2024.12.21. - Tamás

Tejszínes-barackos csirkekockák

Tejszínes-barackos csirkekockák
Tejszínes-barackos csirkekockákA kifilézett csirkemellet apró kockákra vágjuk, ízlés szerint megfűszerezzük, majd forró olajon megpirítjuk az apró kockára vágott hagymával. Ezután kis vízzel felöntve puhára főzzük. Ha a csirkemell megfőtt, hozzáadjuk az apró kockára vágott barackot, a főzőtejszínt és a barack levéből 1 decilitert. Addig főzzük tovább, amíg be nem sűrűsödik. Ha szükséges, 1 ek liszttel sűrűsíthetünk. Megfőzzük a rizst. Ha kész, együtt tálaljuk. De tálalhatjuk kukoricás rizzsel is, az is nagyon jól passzol a barackos ételekhez. Igazén ízletes és nem túl bonyolult étel.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 50 dkg csirkemell filé
- 420 g barackkonzerv
- 2 dl főzőtejszín
- 250 g barnarizs
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- majoranna ízlés szerint
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek napraforgó olaj

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!