rss
  • Fokhagymakrém leves

  • Share on Tumblr

    Fokhagymakrém levesA megpucolt fokhagymagerezdeket áttörjük, majd a felolvasztott vajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és a húslével fokozatosan felöntjük, közben folyamatosan keverjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk frissen reszelt szerecsendióval. Felforraljuk, majd lassú tűzön még 5 percig főzzük. A tűzről levéve a fokhagymakrémleveshez hozzáadjuk a tejszínt, így krémesebb levest kapunk. Tálaláskor, a fokhagymakrémleves tetejét díszíthetjük snidlinggel, vagy kevés sajttal is megszórhatjuk. Pirított kenyérkockát, vagy levesbetét gyöngyöket kínálhatunk még hozzá.

    Hozzávalók:

    - 5-6 gerezd fokhagyma
    - 5 dkg vaj
    - 2 evőkanál liszt
    - 1 húsleveskocka
    - 1,5 l víz
    - 1,5 dl főző tejszín
    - só
    - bors
    - szerecsendió


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók: 80 deka sertés lapocka, 50 deka oldalas, 10 deka füstölt szalonna, 50 deka savanyú káposzta, 12 darab savanyított káposztalevél, 1 doboz pritamin, 1 doboz paradicsompüré, 20 deka rizs, 2 dl tejföl, só, õrölt pirospaprika, bors, 2 db marhahúsleves
    kocka, 2 evõkanál zsíros rántás.

  • Gyömbéres túrókrém

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 4 db tojássárgája, 4 dl tejszín, 15 dkg mazsola, 1 dkg gyömbér, 20 dkg porcukor.

  • Görög rizses tyúkleves

    Hozzávalók: 1,5 liter tyúkleves (leveskockából), só, 10 dkg rizs, 1 evõkanál keményítõ, 1 dl tej, 3 tojássárgája, 1 teáskanál vágott petrezselyem, 1 citrom leve.

  • Ázsiai becsinált leves

    Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg kínai kelkáposzta, 2 szál sárgarépa, 15 dkg gomba, 1 filézett csirkemell (35 dkg), 1 db gyömbér, 1 l tyúkhúsleves (kockából), 10 dkg rizs, 2 evõkanál szójaszósz, 1 csokor metélõhagyma.

  • Túrós kocka

    Hozzávalók:

    - 25 dkg margarin
    - 25 dkg túró
    - 25 dkg liszt
    - 15 dkg cukor
    - 2 tojás
    - 1 sütõpor
    - 1 vaníliás cukor
    - 1 citrom reszelt héja+leve
    - csipet só
    - ízlés szerint apróra vágott dió, mandula, mazsola vagy meggy, cukrozott narancshéj

  • Nagyon finom diós sütemény

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 5 tojás, 7 dkg rétesliszt, 4 ek kakaó, 32 dkg dió, 4 ek rum, 1/2 sütõpor, Ízlés szerint lekvár, 1 cs. vaníliáscukor.

  • Újházy-tyúkhúsleves

    Hozzávalók: 1 kg tyúkhús, 100g kelkáposzta, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej hagyma, 10-15 szem bors, 1 mk. sáfrányos szeklice, 2 gerezd fokhagyma, só, 400g vegyes leveszöldség, 100g gomba, 100g karfiol/spárga, 100g zöldborsó (mélyhutött), 50g cérnametélt, néhány szál petrezselyem;

  • Keleti szárazbab-fõzelék

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, 1 db kisebb kígyóuborka, 2 fej hagyma, 3 db burgonya, fél pohár joghurt, késhegynyi õrölt bors, 1 db babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Faféjas tea

    Hozzávalók 4 csészéhez: 2 ek assami tea, 5 dl víz, 2 darab fahéj (egész), 3 db szegfûszeg, cukor.

  • Tejfölös zöldbabsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, fél csokor petrezselyemzöld, 1 pohár tejföl, 1 fej hagyma, 2 EK ecet, 1 mk só, 1 EK cukor, késhegynyi õrölt bors, 1 leveskocka.

  • Gombás rizs a mikróból

    Hozzávalók: kis pohár rizs, 4-5 nagyobb fej gomba, csili, só, bazsalikom.

  • Kirántott alma szeletek

    Fél liter liszt, 3 tojás, kevés só, kis cukor, 1 deci kevés vízzel kevert borból folyékony, de nem híg tésztát keverünk.

  • Ínyenc csicsóka

    Hozzávalók: 1 kg csicsóka gumó, 1 dl olívaolaj, tengeri só, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 10 dkg reszelt füstölt sajt.

  • Mozzarellás olasz paradicsomsaláta

    Hozzávalók: 1 csomag mozzarella golyó, 10 db koktél paradicsom, fodros szélû saláta, újhagyma, olivaolaj, bazsalikomlevél.

  • Fogyi lepény

    Hozzávalók: 1 tojáshoz 1 púpozott evõkanál reszelt parmezán (vagy valamilyen) sajt, 1 lapos evõkanál szójatejpor, vagy teljes kiõrlésû liszt, só.

  • Friss saláta

    Hozzávalók 4 adaghoz: 1 db kígyó uborka, 1-1db kaliforniai paprika, 1 db lilahagyma, 4-5db paradicsom, 1 fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. bio mustár, 0,5 citrom, 2 ek. olíva olaj, só, bors , zöldségzöld (vagy snidling).

  • Hideg uborkaleves

    Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg kígyóuborka, 2 dl 0%-os joghurt, metélõhagyma, só,bors.

  • Cumberland mártás

    Végy 70 dkg ribizlidzsemet, 2 dl vörösbort, 1/2 dl konyakot, 2 narancsot, 1 citromot, 2 dkg mustárt és kevés Cayenne borsot.

  • Sajtos hagymaleves

    1 kg hagymát vékony karikákra szeletelünk. Vajon vagy olajon megpirítjuk, forró vízzel feleresztjük. A víz legyen valamivel több, mint amennyi levest szeretnénk készíteni. Negyed óráig fõzzük, ízlés szerint megsózzuk, esetleg hozzátehetünk egy húsleveskockát. Míg a leves fõ, zsúrkenyeret vékony szeletekre vágjuk.

  • Villám uborkasaláta

    Hozzávalók: 1 kg uborka, 2,5 dl 10 %-os ecet, 1 ek só, 1 ek mustármag, kapor.