeket jó alaposan összedolgozzuk és annyi tejet adunk még hozzá, hogy formázható legyen a massza. Ezután golyókat formázunk és megforgatjuk a maradék csokoládé reszelékben. Egymás tetejére pakolva kínáljuk. Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 1,5 dl rum vagy rumaroma , 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál főzött kávé, 5 dl tej, 10 dkg csokoládé reszelék. Jó étvágyat!

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fokhagymás, olajos, feferonis spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 3 gerezd fokhagyma, 2 fefferoni (kutyapöcsû, vagy macskapöcsû erõspaprika), 5 ek olaj, 10 dkg reszelt parmezán, só.

  • Almapuding

    25 dkg finomlisztet, 25 dkg borjú- vagy marhafaggyút, egy púpozott kávéskanál gyömbért, kevés sót összekeverünk, és hideg vízzel olyan sûrû tésztát készítünk belõle, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.

  • Sörben sült fürjtojás

    Hozzávalók: 16 db fürjtojás, 1 db tyúktojás, 8-10 dkg finomliszt, másfél dl világos sör, 1 gerezd fokhagyma, mokkáskanálnyi õrölt gyömbér, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi sütõpor, 1 púpozott mokkáskanál só;

  • Eperhab

    Ugyan még nincs itt az eper szezonja, de külföldi epret most is vásárolhatunk a szupermarketekben. Ezek ugyan nem annyira ízesek, mint az itthoni, de eperhabnak kiváló.

  • Muffin kakóval és lekvárral

    Hozzávalók: 8 dkg margarin, 14 dkg cukor, 2 db tojás, 28 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, fél teáskanál só, 2,2 dl tej, 8 dkg darabolt darált dió, 2 evõkanál kakaópor, 4 dkg csoki darabokra törve, 9 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva, lekvár (mindegyik muffin közepébe 1-1 kávéskanállal).

  • Majonézes krumlisaláta

    Hozzávalók 2 fõre: 1 fej karfiol, 5 db közepes krumpli, 250 g csiperkegomba, 2 egész vöröshagyma.

  • Faszénen sült alma

    Hozzávalók: 4 alma, 4 evõkanál dióbél, 2 evõkanál mandula, 2 evõkanál cukor, 1 evõkanál triple sec, 2 evõkanál vaj, 8 gombóc karamellfagylalt, tejszínhab.

  • Rakott zöldköret

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 4 db sárgarépa, 20 dkg friss vagy fél csomag sárgabab, 3/4 csésze rizs, 1 evõkanál vaj, 1 teáskanál só, vegeta

  • Natúr halszelet

    Hozzávalók: 15 dkg szálkamentes hal, csipetnyi só, kevés paprikás liszt, olaj a kisütéshez.

  • Fûszeres kacsaragu

    Hozzávalók: 1 egész kacsa, 2 vöröshagyma, 6 evõkanál olívaolaj, 2,5 dl csirkeleves (kockából), 30 dkg gomba, 1 dl tejszín, 2 evõkanál paradicsompüré, 1 teáskanál édes pirospaprika, 1 teáskanál szárított majoránna, 1 mokkáskanál frissen õrölt fekete bors, só.

  • Gyümölcshabkrémek

    A következõ gyümölcsvelõk verhetõk könnyen habbá: az alma, a málna, a ribiszke és az ananászbarack passzírozott anyaga. E gyümölcsfélékbõl elõállított habokat levelestésztából készült lapok vagy piskótalapok közé szokták tölteni, majd 4.5-5 dkg-os szeletekre darabolni.

  • Rák csilipaprikával

    Hozzávalók:

    1 kg tisztított rák, 3/4 tk. só, 4 szárított cseresznyepaprika kettévágva, 6 evõkanál salátaolaj, 1 tk. reszelt gyömbérgyökér, 5 gerezd fokhagyma, 3 szál tisztított, apróra vágott zöldhagyma, 3 1/2 dl víz, 1 ek. Vegeta, 2 ek. szójamártás, 1 ek. citromlé, csipet cukor, 1 ek. finomra vágott petrezselyem

  • Malacsült lencsesalátával

    Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg bõrös malackaraj csonttal, 1 kávéskanál õrölt majoránna, 15 dkg lencse, 2 fej vöröshagyma, 1 dl sör, 5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg burgonya, 2 db babérlevél, 10 dkg húsos szalonna, 5 dkg póré, 1 evõkanál mustár, 1 evõkanál méz, 1-2 evõkanál fûszeres ecet, 1/2 csokor snidling, 1 dl tejföl.

  • Fussili

    Hozzávalók:

    50 dkg fussili, 20 dkg gorgonzola (NEM helyettesíthetõ mással), 10 dkg fõzõtejszín, 5 dkg vaj (NEM margarin), 5 dkg parmezán (és használjuk már az eredetit, a többinek se íze se bûze...), fehér bors, só

  • Ünnepi püspökkenyér

    Hozzávalók:

    - aszalt, száritott gyümölcsök
    - 2 dkg mazsola beáztatva
    - 3 dkg aszalt szilva
    - 3 dkg aszalt sárgabarack összevágva
    - 10 dkg vaj felolvasztva
    - 2 evõkanál teljes kiõrlésü zabpehely
    - 3 evõkanál liszt
    - 2 db tojás fehérje felverve
    - 3 dkg mandulaõrlemény
    - 1 dkg szeletelt, hántolt mandula
    - 1 evõkanál kakaópor
    - 3 evõkanál porcukor
    - rumaroma vagy mandulaaroma
    - vanilliás cukor
    - 1 késhegynyi sütõpor
    - csokoládéöntet (a tetejére)
    - kókuszreszelék
    - vaj a tepsi kikenéséhez
    - liszt a tepsi kikenéséhez

  • Diós linzer

    Hozzávalók: 15 dkg lisztet, 1 csapott kávéskanál sütõport, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 tojást, 6,5 dkg cukrot, 6,5 dkg margarint összegyúrunk, kisodrunk, tepsibe rakjuk, és két evõkanál lekvárral megkenjük.

  • Zöldborsó hússal

    Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 25 dkg pulykahús (mell, vagy comb), 2 ek margarin, 3 csésze víz, 2 hagyma, 2 paradicsom, só.

  • Sonkapuding

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt, füstölt sonka, 1,5 dl tej, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás, 1 kiskanál mustár, só, õrölt szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Körtesajt

    Hozzávalók: 1 kg körte, 20 dkg cukor.

  • Csirkemáj borban

    Elkészítéséhez: 3 dkg vaj vagy margarin, 60 dkg csirkemáj, só, bors, 10 dkg gomba, 1 db alma, 1 fej hagyma, 2 likõröspohár fehér bor, 1 kanál liszt, 1 kávéskanál ételízesítõ szükséges;

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...