2020.11.30. - András, Andor

Sült zöldségek, mézes-joghurtos mártogatóssal

Sült zöldségek, mézes-joghurtos mártogatóssal
Sült zöldségek, mézes-joghurtos mártogatóssalEgy kis chilipaprikát felaprítunk, ugyanezt tesszük a fokhagymagerezdekkel is, majd mindezt összekeverjük kevés olívaolajjal. A gyökérzöldségeket és a sütőtököt meghámozzuk és ujjnyi hasábokra vágjuk. Egy tepsiben rusztikusan összekeverjük őket, és meglocsoljuk a chilis-fokhagymás olajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben grill fokozaton megsütjük. A mézes-mákos mártogatóhoz egy száraz serpenyőt felmelegítünk, majd ebben enyhén megpirítjuk az egész mákszemeket, így kellemes pörkölt íze lesz.
bohócdoktor vizit szja 1%

Mézzel kikevert joghurtba keverjük a ropogós mákszemeket. A frissen sült zöldségekhez tálaljuk a mártogatós krémeket.

Hozzávalók:

- 1 nagyobb cékla
- 1 zellergumó
- 1 nagy sárgarépa
- 1 nagyobb fehérrépa
- 1 nagyobb burgonya
- 15 dkg sütőtök
- 1 kis friss chilipaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
(Igazából ízlés szerint bármilyen zöldséget belerakhatunk.)

A mártogatóshoz:
- 5 dkg egész mákszem
- 1 evőkanál méz
- 2 dl natúr joghurt

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!