rss
  • Házi croissant

  • Share on Tumblr

    Házi croissantA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztunk, majd hűtőbe tesszük 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágjuk, gömbölyítjük őket, majd mindet kinyújtjuk jó vékonyra, kör alakúra. A hideg vajat sajtreszelőn lereszeljük és körülbelül 7 egyenlő kupacra osztjuk. Az első kinyújtott lapra szórunk egy adagot, rátesszük a következő lapot, erre jött megint vaj, megint lap, így tovább, míg el nem fogy. (A legutolsó lap tetejére nem kell vaj.) Ezután a tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 16 cikkre vágtjuk (lehet 20 is, akkor kisebb kiflik lesznek).

    Feltekerjük őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd reggel tojással lekenjük, sajttal megszórjuk és hideg sütőben kezdjük sütni, 180 fokra állítva, kb. 25-30 percig.

    Hozzávalók:

    - 70 dkg liszt
    - 1 pohár joghurt vagy kefir vagy tejföl
    - 2 dl tej
    - 1 kk só
    - 4 ek. cukor
    - 2 tojás
    - 5 dkg élesztő
    - 25 dkg hideg vaj vagy margarin
    - 1 tojás a kenéshez


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sonkás lepény

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg mirelit leves tészta, 20 dkg gouda sajt, 7 tojás, 300 g habtejszín, frissen reszelt szerecsendió, 15 dkg apróra kockázott sonka, kakukkfû, só, bors.

  • Zöldségsaláta fetával

    Hozzávalók:

    500 gr kis krumpli, só, 200 gr zöldbab, 200 gr cukkini, 200 gr répa, 300 gr feta, 2 vöröshagyma, vörösborecet, olaj, cukor, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor snidling, bors

  • Ropogós fûszerlevelek

    Hozzávalók: 1 csokor friss zsályalevél, 1 csokor friss bazsalikom, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 ág zsenge rozmaring, 3 db tojás, 10 dkg liszt, só, 1 teáskanálnyi zöldséges ételízesítõ, szódavíz, olaj a sütéshez.

  • Gyümölcsös gofri

    Hozzávalók: 50 dkg mirelit erdei gyümölcs, 1 evõkanál teavaj, 2 evõkanál porcukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 6 cl vodka; a tésztához: 8 dkg vaj, 3 evõkanál cukor, 1 rúd vanília kikapart húsa, 2 szétválasztott tojás, 15 dkg finomliszt, 2 dl tejföl, olaj a gofrisütõhöz.

  • Gombafejek sörtésztában

    Hozzávalók: fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

  • Nándy lecsója

    Hozzávalók: 3 ek olaj, 2 fej hagyma, 1 kg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1 kk majoranna, só.

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók: fél kg savanyú káposzta, 6-8 levél, fél kg darált marhahús, 10 dkg fõtt rizs, 1 nagy fej hagyma, pirospaprika, 1 kanál sûrített paradicsom, ízlés szerint 1-2 gerezd fokhagyma, kevés kapor vagy csombor, 20 dkg füstölt libamell vagy ugyanennyi karikára vágott libakolbász, 3 kanál zsír, 1 tojás, só, bors, 3 kanál liszt.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Egres dzsem

    Hozzávalók: 15-205 dkg tisztított egres, 1 közepes narancs héjával együtt összevágva darabokra, 9,6 dl cukor (kb. 80 dkg), 2,4 dl mazsola (kb. 16 dkg).

  • Riói jegeskávé

    Személyenként: Fél csésze erõs kávé, fél csésze kakaó, 1 ek fehér rum, 1 gombóc vaniliafagyi.

  • Székelykáposzta

    Hozzávalók: 15 dkg búzahús (seitám), kel- vagy fehér káposzta a vércsoportnak megfelelõen, nyers friss gyömbér vagy por alakú gyömbér (jobb ízt ad a friss gyömbér), 1 citrom leve, piros porpaprika, 1 db nyers piros paprika, 3 ek áztatott rizs, 1 db babérlevél, 2 mk köménymag, pici só, 4 ek florigó olaj, 1 db nagy vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma.

  • Szalonnás csirkemell

    Hozzávalók: 6 egész csirkemell, 12 vékony szelet császárszalonna, só, bors, enyhén csípõs pirospaprika, kevéske olívaolaj.

  • Burgonyás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 30 dkg burgonya, 10 dkg zsír vagy olaj, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só.

  • Virslis kifli

    Hozzávalók:

    - 2 dl tejföl
    - 2 tojás (egyik fehérjét kihagyjuk, megkenni a tetejét)
    - 1 kocka + 2 kanál margarin
    - 5 kk. só
    - 1 ek. cukor
    - 1 élesztő
    - 2 dl tej
    - 1 kg liszt
    - 12 db virsli

  • Sárgadinnyelé Amanda módra

    Hozzávalók: 1 kg apróbb kockára vágott illatos sárgadinnye, 2 citrom leve, 30-40 dkg cukor.

  • Sonkás szûzérmék

    Hozzávalók: 25-30 dkg sertés szûzpecsenye, 25 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, mokkáskanálnyi zsálya, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt a bundázáshoz.

  • Májsaláta

    Hozzávalók:

    40 dkg marhamáj, 1 nagy vagy 2 kis fej saláta, 15 dkg apró szemû paradicsom, 1 db vöröshagyma, 3 ek. fehér borecet, 7 ek. olaj, só, õrölt bors, 2 kiskanál szárított kakukkfû, 1 kiskanál enyhén csípõs mustár

  • Sült padlizsán

    Hozzávalók: 2 karcsú, hosszúkás padlizsán, ízlés szerint só, mokkáskanálnyi törött fekete bors, mokkáskanálnyi õrölt gyömbér;

  • Spagetti pizza

    Alap: 1 csomag spagetti, 2 tojás, 2 dl tej, 20 dkg reszelt sajt, só.

  • Szalonnás karfiol

    Hozzávalók: 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!), 1 dl tejföl, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld.