rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Ropogós-pikáns csirkeszárnyak

  • Share on Tumblr

    Ropogós-pikáns csirkeszárnyakA szárnyakat megtisztítjuk, jól megmossuk, lecsepegtetjük, enyhén besózzuk. Egy tálba öntjük az olajat, a balzsamecetet, a mézet, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk ízlés szerint a fűszereket, majd jól összekeverjük. A szárnyakat egy tepsibe egymás mellé helyezzük, ráöntjük a pácot, jó alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje a szárnyakat. Legalább 1-2 órát ebben a pácban állni hagyjuk, de közben azért egyszer átforgatjuk. Sütés előtt a szárnyak alá öntjük a fehérbort, majd alufóliával lefedjük.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 50 percig pároljuk, majd a fóliát levéve mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tálaláskor krumplipürét vagy ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.

    Hozzávalók:

    - 12 db csirkeszárny
    - 3 evőkanál méz
    - 1,5 dl olaj
    - 2 teáskanál csípős paprikakrém
    - 1-2 evőkanál balzsamecet
    - 1 dl fehérbor
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - majoranna
    - bazsalikom
    - só
    - 1 teáskanál pirospaprika


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tepsis sertéscsülök

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 tasak gombaszósz, 1 sertéscsülök, só, bors, magyaros fûszerkeverék, 3 fej hagyma, olaj, 3 dl tej.

  • Snidling mártás

    Hozzávalók: 3 tojás, 2 deci tejfel, egy csokor snidling, pár csepp citromlé, só.

  • Ázsiai batyu

    Hozzávalók: A tésztához: 10 evõkanál liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 1 evõkanál szójaszósz; a töltelékhez: 15 dkg csiperkegomba, 1 szál póréhagyma, 1 sárgarépa, fél zöldpaprika, csipetnyi bors, 1 kis darab gyömbér, 1 teáskanál õrölt kömény, 1 evõkanál olívaolaj, olaj a sütéshez.

  • Brokkolikrém

    Hozzávalók: 750 gramm fagyasztott brokkoli, 1 csomag tejszínes tubusos krémsajt, fél pohár tejföl, 1 csipet só, 1 csipet bors.

  • Alma-narancs zselé

    Fél liter almalé, fél liter frissen préselt narancslé, 75 dkg zselécukor.

  • Tonhalas spagetti

    Sós vízben megfõzök negyed kiló spagettit, leöntöm, majd lecsepegtetem.

  • Sonkás-gombás spagetti

    40 dkg spagettitésztát megfõzünk. 15 dkg gépsonkát kb. 2 mm-es csíkokra felvágunk, keresztben is félbevágjuk.

  • Burgonyás lángos

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg fõtt burgonya, 2 dkg élesztõ, 1,5 dl tej, csipetnyi cukor, só, olaj.

  • Almás palacsintatekercs

    Hozzávalók: A tésztához: 2,5 dl tej, 1 dl tejszín, 3 tojás, 2 tasak vaníliás cukor, 8 evõkanál liszt, olaj a sütéshez, vaj a tál kikenéséhez; a töltelékhez: 1 dl tejszín, 5 dkg mandula, 1 evõkanál porcukor, 1 alma, vagy almadzsem, kevés õrölt fahéj.

  • Barackos – joghurtos kocka

    Hozzávalók:

    A piskótához: 5 tojás, 2 ek víz, 7,5 ek porcukor, 7,5 ek liszt, 1/2 csomag sütõpor

    A krémhez: 3 dl tejszín, 2 kis pohár barackos joghurt, 4 nagyobb darab õszibarack (meghámozva, kis kockára vágva), 1,5 tasak zselatinpor

  • Tejfölös, gombás sertésszelet

    Tetszés szerinti mennyiségû hússzeleteket kiverünk, megsózunk, enyhén borsozunk, paprikázunk. Forró olajban éppen csak megforgatjuk, majd tejföllel kibélelt jénai tálba annyi szeletet teszünk, amennyi a tál alján elfér. Gombát vagdalunk rá, megszórjuk flekken fûszerkeverékkel.

  • Carbonara spagetti

    Hozzávalók: 1 csomag spagetti tészta, 25 dkg sonka, 1 db tojás, 1 dl fõzõtejszín, 1 ek vaj, 1 ek olaj, 1 csipet só, 1 csipet bors.

  • Mexikói bab darált hússal

    Hozzávalók: 30 dkg vörös bab, 3 fej hagyma, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált marha hús, 2 db kis csípõs paprika, 3 dl csirkeleves (leveskockából), 1 doboz (40 dkg) mexikói zöldparadicsom, 1 pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, fél kanál oregánó, fél kávéskanál kurkuma, fél kávéskanál chilipor, só.

  • Karácsonyi tonhalas rakottas

    Hozzávalók: 1 narancs lereszelt héja, 2 doboz tonhalkonzerv, 10 közepes burgonya, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 15 dkg sajt, 1 pohár tejföl, só, olaj.

  • Farfalle sültpaprika-mártással

    Hozzávalók: 30 dkg farfalle, 2 piros kalifornai paprika, 1 marék dióbél, 2 gerezd fokhagyma, 1 chilipaprika, 8 dkg reszelt parmezán, 1 ek. koriandermag, 2 1/2 dl tejszín, só, õrölt bors.

  • Medvehagymás nokedli

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg medvehagymalevél, 5 tojás, 5 evõkanál olaj, 5 dkg kemény sajt, só, bors.

  • Paradicsomos pulykamell

    Hozzávalók:

    - 2 szelet nagyobb pulykamell
    - 1 ek liszt
    - 25 dkg koktélparadicsom
    - 1 fej hagyma
    - 1 ek kapribogyó
    - ½ csokor petrezselyem
    - 2 ek olívaolaj
    - 2 ek balzsamecet
    - 6 ek csirke alaplé

  • Szilveszteri sütemény

    Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 20 dkg. zsír, 20 dkg. cukor 1 cs. sütõpor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 tojás.

  • Fogas molnárné módra

    Hozzávalók: 1 szép fogas, 10 dkg vaj, olaj, 1 kg burgonya, só, fokhagymasó, petrezselyemzöld.

  • Café - Milk

    Hozzávalók: 1 tojássárgája, 2dkg porcukor és 1 kiskanál Nescafé.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...