2024.04.25. - Márk

Gyulai Csirkecomb

Hozzávalók: 4 db kisebb csirkecomb, 1 kis szál lángolt (nem száraz) kolbász, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, törött bors, mustár.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkecombokat nagyon éles késsel kicsontozom, a csont helyét sóval, borssal és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. A kolbászt megmosom, 5 percig állni hagyom, ezután könnyedén lehúzom a borét, majd négyfelé vágom.

Mindegyik csirkecombba a csont helyére egy-egy kolbászdarabot teszek és hústuvel összefogom. Nagy alufólialapra egymás mellé fektetem a combokat és lazán becsomagolom.

A két végét összenyomkodom és a csomagot sütolemezre teszem. Elomelegített, forró sütoben közepes lángon 35 percig sütöm, majd az alufóliából kibontva tuzálló tálra teszem. Az alatta képzodött pecsenyelevet ráöntöm, és mindkét oldalán pirosra pirítom. Hagymás burgonyasaláta a legfinomabb mellé. (Ha a család nagy étku, lehet hozzá sült krumplit is kínálni.)

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!