rss
  • Forró csoki házilag

  • Share on Tumblr

    Forró csoki házilagEgy lábasban a tejszínt, a tejet és a barnacukrot lassú tűzön, időnként megkeverve felforraljuk. Közben a csokoládét aprítsuk fel. Ha felforrt, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett még egyszer felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén botmixerrel turmixolhatjuk kicsit, ha nem oldódik fel teljesen a csokoládé. Végül poharakba adagolva esetleg tejszínhabbal díszítve kínáljuk. Egy hűvöskés, esős napon nincs is jobb mint bekucorodni a melegbe, ezzel a finomsággal.

    Hozzávalók:

    - 500 ml tejszín
    - 100 ml 2,8%-os tej
    - 200 g étcsokoládé
    - 80 g cukor - barna

    A díszítéshez:
    - tejszínhab
    - étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 kg kövéres sertéshús, 15 dkg rizs, 2 tojás, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 mk töröttbors, 1 ek paprika, só, zsír, kéttenyérnyi bõrke, 20-25 szem egészbors.

  • Kemoterápia alatt

    E nem mindennapi szakácskönyv célja, hogy betegeknek és hozzátartozóknak egyaránt támasza legyen a betegség ellen folytatott küzdelemben, mindenekelõtt azzal, hogy összefoglalja a táplálkozással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, az étkezés megkönnyítse, és ezzel a fizikai erõnlét fenntartását segítse a kemoterápia és a sugárkezelés során.

  • Tengeri halpogácsa

    Hozzávalók: 1 db paradicsomos halkonzerv, 2 dl párolt rizs, 2 db egész tojás, 2-3 ek zsemlemorzsa, 2-3 ek liszt, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk törött fekete bors, kevés só.

  • Csirkesaláta

    Hozzávalók:

    - sült csirkemell
    - 3-4 levél medvehagyma
    - 1 nagy pohár joghurt
    - 1 db kígyóuborka
    - 2 db paradicsom
    - 1/2 fej saláta
    - 2 db paprika
    - 1 csokor piros retek
    - olívaolaj
    - só
    - õrölt fehérbors

  • Hússaláta oroszosan

    Hússaláta oroszosanA tojásokat keményre főzzük, és kihűtjük. A burgonyákat meghámozzuk, és delikátos vízben puhára főzzük. Az almát szintén meghámozzuk és a savanyú uborkával együtt vékony kis csíkokra vágjuk. A sertéshúst vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajban ropogósra sütjük. A megfőtt burgonyát, a kihűtött sertéssültet, és négy darab főtt tojást a többi hozzávalóhoz hasonlóan csíkokra vágjuk. A saláta összetevőit egy tálba tesszük, és a majonézzel elkevert tejföllel jól átforgatjuk. Tálaláskor befedhetjük a maradék szeletelt főtt tojással.

  • Sertésragu

    SertésraguA száraz csicseriborsót 24 órán át áztatjuk, majd kb. egy órán át előfőzzük, vagy vegyünk egy üveg előfőzött csicseriborsót. A hagymát felaprítjuk, megdinszteljük a 3 ek olajon. A sertéslapockát kockára vágjuk, és fehéredésig pirítjuk a hagymás olajon. Majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a széttört aszalt limeokat, a borsot, és felöntjük a ciderrel. Hagyjuk 3-4 percig párolódni, majd felöntjük a paradicsommal, vízzel. Sózzuk, és fedő alatt elkezdjük főzni. Kb. 30 perc elteltével hozzáadjuk az előfőzött csicseriborsót, majd az egész ragut puhára főzzük fedő alatt.

  • Rácsos burgonya

    Hozzávalók: 600 g burgonya, só, olaj a sütéshez;

  • Sütőtökös spagetti

    Sütőtökös spagettiForró sós vízben roppanósan puhára főzzük a tésztát. A sütőtökdarabot meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, és gőz fölött 10 percig pároljuk. Felszeleteljük a hagymát, langyos vízbe áztatjuk a mazsolát, és felaprítjuk a majoránnát. Forró olajban megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a lecsöpögtetett és leszárított mazsolát meg a cukrot. Meglocsoljuk az ecettel, és közepes lángon, állandóan kevergetve körülbelül 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sütőtökkockákat, megsózzuk, és további 5 percig pároljuk. Kis serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot (vagy a darabolt mandulát).

  • Bruschetta - olasz elõétel

    Hozzávalók: pirítani való kenyér, paradicsom, fokhagyma, friss bazsalikom, só, bors, olívaolaj.

  • Pálma

    Hozzávalók: 40 dkg jó minõségû étcsokoládé, 30 dkg cukor, 250 g vaj, 6 tojás, 10 dkg liszt, egy marék mogyoró vagy dió.

  • Borjúpárizsis brokkoli saláta, graham pirítós

    Hozzávalók: 5 dkg borjú párizsi, 5 dkg graham kenyér, 1 dl sovány joghurt, 15 dkg fõtt brokkoli, só - ízlés szerint.

  • Hungaricum - Hungarian Culinary Art

    A könyv a Magyar konyhát mutatja be egy új formában receptekkel és csodálatos képekkel. Minden recepthez megtalálható a kész étel fotója.

  • Vajbabos pulykaragu

    Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg vajbab vagy zöldbab, 6 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 15 dkg paradicsom, maréknyi fekete olajbogyó, 40 dkg pulykamellfilé, só, fehér bors, 3-4 ek olaj

  • Fokhagymakrém leves

    Fokhagymakrém levesA megpucolt fokhagymagerezdeket áttörjük, majd a felolvasztott vajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és a húslével fokozatosan felöntjük, közben folyamatosan keverjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk frissen reszelt szerecsendióval. Felforraljuk, majd lassú tűzön még 5 percig főzzük. A tűzről levéve a fokhagymakrémleveshez hozzáadjuk a tejszínt, így krémesebb levest kapunk. Tálaláskor, a fokhagymakrémleves tetejét díszíthetjük snidlinggel, vagy kevés sajttal is megszórhatjuk. Pirított kenyérkockát, vagy levesbetét gyöngyöket kínálhatunk még hozzá.

  • Almás rántott palacsinta

    20 palacsinta, 3 alma, õrölt fahéj, porcukor, a bundázáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa.
    Az almát meghámozom, lereszelem, majd kevés porcukorral és csipetnyi õrölt fahéjjal két-három percig párolom.

  • Gõzölt kajszi-lekvár

    Hozzávalók: 2 kg jó érett kajszibarack, 1,5 kg porcukor.

  • Banán turmix

    Hozzávalók: 2 db. banán, 1 db. tojás, kb.3/4 l. tej, 1 tasak vaníliás cukor, 2 evõkanál cukor.

  • Citromos mandulamártás

    Hozzávalók: 15 dkg mandula, 1 dl olaj, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 0,5 dl citromlé, 4 gerezd fokhagyma, csipetnyi cukor, ízlés szerint só, 1 púpozott teáskanál mustár.

  • Túrós csusza (túróscsusza)

    1 kg csuszatészta, 5 dkg zsír, vagy 3 ek olaj, fél kg túró, 3 pohár tejföl, só, 20 dkg füstölt szalonna.

  • Palacsintatészta

    Hozzávalók (2 adagra): 3 tojás, 1 evõkanál natúr szójatejpor, 1/2 kávéskanál sütõpor, 1 dl tejszín, kevés víz, só vagy édesítõ.