rss
  • Csokis-rumos golyók

  • Share on Tumblr

    Csokis-rumos golyókA darált kekszhez hozzáadjuk a rumot vagy rumaromát, a kakaóport, a főzött kávét, 5 dkg csokoládé reszeléket és első lépésként csak kevés tejet. Ezeket jó alaposan összedolgozzuk és annyi tejet adunk még hozzá, hogy formázható legyen a massza. Ezután golyókat formázunk és megforgatjuk a maradék csokoládé reszelékben. Egymás tetejére pakolva kínáljuk. Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 1,5 dl rum vagy rumaroma , 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál főzött kávé, 5 dl tej, 10 dkg csokoládé reszelék. Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szegedi fánk

    Hozzávalók: liszt 1 kg, élesztõ 5 dkg, só 1 késhegynyi, tej 2 dl, vaj 15 dkg, tojássárgája 8 db, porcukor 4 dkg, tej 2 dl.

  • Csokoládévarázs ital

    Hozzávalók: 2 kávéskanál Douwe Egberts Omnia instantból készült kávé
    (1,5 dl) 1 szelet csokoládé, 1 evõkanál kakaólikõr, fahéjpor, kevés vaniliáscukor barnacukor ízlés szerint, tejszínhab.

  • Almás gombóc

    Elkészítés:

    Az almát meghámozzuk, magházát kivágva apróra vágjuk. Összekeverjük a lágy vajjal, darával, tejjel, cukorral, tojásokkal, kevés sóval, annyi zsemlemorzsával, hogy gombócokat formálhassunk belõle, majd fél órát állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. Lobogva forró vízbe tesszük. Amikor feljönnek a felszínre, még 4-5 percig fõzzük. A tálalótálat vékonyan megolajozzuk, morzsával kihintjük, hogy a gombócok le ne ragadjanak. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

  • Kelbimbóleves

    Hozzávalók: 15 dkg húsos szalonna, 10 dkg füstölt tarja, 1 nagyobb póréhagyma, 1 evõkanál vaj vagy olaj, 50 dkg tisztított kelbimbó, 1-2 erõleveskocka, só, bors, 1,5 dl tejszín, kis csokor petrezselyem.

  • Fûszeres, sült sárgarépa

    A fiamnak sokkal jobban ízlik a zöldség, ha õ maga is részt vesz az elkészítésében. A fûszeres, sült répa igazán remek!

    “Öreg” répával is el lehet készíteni, de friss, ropogós sárgarépával az igazi. Nem csak én, de a fiam is imádja. Ráadásul sütés elõtt mindig az õ feladata, hogy a fûszeres olajjal megkenje a répákat.

  • Mandulaszósz

    Egy kis zacskónyi mandulát, ha rajta van a barna burka, forró vízbe beáztatjuk, addig, míg könnyen lejön róla, és megpucoljuk. Kicsit, ha szikkad, megpörköljük egy lábasban folyamatosan kevergetve, mert könnyen megég.

  • Gombás máj

    Hozzávalók:

    30 dkg marhamáj, 40 dkg gomba, 1 darab póréhagyma, 1 db vöröshagyma, bors, bazsalikom, kakukkfû, só, szójaszósz, petrezselyem, 2 dl fõzõtejszin, liszt, szerecsendió

  • Tökfõzelék

    A tököt, miután a száránál s a másik oldalán is egy darabkát levágtunk, négy részre vágjuk, a magját kanállal kiszedjük, meghámozzuk s vízbe tesszük. Tökgyalun át, hosszú metéltre vágjuk s besózva egy-két órán át állni hagyjuk.

  • Rakott zöldbab

    Rakott zöldbabA zöldbabot alaposan megtisztítjuk, két centiméteres darabokra fel vágjuk, majd forrásban lévő ételízesítővel ízesített vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát, megpirítjuk, ízlés szerint sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá és megfőzzük. A rizst az előírás szerint, ételízesítővel ízesített vízben készre főzzük. A kész rizst lecsöpögtetjük,majd a szaftos húshoz keverjük.

  • Zöldséges fasírt

    Hozzávalók:

    60 dkg darált sertéshús, 10 dkg füdtölt szalonna, 1 csomó zsenge sárgarépa, 40 dkg zöldborsó, 2 zöldpaprika, 2 szikkadt zsemle, 1 tojás, 1 fej hagyma, 2 evõkanál zsemlemorzsa, olaj, fél csokor petrezselyem, só, bors, reszelt szerecsendió

  • Gyömbéres sütemény

    Hozzávalók: negyed kg cukor, 4 tojássárgája, l egész tojás, 1 dkg õrölt gyömbér, negyed kg liszt.

  • Töltött sonka pirított sajttal

    Hozzávalók: 8 vastagabb szelet fõtt sonka, 25 dkg gomba, 15 dkg reszelt sajt, petrezselyem zöldje, vaj, liszt, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl fehérbor, só, bors, 1 tojás, két kis paradicsom.

  • Farsangi szelet

    25 deka vajat 30 deka liszttel, 1 csomag Váncza-sütõporral, 1 tojással és 2 evõkanál cukorral jól eldolgozunk.

  • Paprika-savanyúság

    Hozzávalók:


    2 liter víz, 1 liter (10%) ecet, 250 gr cukor, 2 evõkanál só, 2 dl méz, 1 csomag tartósítószer, Ízlés szerint bors, mustármag, de el is maradhat

  • Fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 1 db tojás + 2 evõkanál tej villával felverve
    - 1 élesztõ
    - 8 dkg lágy vaj
    - 8 dkg porcukor
    - 1 csapott teáskanál só
    - 1 kis citrom reszelt héja
    - kb. 2 dl langyos tej
    - 5 dkg mazsola
    - 1 teáskanál porcukor
    - 2 teáskanál víz

  • Angol marhasült (Roast Beef)

    Használhatunk rostélyost, combot, felsált, hátszínt. A húst nyersen nem sózzuk, fûszerezzük.

  • Slambuc, vagy kunsági lebbencs

    Hozzávalók: 10 dkg sós szalonnát kockára vágva üvegesre sütünk. A szalonnakockákat kiszedjük, a zsírjában megpirítunk 25 dkg lebbencset szép rózsaszínre.

  • Ecetes kukorica

    Hozzávalók: 1 kg bébikukorica, 1,5 dl 20 %-os ecet, 1+1 ek só, 1 ek mustármag.

  • Amaretti (mandulás puszedli itáliából)

    Hozzávalók kb. 3 5 darabhoz: 25 dkg tisztított mandula 10 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 1 teáskanál keserûmandula-aroma 4 tojásfehérje, 1 evõkanál vaj, és 1 evõkanál liszt a tepsihez;

  • Lángos 1

    Hozzávalók: fél kg liszt, 1 cs élesztõpor, 1 csapott tk só, 4 dl langyos víz, 1,5 - 2 liter napraforgóolaj a kisütéshez.