rss
  • Gyulai Csirkecomb

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 db kisebb csirkecomb, 1 kis szál lángolt (nem száraz) kolbász, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, törött bors, mustár.

    A csirkecombokat nagyon éles késsel kicsontozom, a csont helyét sóval, borssal és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. A kolbászt megmosom, 5 percig állni hagyom, ezután könnyedén lehúzom a borét, majd négyfelé vágom.

    Mindegyik csirkecombba a csont helyére egy-egy kolbászdarabot teszek és hústuvel összefogom. Nagy alufólialapra egymás mellé fektetem a combokat és lazán becsomagolom.

    A két végét összenyomkodom és a csomagot sütolemezre teszem. Elomelegített, forró sütoben közepes lángon 35 percig sütöm, majd az alufóliából kibontva tuzálló tálra teszem. Az alatta képzodött pecsenyelevet ráöntöm, és mindkét oldalán pirosra pirítom. Hagymás burgonyasaláta a legfinomabb mellé. (Ha a család nagy étku, lehet hozzá sült krumplit is kínálni.)

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paradicsommártás

    Hozzávalók: 65 dkg húsos paradicsom, 1 fej hagyma, 1 csokor tárkony, 4 evõkanál olívaolaj, 1 cl tárkonyecet, 2 cl száraz vermut, só, õrölt fehérbors, 1 csipet cukor;

  • Pikáns metélt

    Hozzávalók: 25 dkg széles metélt, 10 dkg füstölt szalonna, 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, 2 dl tejföl, 1 szelet zellergumó, 1 fej vöröshagyma, 1 dl száraz vörösbor, 1 db marhahúsleves kocka, fél db citrom leve és héja, 1 ek kristálycukor, 1 ek liszt, 1 tk mustár, 1 db babérlevél, 1 mk tört borókabogyó, 1 mk tört koriander, 1 mk tört mustármag, 1 csipet só, 1 csipet törött fekete bors.

  • Bolognai ragu

    Hozzávalók: 30 dkg marhahús (színhús), 10 dkg húsos szalonna, 1/2 pohár száraz vörösbor, 1 pohár húslé, 5 ek paradicsom sûrítmény, 5 dkg hagyma, 5 dkg répa, 5 dkg zeller.

  • Béarni libaleves

    A libacombokat megmossuk, és sós vízben másfél órán át fõzzük. A répát, a zellert és a burgonyát megtisztítjuk, és a káposztával együtt durvára reszeljük. A pórét és a hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A zöldségféléket a libacombhoz adjuk, és még egy órán át fõzzük.

  • Joghurtos burgonyaleves

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 1 pohár joghurt, 1 ek. liszt, 1 db babérlevél, 1 teáskanál só, néhány szál petrezselyem, vegeta.

  • Cseresznyés felfújt

    Elõkészítés: A cseresznyét megmossuk, szárát leszedjük, és a gyümölcsöt kimagozzuk. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a belét kikaparjuk.

  • Fekete ribiszkelé

    Hozzávalók: 1 kg fekete ribiszke, 8 dkg cukor, 10 dkg citromsav.

  • Csõtészta csirkemájas raguval

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csirkemáj (szív nélkül), 1 kis fej vöröshagyma, 6-8 zsályalevél, 1 ágacska rozmaring (10 cm-es), 1 kis konzerv hámozott paradicsom, 1 dl húsleves (kockából), 1 kis konzerv paradicsompüré, 2+2 evõkanál olaj, 3 dkg margarin, 10 dkg darált hús, 40 dkg rövid csõtészta, 4 dkg reszelt parmezán sajt.

  • Francia paraszthagyma

    Hozzávalók: 8 közepes nagyságú vöröshagyma, 5 dkg vaj, só.

  • Sajtos puffancsok

    Hozzávalók:

    6 tojásfehérje, 1 tojás, 6 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 10 dkg reszelt trappista sajt, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál borsfû (vagy õrölt bors)

  • Töltött sonka pirított sajttal

    Hozzávalók: 25 dkg gomba, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál liszt, 1/8 l tejszín, 1/8 l fehérbor, só, bors, 1 tojás, 40 dkg fõtt sonka ( 8 szelet) két kis paradicsom, 7,5 dkg reszelt ementáli sajt, petrezselyem ízlés szerint;

  • Tejes-habos eperturmix

    Hozzávalók: 100 g érett eper, vagy eperbefõtt, 1 evõkanál citromlé, 1 evõkanál méz,1 dl behûtött tej,1/2 dl behûtött tejszín,1 kisebb kivi, 1-2 citromfû levélke.

  • Nagyoncsokis brownie

    Hozzávalók: 200 g vaj, 200 g jó minõségû étcsokoládé és tejcsoki, 3 nagy tojás, 1 csomag vaníliáscukor, 250 g finom szemû kristálycukor, 115 g finomliszt, 1 kávéskanál só, 150 g vágott mogyoró.

  • Túrótorta

    Hozzávalók:

    A díszítéshez:

    - citromfû és lime szeletek

    A töltelékhez:

    - 2 db lime a levét és a reszelt héját használjuk
    - 15 dkg porcukor
    - 2,5 dl tejszín
    - 40 dkg sovány túró
    - 4 levél lapzselatin

    A tésztához:

    - 25 dkg reszelt keksz, vagy piskótamorzsa
    - 10 dkg margarin

  • Szezámmagos vaj

    Hozzávalók: 3 ek olaj, 3 ek szezámmag mozsárban enyhén összetörve, 12,5 dkg vaj, csipetnyi só.

  • Tejszínes csirkeleves

    Hozzávalók: 30 dkg csirkemell, 2 dl tejszín, 1 szál sárgarépa, 1 kisebb póréhagyma, 2 tojássárgája, 2 húsleveskocka, só, õrölt bors, fél citrom héja, pirított zsemlemorzsa.

  • Gesztenyerudak

    Hozzávalók: 15 dkg RÁMA margarin, 15 dkg cukor, 25 dkg gesztenye massza, 10 dkg darált keksz, 3 ek rum, kevés tej, (kakaó, vagy csokoládé).

  • Csõben sült gombás paradicsom

    Hozzávalók: l kg paradicsom, l-2 vöröshagyma, 25 dkg gomba, l5 dkg bacon szalonna, l5 dkg ementáli sajt, 10 dkg zsemlemorzsa, l dl tejszín, só, bors, zsályalevél, szerecsendió, fokhagymás vaj.

  • Curry-s rántotta

    Hozzávalók: 3db tojás, 1 kis fej hagyma, sajt reszelve, 1 csapott kávés kanál curry, fél kávés kanál chilisbab fûszer,1 kávéskanál foghagymapor, 1 nagy evõkanál tejföl, maradék páriszi v. sonka, csipet só bors.

  • Tárkonyos pulykaragu-leves

    Hozzávalók: 40 dkg pulyka felsõcomb (de készíthetjük csirke combból,csirke mellbõl is),1 kis fej v.hagyma,20 dkg vegyes zöldség,2 dkg zeller,10 dkg zöldborsó,10 dkg gomba, 5 dkg liszt,2 dl tejszín,1 db citrom,tárkony ízlés szerint.