rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Sült zöldségek, mézes-joghurtos mártogatóssal

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Sült zöldségek, mézes-joghurtos mártogatóssalEgy kis chilipaprikát felaprítunk, ugyanezt tesszük a fokhagymagerezdekkel is, majd mindezt összekeverjük kevés olívaolajjal. A gyökérzöldségeket és a sütőtököt meghámozzuk és ujjnyi hasábokra vágjuk. Egy tepsiben rusztikusan összekeverjük őket, és meglocsoljuk a chilis-fokhagymás olajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben grill fokozaton megsütjük. A mézes-mákos mártogatóhoz egy száraz serpenyőt felmelegítünk, majd ebben enyhén megpirítjuk az egész mákszemeket, így kellemes pörkölt íze lesz.

    Mézzel kikevert joghurtba keverjük a ropogós mákszemeket. A frissen sült zöldségekhez tálaljuk a mártogatós krémeket.

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb cékla
    - 1 zellergumó
    - 1 nagy sárgarépa
    - 1 nagyobb fehérrépa
    - 1 nagyobb burgonya
    - 15 dkg sütőtök
    - 1 kis friss chilipaprika
    - 3 gerezd fokhagyma
    - olívaolaj
    - só
    - bors
    (Igazából ízlés szerint bármilyen zöldséget belerakhatunk.)

    A mártogatóshoz:
    - 5 dkg egész mákszem
    - 1 evőkanál méz
    - 2 dl natúr joghurt


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tyúk leves

    Ha a tyúk fiatal, akkor együtt kell forró vízbe fõni tenni mindenféle zöldséggel: répa, zeller, karalábé, petrezselyem-gyökér, vereshagyma és néhány szem fekete borssal, sóval.

  • Spenótos gombóc

    Hozzávalók: 10 deka vaj, 10 deka zsemlyemorzsa, 4 tojás, fél zsemlye, 1 csomó spenót, só, bors.

  • Karácsonyi borjúgerinc

    Hozzávalók 4 fõre: 600 g borjúgerinc, 1 evõkanál repceolaj, 4 db savanyúkáposzta-levél, 1 evõkanál étolaj, 1 evõkanál cukor, 40 g káposzta, 200 g füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 0,5 l borjúalaplé, 2 evõkanál tejszín, 60 g vaj, só, bors – ízlés szerint.

  • Tojásleves

    Hozzávalók: 1.5 liter víz, 2 ek. lisz, 2 ek. olaj, 1 tk. csemege pirospaprika, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5-6 tk. õrölt fûszerkömény, 8 tojás, só, delikát (ízlés szerint).

  • Tök saláta

    Hozzávalók:

    1 kg spárgatök, 2 hagyma, 3 paradicsom, 1 csokor kapor, só, esetleg bors

  • Fokhagymás szendvicskrém juhsajttal

    Hozzávalók: 2 fej fokhagyma, 2 teáskanál olívaolaj, 10 dkg dióbél, 2 paradicsom, 5 bazsalikomlevél, 20 dkg juhtúró, 10 dkg natúr Krémsajt, 4 evõkanál tejszín, só.

  • Zöldséges krumplileves

    Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 10 dkg hagyma, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg zellergumó, 2 cikk fokhagyma, 1 csomag petrezselyem, só, õrölt bors, 1 evõkanál zsír.

  • Tárkonyos csirkeleves

    Hozzávalók: 1 db filézett csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 2 l víz, 1 szál sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 1 citrom, 1 kanál liszt, só, õrölt fehérbors 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 csokor tárkony. Galuskához: 1 tojás, 4 kanál liszt, só.

  • Tócsni

    Hozzávalók 4 személyre:

    1 kg burgonya, 2 tojás, 2-3 evõkanál liszt, olaj a sütéshez

  • Csirke tojásban

    Hozzávalók: 2 db kicsi csibe (összesen 1 kg-nyi), 3 db egész tojás, teáskanálnyi liszt, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só;

  • Joghurtos, kapros uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 dl joghurt, 500 g kígyóuborka, ½ csomag kapor, 15 g fokhagyma, só, õrölt bors (ízlés szerint).

  • Spenótos omlett

    Hozzávalók:

    4 db tojás, 1 újhagyma, 10 dkg spenót, 20 dkg paradicsom, 1 citrom, 1 dl joghurt, vaj, só, bors, pirospaprika, petrezselyem, ecetes gyöngyhagyma

  • Szójás töltött tök

    Hozzávalók 10 személyre: 2 kg spárgatök, 1 kg szójagranulátum, 5 dkg szójapehely, 1 dl étolaj, 4 dl tejföl, 0,5 dl ecet, 15 dkg liszt, 10 dkg cukor, 30 dkg rizs, 10 dkg vöröshagyma, 3 tojás, 1 csomó kapor, kevés õrölt bors, kevés õrölt paprika.

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 1 kocka friss élesztõ
    - 250 ml tej
    - 10 dkg blansírozott darabos mandula
    - 15 dkg kandírozott citromhéj, apróra vágva
    - 25 dkg mazsola
    - 10 dkg vaj
    - 20 ml rum
    - 50 g cukor
    - 1 tojás
    - csipet só

    Továbbá:

    - 5 dkg olvasztott vaj
    - 1-2 ek porcukor

  • Mandarinlekvár

    Hozzávalók: 2000 g mandarin, 1 csomag lekvárzselésítõ (2:1), 500 g cukor, pár szem szegfûszeg, 2 db fahéjrúd, 1 vaníliarúd.

  • Paprikasaláta

    Hozzávalók:

    - 6-8 db zöldpaprika
    - só
    - 1 tk cukor
    - 1 mk õrölt köménymag
    - 3-4 ek 10%-os ételecet
    - kb. 5-7 dl víz

  • Pizzatészta

    Hozzávalók (egy kb. 32 cm átmérõjû sütõformához): 2 dkg élesztõ, 1 db kockacukor, 1,5 dl tej, 1,3 pohár liszt, 3 ek. olaj.

  • Avokádós csirkesaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g sült csirke, 1 db vöröshagyma, 4 db érett avokadó, 1 db citromleve, 1 ek. dijoni mustár, só, bors, 1 ek. porcukor, snidling.

  • Kecskeméti ropogós barack

    Hozzávalók: 50 dkg félérett sárgabarack, fél dl barackpálinka,(vagy 1 teáskanál barackpálinka-aroma és víz), 1 db egész tojás, 10 dkg szójaliszt, 2 evõkanál méz, csipet só, a tálaláshoz 1 evõkanál barackpálinka és ízlés szerint sárgabarackdzsem.

  • Gyümölcsös golyók

    Hozzávalók:

    20 dkg müzli, 10 dkg porcukor, 3 dkg margarin, idény gyümölcs és gyümölcslé ízlés szerint