rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Forró csoki házilag

  • Share on Tumblr

    Forró csoki házilagEgy lábasban a tejszínt, a tejet és a barnacukrot lassú tűzön, időnként megkeverve felforraljuk. Közben a csokoládét aprítsuk fel. Ha felforrt, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett még egyszer felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén botmixerrel turmixolhatjuk kicsit, ha nem oldódik fel teljesen a csokoládé. Végül poharakba adagolva esetleg tejszínhabbal díszítve kínáljuk. Egy hűvöskés, esős napon nincs is jobb mint bekucorodni a melegbe, ezzel a finomsággal.

    Hozzávalók:

    - 500 ml tejszín
    - 100 ml 2,8%-os tej
    - 200 g étcsokoládé
    - 80 g cukor - barna

    A díszítéshez:
    - tejszínhab
    - étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paradicsomos burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 50 deka burgonya, só, 5 deka zsír, 4 deci paradicsom, 4 deka liszt, 3 deka cukor.

  • Gõzölt kajszi-lekvár

    Hozzávalók: 2 kg jó érett kajszibarack, 1,5 kg porcukor.

  • Magyaros sült oldalas

    Hozzávalók: 1 kg sertés oldalas, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, köménymag, olaj.

  • Mézes málnás szelet

    Hozzávalók:

    A krémhez:

    - 2 cs málnás pudingpor
    - 4 dl tej
    - 2 dl málnaszörp
    - 25 dkg margarin
    - 20 dkg porcukor
    - 1 cs babapiskóta
    - kevés málnaszörp

    A mázhoz:

    - 10 dkg tortabevonó
    - kevés olaj

    A tésztához:

    - 30 dkg liszt
    - 8 dkg cukor
    - 2 ek méz
    - 2 ek tejföl
    - 5 dkg margarin
    - 0.5 tk szódabikarbóna
    - 2 ek kakaópor

  • Tojásos burgonyasaláta

    Hozzávalók:

    75 dkg burgonya, 6 tojás, 2 fej lilahagyma, 10 dkg majonéz, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál ecet, fél csokor metélõhagyma, só

  • Karfiolos rakott sertésszelet

    Hozzávalók: 8 szelet sertéscomb, 1,5 kg karfiol, só, bors, citromlé, 4 evõkanál liszt, 1 dl olaj, diónyi vaj, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 2 evõkanál mustár, 8 szelet fõtt tarja, 1 csokor petrezselyem, 3 tojás sárgája, 6 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt.

  • Négysajtos zöldségtál

    Hozzávalók:4 személyre: 50 dkg brokkoli, 2 ág bazsalikom, 15-15 dkg piros és sárga koktél paradicsom, 25 dkg laskagomba, 2 kis padlizsán, 8 ek olívaolaj, 5 ág friss majoránna, 5-5 dkg mozzarella, parmezán, vajsajt, márványsajt, só, bors.

  • Tojásos nokedli

    Tojásos nokedliA saláta levéhez egy lábosba ecetet öntünk, felengedjük vízzel , cukrot adunk hozzá, és melegíteni kezdjük. Forraljuk fel, és pár csepp olajat adjunk hozzá. Hagyjuk hűlni. A salátát mossuk meg, kissé tépkedjük össze, hogy egyszerűbb legyen a fogyasztása, és a langyos salátalével öntsük le. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Kisütjük a zsírját, és erre két felvert tojást ráöntünk. Rántottát készítünk belőle. A lisztből két tojással, 1 tk sóval és vízzel nokedlit készítünk, lobogó sós vízben kifőzzük, és összeforgatjuk a kész rántottával.

  • Lengyel sajtmártás

    Végy hozzá egy nagyobb krumplit, 2 dl tejet, 5 dkg vajat, 4 dkg lisztet, 15 dkg lágy juhsajtot, egy pohárka vodkát, sót, õrölt borsot.

  • Majonézes krumlisaláta

    Hozzávalók 2 fõre: 1 fej karfiol, 5 db közepes krumpli, 250 g csiperkegomba, 2 egész vöröshagyma.

  • Túrókrém gyümölccsel

    Hozzávalók: 500 g túró, 200 g friss gyümölcs, 4 ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor.

  • Gyömbéres rúd

    Elkészítés:

    1. A mézet, a cukrot, a vajat/margarint, a tejet összekeverjük egy lábosban, felmelegítjük, amíg a zsiradék elolvad, és hagyjuk kihûlni.

  • Tepsis karfiol

    Hozzávalók: 1 közepes karfiol (kb. 50 dkg tisztán), 1 csomó leveszöldség, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, 1 kiskanál pirospaprika, só, késhegynyi õrölt borókabogyó, õrölt fehér bors, 1 vöröshagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 tojás, 2 dl tejföl, 2 paradicsom.

  • Balatoni töltött sertésszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet 150 g-os sertésszelet (comb, karaj), 4 szelet házi sonka, 4 szelet félkeménysajt, 4 szelet bacon szalonna, só, étolaj a sütéshez, szõlõ, 1 gerezd fokhagyma, só, liszt, csontleves, tetszés szerinti burgonya köret.

  • Cumberland-mártás

    Hozzávalók: 70 dkg ribizkekocsonya, 1 db narancs, 1 db citrom, 2 dl vörösbor, 0,5 dl borpárlat, 0,5 dkg Cayenne-i bors, 1 dkg angol mustár;

  • Fatörzs

    Hozzávalók:

    A tésztához: 10 tojássárgája, 10 evõkanál porcukor, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 4 evõkanál dió, 4 kávéskanál liszt, 1/2 csomag sütõpor
    A krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 20 dkg dió, 0,5 dl rum, 1/4 liter tej, kevés liszt

  • Borscs

    Hozzávalók: 3 l víz, 1 kg marhahús, 1 kg marhacsont, 8 db hámozott, reszelt cékla, 2 apróra vágott hagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evõkanál só, 3 evõkanál cukor, l citrom leve, 2 tojás.

  • Gombaleves

    Egynéhány nagyobb fajta csukott gombát megtisztítunk, megmossuk s vékony szeletekre vágva zsírban puhára pároljuk. Gombánál ajánlatos, ha párolás közben egy ezüst kanalat teszünk bele, és ha nem feketedik meg, akkor jó a gomba. Ellenkezõ esetben mérges gomba s akkor természetesen nem használhatjuk. (megjegyzés: valahol olvastam már, hogy ez csak egy régi hagyomány, és nem igaz!!!)

  • Olasz gombaleves

    Hozzávalók: fél kg vargányagomba, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.

  • Bolero

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 20 dkg porcukor
    - 20 dkg liszt
    - 4 db tojás
    - 1 dl tej
    - 1 dl olaj
    - 1/2 csomag sütõpor

    A krémhez:

    - 1 nagy pohár tejföl
    - 3 csomag vaníliás cukor

    Hozzávalók:

    A mázhoz:

    - 7 dl víz
    - 2 csomag vaníliás pudingpor
    - 20 dkg porcukor
    - 2 csomag italpor (bármilyen ízû)