rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sültszilvakrém leves

  • Share on Tumblr

    Sültszilvakrém levesA szilvákat megmossuk, elfelezzük. Magjukat eltávolítjuk, majd a gyümölcsöket egy tepsire helyezzük. A sütőt előmelegítjük 170-180 fokra légkeveréses fokozaton. A szilvákat megszórjuk cukorral, vagy mézzel, a rozmaring leveleivel, és meglocsoljuk balzsamecettel. 30-40 percen át sütjük, amíg a cukor és az ecet karamellizálódni nem kezd, és a szilva levet ereszt. Ekkor kiszedjük egy mixertálba, hozzáadjuk a csipet levendulát, leheletnyi sót, és a tejjel pépesre turmixoljuk. Annyi vizet adunk hozzá a turmixolás során, amíg a leves megfelelően selymes, lágy, de krémes állagú nem lesz. Belefacsarjuk a citrom levét is.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - 600 g szilva
    - 60-80 g nádcukor vagy méz
    - 1-2 ek balzsamecet
    - 1 rozmaringbóbita
    - csipet levendulavirágzat
    - csipet só
    - víz
    - 200 ml tej (lehet laktózmentes is vagy rizstej)
    - fél citrom leve


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Narancspuncs

    Hozzávalók: 1 narancs lereszelt héja és leve, 1 citrom lereszelt héja, 2 evõkanál citromlé, 1 teáskanál rum, 0,5 dl vörösbor, vaníliarúd, édesítõpor.

  • Erdélyi kapros káposztafõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 5 cl étolaj, 12 dkg kolozsvári szalonna, 1 csomó kapor, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl, só.

  • Zöldséges sertésragu tésztaágyon

    Hozzávalók: 30 dkg kicsontozott sertéskaraj, 1 ek szójamártás, 1 ek édes vermut, 1 ek étkezési keményítõ, 1 szál zeller, 1/2 sárgarépa, 6 brokkoli-rózsa, 6 karfiolrózsa, 1/2 kockákra vágott paradicsompaprika, 1 kicsi, félbevágott, felszeletelt vöröshagyma, 50 dkg laposmetélt, só, 1/4 liter víz, 1/2 csirkeleveskocka, 1.5 kiskanál étkezési keményítõ.

  • Puncstorta

    Hozzávalók:

    tésztához: 1 készen vásárolt piskótatorta.
    töltelékhez: 1 dl tej, 3 evõkanál rum, 1 tojás, 15 dkg porcukor, 1 dl erõs feketekávé, 2 evõkanál kakaó, 10 dkg ráma, 5 dkg mazsola, 5 dkg dió.
    mázhoz és díszítéshez: 20 dkg porcukor, 3 evõkanál málna vagy meggyszörp, 1 tojásfehérje, 2 dl tejszínbõl hab, néhány szem mazsola.

  • Meleg rumos meggyleves

    Hozzávalók: 1 üveg meggybefõtt, 3 dl tejszín, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 evõkanál finom liszt, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 csapott mokkáskanál õrölt szegfûszeg vagy 3 szem egész, szegfûszeg, 1 mokkáskanál só, 1/2 dl rum vagy 1 evõkanál rumaroma.

  • Babos rizs

    Hozzávalók: 2 zacskó gyors rizs, 1 doboz feketebabkonzerv, 2 ek olaj.

  • Párolt sajtos paradicsom

    Hozzávalók: 20 dkg reszelt sajt, 1 kg paradicsom, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, 7 dkg füstölt szalonna, 1 kanál fehérbors, szerecsendió, 1 kanál ételízesítõ, só, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 dkg margarin.

  • Bolognai makaróni (Maccheroni bolognese)

    Hozzávalók: 40 dkg darált hús (lehet vagdalthúskonzerv is), 40 dkg sûrített paradicsom, 2 közepes hagyma, 10 dkg szalonna, 1 kk paprika, bors, oregano, só, 5 ek cukor, 3 ek olaj, fél kiló csõtészta, 20 dkg reszelt sajt.

  • Tofupörkölt

    Hozzávalók: tofu, olaj, vöröshagyma, köménymag, koriander, piros porpaprika, zöldpaprika, szójaszósz, fokhagyma.

  • Káposztás krumplileves

    Káposztás krumplilevesA leveskockákból 1,8 liter víz hozzáadásával erőlevest készítünk. A burgonyát megtisztítjuk és az erőleveshez adjuk. A forrástól számított 10-15 percig együtt forraljuk.Ekkor hozzáadjuk a lecsöpögtetett savanyú káposztát, a felkarikázott kolbászt zöldpaprikát, zúzott fokhagymát és a póréhagymát. Hasonlóképpen hozzáadjuk a vékonyan felkarikázott zöldségeket és a zeller szeletet egyben. Sóval, borssal és őrölt köménymaggal fűszerezzük. Újra forraljuk, s kb. 10-15 percig lassú tűzön készre főzzük.

  • Juhtúrós puliszka

    Hozzávalók: 50 dkg kukoricaliszt, 20 dkg juhtúró, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, só.

  • Húsvéti reggeli

    Hozzávalók: Kenyérszeletek 5 tojás, 3 decis konzerv sûritett tej (nem az édes kondenzált!), 1 pohár víz, 2 csésze (összesen fél liternyi) reszelt kissé csípõs sajt, 40 deka sonka vagy kolbász, 1 1/2 kávéskanál mustár, 1 kiskanál só;

  • Morzsás brokkoli

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli (mirelit is kapható), 4 evõkanál vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 evõkanál só, vegeta.

  • Sonkás pudding palacsintával

    Hozzávalók: 5 tojás, 40 dkg liszt, 40 dkg sonka tejföl, só, vaj.

  • Sörös borda

    Hozzávalók:

    - 4 nagyobb szelet karaj
    - 3-4 vöröshagyma
    - 1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika
    - só
    - őrölt bors
    - 1 csapott kávéskanál őrölt őrölt kömény
    - 3 evőkanál étolaj
    - két-három evőkanál mustár
    - 5 dl sör

  • Hamis gulyás leves

    Hozzávalók:
    1 nagy hagyma, pirospaprika, zsir, 0.50 dkg krumpli, 2-3 sárgarépa, 2 fehérrépa, zeller,1-2 gerezd fokhagyma, örölt kömény, gulyáskrém , tojás,
    liszt;

  • Burgonyás rák

    Hozzávalók: 20 dkg konzerv rák, 5 dkg fejes vagy galamb saláta, 1 nagy burgonya, 2 evõkanál olaj, 3 evõkanál fehérbor ecet, teáskanál mustár, 1 teáskanál cukor (vagy 1 szem édesítõszer), 9 evõkanál olívaolaj.

  • Black Hawk

    Hozzávalók: 7,5 cl whisky, 3 cl sloe gin (kökényes), jég.

  • Madridi leves

    Hozzávalók: 40 dkg csicseriborsó, negyed tyúk, 25 dkg kolbász, 1 kis füstölt sertéscsülök, 1 kis borjúcsülök, 50 dkg sárgarépa, 1 kg burgonya, 1 kis fej kelkáposzta, 1 zellergumó, 15 dkg cérnametélt (száraz tészta), 6 gerezd fokhagyma, 2 púpozott evõkanál só, 1 teáskanál törött bors, 1 teáskanál sáfrányos szeklice.

  • Csirkemellsaláta

    Hozzávalók:

    1 db fõtt vagy sült csirkemell, 1 doboz spárgakonzerv (kb. 40 dkg-os), 15-20 dkg gomba, citromlé vagy ecet
    a mártáshoz: 3 db tojássárgája, 3 dl olaj, 1 dl sûrû tejföl, 1 púpozott kiskanál cukor, só, csipetnyi õrölt fehérbors, 1 kiskanál mustár, negyed citrom leve

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...