rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sült zöldségek, mézes-joghurtos mártogatóssal

  • Share on Tumblr

    Sült zöldségek, mézes-joghurtos mártogatóssalEgy kis chilipaprikát felaprítunk, ugyanezt tesszük a fokhagymagerezdekkel is, majd mindezt összekeverjük kevés olívaolajjal. A gyökérzöldségeket és a sütőtököt meghámozzuk és ujjnyi hasábokra vágjuk. Egy tepsiben rusztikusan összekeverjük őket, és meglocsoljuk a chilis-fokhagymás olajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben grill fokozaton megsütjük. A mézes-mákos mártogatóhoz egy száraz serpenyőt felmelegítünk, majd ebben enyhén megpirítjuk az egész mákszemeket, így kellemes pörkölt íze lesz.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Mézzel kikevert joghurtba keverjük a ropogós mákszemeket. A frissen sült zöldségekhez tálaljuk a mártogatós krémeket.

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb cékla
    - 1 zellergumó
    - 1 nagy sárgarépa
    - 1 nagyobb fehérrépa
    - 1 nagyobb burgonya
    - 15 dkg sütőtök
    - 1 kis friss chilipaprika
    - 3 gerezd fokhagyma
    - olívaolaj
    - só
    - bors
    (Igazából ízlés szerint bármilyen zöldséget belerakhatunk.)

    A mártogatóshoz:
    - 5 dkg egész mákszem
    - 1 evőkanál méz
    - 2 dl natúr joghurt


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gomba tükörtojással

    A gombát megtisztítva, megmosva szeletekre vágjuk és zsírban pároljuk addig, míg megpuhult.

  • Tojásos haluska

    Könnyû haluskatésztát készítünk fél kiló liszt és két egész tojásból, a szükséges víz hozzáadásával s ebbõl forró sósvízbe apró haluskákat fõzünk be.

  • Húspuding

    Hozzávalók: 20-25 dkg sovány fõtt vagy sült hús, 1,5-2 db zsemle, 2 tojás, petrezselyemzöld, bazsalikom, borsikafû;

  • Borhabos körte

    Hozzávalók: 4 körte, 2 dl vörösbor, 2 dl víz, 1 evõkanál kristálycukor, szegfûszeg, egész fahéj, 4 tojás, 2 dl fehérbor, 5 dkg kristálycukor, fél csomag vaníliás pudingpor.

  • Tejes bableves

    Hozzávalók:

    1 evõkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 ág kakukkfû, 5 dl tej, 1 doboz fehérbab konzerv, 30 dkg burgonya, egy darab 20 centis póréhagyma, só, darált bors, õrölt szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 db karalábé

  • Fokhagymás sajtleves

    Hozzávalók: 1 evõkanál liszt, 3 dkg vaj, 8 dl zöldségleves (leveskockábol is lehet), 1 dl fehérbor, 3-4 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt fehérbors, késhegynyi õrölt szerecsendió, 15 dkg edami sajt, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, 1 csokor petrezselyem.

  • Citromos rántott szelet

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb vagy karaj (csont nélkül), 2 citrom, 1 db egész tojás, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Sajtos gofri

    Hozzávalók: 25 dkg margarin, 60 dkg liszt, 20 dkg eidami sajt, 2 dl tejföl, 1 tasak sütõpor, 2 tojás, tej, só.

  • Serpenyõs almás-csirkemáj

    Hozzávalók: 4 szép lilahagyma, 50dkg alma, 3-4 ek olaj, 1 csokor zsálya, 40dkg csirkemáj, só,õrölt bors és 1 dl almabor.

  • Tonhalas rizs saláta

    Elõször is 30 dkg rizst megfõzök enyhén sós vízben. Közben páclét készítek 5-6 ek. olajból, 2 citrom levébõl, 5 ek. tárkonyecetbõl, sóval, borssal fûszerezve. Ebbe a lébe teszek 3 paradicsomot nyolcadokra vágva, 3 színes paprikát csíkokra vágva, egy méretes kígyóuborkát szeletelve, 4 gerezd fokhagymát és 4 fej v. hagymát apróra vágva.

  • Zöldbabfõzelék másként

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Rakott tojás

    10 db tojást megfõzünk, majd megtisztítjuk és félbevágjuk. A tojássárgákat kiszedjük és egy kis tálkában 2 doboz májkrémmel, vagy 15 dkg darált párizsival, valamint annyi tejföllel hogy krémes állagú legyen kikeverjük. Ízesítjük sóval és borssal.

  • Krémsajtos tészta

    Fõzzük ki a tésztát sós vízben, kevés olajjal, majd szûrjük le és keverjük össze a következõ szósszal: az apróra felkockázott kis fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát kevés felforrósított vajon megpirítjuk...

  • Gyümölcssaláta

    Hozzávalók:

    - 2 narancs
    - 2 mandarin
    - 1 grapefruit
    - 1 banán
    - 6 eper
    - 1 pohár narancslikõr
    - 6 édesítõ tabletta
    - 1 kanál reszelt nerencshéj
    - 1/2 pohár víz
    - 50 ml tejszín

  • Krumplisaláta

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 30 dkg kinai kel csikokra vágva, 0.5 kg fõtt krumpli, 1 evõkanál vaj vagy olaj, ételizesitõ, bors õrölt kömény, ecet édesitõszer izlés szerint.

  • Paradicsommal rakott padlizsán

    Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 3 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 3 db tojás, 4 db közepes burgonya, 2 pohár tejföl, csipetnyi morzsolt majoránna, csipetnyi õrölt bors, 1 evõkanál vaj, és ízlés szerint só;

  • Grillezett scampinyárs

    Hozzávalók: 60 dkg scampi, 1 kk frissen õrölt feketebors, 1 kk só, 2 ek olivaolaj, fanyársak.

  • Rakott tök

    Rakott tökA tököt meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, és meghintjük zsemlemorzsával. Az aljára beleteszünk egy sor tököt, megsózzuk és egyenletesen elosztjuk rajta a kis darabokra vágott füstölt sajtot. Meghintjük zsemlemorzsával és rátesszük a következő réteg tököt. Sózzuk, majd a hagymát -vékony karikákra vágva-szétterítjük rajta. Újabb adag zsemlemorzsa következik. A tejfölt elkeverjük az egész tojásokkal és az apróra vágott kaporral. Ezt a keveréket rálocsoljuk a már összerakott tökre.

  • Friss kevert saláta

    Hozzávalók 4 adaghoz: 1 db kígyó uborka, 1-1db kaliforniai paprika, 1 db lilahagyma, 4-5db paradicsom, 1 fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. bio mustár, 0,5 citrom, 2 ek. olíva olaj, só, bors , zöldségzöld (vagy snidling).

  • Boros narancskocsonya vaníliamártással

    Hozzávalók: 2 kg narancs, 1,5 dl fehérbor, 2,5 dkg zselatinpor, 5 ek. méz. A mártáshoz: 1 csomag fõzés nélkül elkészíthetõ vaníliás krémpor, 3 dl tej, 1 dl tejszín, a tálaláshoz mézes puszedli.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...