rss
  • Ropogós-pikáns csirkeszárnyak

  • Share on Tumblr

    Ropogós-pikáns csirkeszárnyakA szárnyakat megtisztítjuk, jól megmossuk, lecsepegtetjük, enyhén besózzuk. Egy tálba öntjük az olajat, a balzsamecetet, a mézet, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk ízlés szerint a fűszereket, majd jól összekeverjük. A szárnyakat egy tepsibe egymás mellé helyezzük, ráöntjük a pácot, jó alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje a szárnyakat. Legalább 1-2 órát ebben a pácban állni hagyjuk, de közben azért egyszer átforgatjuk. Sütés előtt a szárnyak alá öntjük a fehérbort, majd alufóliával lefedjük.

    Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 50 percig pároljuk, majd a fóliát levéve mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tálaláskor krumplipürét vagy ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.

    Hozzávalók:

    - 12 db csirkeszárny
    - 3 evőkanál méz
    - 1,5 dl olaj
    - 2 teáskanál csípős paprikakrém
    - 1-2 evőkanál balzsamecet
    - 1 dl fehérbor
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - majoranna
    - bazsalikom
    - só
    - 1 teáskanál pirospaprika


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Májusi sajtos batyu

    Hozzávalók: 4 db borsos camembert sajt, 12 dkg méz, morzsolt majoránna, 4 közepes cukkini, 5 dkg mandula, 10 dkg margarin, 1 csomag leveles tészta, pirospaprika, só.

  • Kiwiturmix

    A kivit meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk, Hozzáadjuk a mézet, az õrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat. Turmixgépben pépessé keverjük, majd beleöntjük a felforralt, jól lehûtött tejet, és simára keverjük.

  • Gyümölcsturmix

    Hozzávalók: Kimagozott meggy, alma, körte, lekvár, kifacsart citrom (ha nincs, jó a citromlé is).

  • Babfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg szárazbab, 1 kis fej hagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi olaj, 2 babérlevél, 1 kávéskanál paprika, 2 ek liszt, só, ecet.

  • Cukkinis tócsni

    Hozzávalók: 1 kg cukkini, 2 db burgonya, 3 tojás, só, bors, 1 vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 30 dkg liszt, mokkáskanál szódabikarbóna, olaj, petrezselyemzöld, tejföl, 1 cs kapor, só.

  • Karfiolkrémleves

    Hozzávalók:

    1 közepes fej karfiol (40 dkg), 1 nagyobb szál sárgarépa, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanálnyi vaj, 1 dl tejföl, 2 evõkanál finomliszt, fél csokor petrezselyemzöld, csontlé vagy 1 db húsleveskocka, 2 db szikkadt zsemle, szeletelt mandula

  • Kecskeméti ropogós barack

    Hozzávalók: 50 dkg félérett sárgabarack, fél dl barackpálinka (vagy 1 teáskanál barackpálinka-aroma és víz), 1 db egész tojás, 10 dkg szójaliszt, 2 evõkanál méz, csipet só, a tálaláshoz 1 evõkanál barackpálinka és ízlés szerint sárgabarackdzsem;

  • Citromos túróhab

    Hozzávalók: 40 dkg túró, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 db citrom, 3 dl tejszín, 5 dkg kristálycukor.

  • Spárgasaláta

    Hozzávalók: 1 kg spárga, 2 tojásból készült francia majonéz, 2 dl tejföl, só, 1 evõkanál cukor.

  • Flambírozott szûznyárs

    Hozzávalók: 40 dkg sertésszûz, só, bors, olaj, 2 tk vaj, 8 cl konyak.

  • Egresmártás

    A megtisztított egrest, a cukrot és a fûszereket kevés vízben fõni tesszük, s amikor már majdnem puha, a tojásfehérjébõl habot verünk, lazán elkeverjük a liszttel és a tojássárgájával, majd a forró egrest beleszedjük. Jól összekeverjük, hidegen és melegen is tálalhatjuk.

  • Csirkecomb székely módra

    Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 kg vöröshagyma (nem tévedés!), 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 75 dkg burgonya, 3 dl tejszín, 1 teáskanál citromfû, 1 csokor friss tárkonylevél (vagy 1 púpozott mokkáskanál szárított tárkony), 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Tormás mártás

    Hozzávalók:

    - 10 dkg vaj
    - 2 ek finomliszt
    - 5 dl tejszín
    - só
    - 1 kis üveges torma
    - kevés cukor
    - 1 ek citromlé

  • Céklasaláta

    Hozzávalók:

    - 4 fej főtt cékla
    - 2 db alma
    - 5 dkg dióbél
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 tubus majonéz
    - 1 csipet só
    - 1 csipet bors
    - 1 csipet cukor
    - 1 dl citromlé
    - 1 csokor kapor

  • Mozzarellás gombatál

    Hozzávalók: 1 kg apró gomba, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg paradicsom, 1 tasak mini mozzarella, friss bazsalikomlevelek.

  • Csõben sült paradicsom

    Hozzávalók: 10 érett, nagy szemû paradicsom, 10 szelet sonka, 10 evõkanál pecorino, egy csokor petrezselyem, egy csokor bazsalikom, olívaolaj, só, bors, fokhagyma, zsemlemorzsa.

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.

  • Ananászpuncs

    Hozzávalók: 50 dkg aprított ananász, 1 üveg konyak, 1 üveg édes fehérbor, 2 üveg pezsgõ.

  • Szilvás sütemény

    Hozzávalók:

    - 14 dkg liszt
    - fél cs. sütõpor
    - 14 dkg puha vaj
    - 10 dkg cukor
    - 2 egész tojás
    - 1 tojássárgája
    - 2 ek. narancslé
    - 20 dkg szilva

    Tetetejére:

    - citromlé
    - barnacukor

  • Baconös csirkemáj

    Baconös csirkemájA bacon szalonnát elfelezzük és csirke májat is. Majd a baconre tesszük a májat és betekerjük és fogpiszkálóval összetűzzük! Ezt addig folytatjuk míg a bacon el nem fogy! Előmelegítjük a sütőt 180 fokra! Egy tepsit kenőtollal kiolajozunk majd beleteszem a baconbe tekert csirkemájat és fóliával lefedjük és 20 percig pároljuk majd le vesszük a fóliát és pirosodásig sütjük! De úgy hogy egyszer meg is forgatjuk hogy mind a két oldala piros legyen! Ha megsült kiszedjük egy tálra, és tört burgonyával vagy egyéb választott körettel tálaljuk.