2024.04.19. - Emma

Sütőtökös tekercsek

Sütőtökös tekercsek
Sütőtökös tekercsekA lisztet a vajjal, a tejjel, az élesztővel, az 1 evőkanál cukorral és egy csipet sóval alaposan elkeverjük, és fakanállal hólyagosra verjük, meleg helyen fél órát hagyjuk kelni, amíg duplájára nő. A sütőtököt megtisztítjuk, fél-fél centis kockákra vágjuk. A vajon elkezdjük pirítani, hozzáadva a félbevágott vanília rudat, a késlappal megtört rózsaborsot, a mézet és a fahéjat, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. A felét leturmixoljuk, majd összekeverjük a darabos résszel. A megkelt tésztát lisztes deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, megkenjük a sütőtökpéppel, szorosan feltekerjük és 4-5 centis karikákra vágjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy sütőedényt alaposan kivajazunk, a tökös tekercseket egymás mellé beleállítgatjuk, megkenjük a felvert tojásokkal, megszórjuk barnacukorral, és 170 fokon 40 percig sütjük.

Ízlés szerint vanília sodóval tálalhatjuk.

Hozzávalók:

- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1,5 dl langyos tej
- 1 csomag szárított élesztő (7 g)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál cukor

A töltelékhez:
- 50 dkg sütőtök
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál rózsabors
- 3 evőkanál méz
- 1/4 teáskanál fahéj
- 1/2 rúd vanília

A tetejére:
- 4 ek. barna cukor
- 2 tojás

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!