rss
  • Rakott zöldbab

  • Share on Tumblr

    Rakott zöldbabA zöldbabot alaposan megtisztítjuk, két centiméteres darabokra fel vágjuk, majd forrásban lévő ételízesítővel ízesített vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát, megpirítjuk, ízlés szerint sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá és megfőzzük. A rizst az előírás szerint, ételízesítővel ízesített vízben készre főzzük. A kész rizst lecsöpögtetjük,majd a szaftos húshoz keverjük.

    Egy hőálló tál alján elrendezzük a zöldbab felét, majd a rizses húst, befedjük a maradék zöldbabbal és lekenjük a tojással kikevert tejföllel, végül megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.

    Hozzávalók:

    - 70-80 dkg friss vagy mirelit zöldbab
    - 2 babérlevél
    - ételízesítő
    - 50 dkg darált sertéshús
    - 2 evőkanálnyi étolaj
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - só
    - őrölt bors
    - pirospaprika
    - 1 főzőtasakos rizs
    - 1 tojás
    - 2 dl tejföl
    - reszelt sajt


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Olasz szalagtészta

    Hozzávalók: fél kg szalagtészta, 4 paradicsom, 2 dkg szárított vargánya, a kis fej hagyma, 15 dkg vaj, 25 dkg csirkemáj, 2 dl fehérbor, 1 tyúkhúsleveskocka, só, bors, 15 dkg sonka, 2 ek olaj, só, bors, 5 dkg parmezán és 5 dkg pecorino sajt.

  • Fokhagymás gombaleves

    Hozzávalók: fél kilónyi erdei gomba, 2 fej hagyma, 6-7 gerezd fokhagyma, 2 leveskocka, 5 dkg vaj, 1 ek liszt, 1 deci tejföl, 1 csomó petrezselyemzöld, só, bors, paprika.

  • Mazsolás tejbegríz, fahéjjal

    Hozzávalók: 1 l tej, 30 dkg búzadara, 1 csomag mazsola, fél rúd vanília, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál fahéj, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál méz, csipet só.

  • Rakott padlizsán

    Rakott padlizsánMossuk meg a padlizsánt, vágjuk vékony szeletekre, sózzuk meg! Hagyjuk így fél órát, majd töröljük meg. Egy serpenyőbe tegyünk 3-4 evőkanál olajat, lisztezzük be a padlizsánokat, és süssük meg forró olajban mindkét oldalon! Tegyük félre! Pirítsuk meg pár evőkanál olajon az apróra vágott hagymát és a darálthúst, szórjuk meg egy csapott evőkanál liszttel (nem kötelező), majd keverjük össze. Adjuk hozzá a meghámozott és darabokra vágott paradicsomot, sót és borsot, majd keverjük újból össze. Addig hagyjuk a gázon, amíg elpárolog a paradicsom által eresztett víz.

  • Párizsi kosárkák

    Hozzávalók: 10-15 szelet párizsi, 3 db burgonya, 3 db fõtt tojás, 2 db ecetes csemege uborka, pirosarany, olaj a sütéshez.

  • Narancsital

    4 nagy, vagy 6 kisebb narancsot kockára vágni, 50 g citromsavval és 2 liter vízzel 2 napig állni hagyni.

  • Cukkinis-sonkás rakott tészta

    Hozzávalók: 60 dkg cukkini, 25 dkg tészta (penne vagy csiga), 2 dl tejföl, 2 tojás, 15-20 dkg gépsonka, 10 dkg sajt, só, bors, 5 dkg vaj.

  • Gombás tojás

    10 dkg gombát megtisztítunk, szeletekre vágjuk és kevés olajon apróra vágott petrezselyemmel puhára pároljuk.

  • Sertéskaraj töltött tojással

    Hozzávalók:

    - 4 fõtt tojás
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 3 dkg vaj
    - 2 dl tejföl
    - só
    - 1 mokkáskanál grill fûszerkeverék
    - õrölt bors
    - 4 evõkanál olaj
    - 60 dkg sertéskaraj

  • Gyors tejfölös pogácsa

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 20 dkg fagyos zsír, 1 kk. só, 1 sütõpor, tejföl.

  • Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

    Hozzávalók: 25 dkg alma, 25 dkg körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom.

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Túró Puffancs

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1/4 kg túró, 2 dl tejföl, 1 cs Vaníliás cukor, 1 db tojás, 5 dkg cukor, 1 kk szódabikarbóna, 1 csipetnyi só, zsír vagy olaj /sütéshez/.

  • Pacalleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg marhapacal
    - 1 db répa
    - 1 db hagyma
    - 1 db zöldpaprika
    - 1 cikk fokhagyma
    - 5 tojás
    - 5-600 g tejföl
    - 1 kanál liszt
    - ecet

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás, kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Jókai bableves

    Hozzávalók: 18 dkg szárazbab, 1 fõtt füstölt csülök, 10 dkg sárgarépa, 8 dkg petrezselyemgyökér, babérlevél, fokhagyma, 15 dkg zöldpaprika, 7 dkg paradicsom, 30 dkg füstölt kolbász, 2+4 dkg zsír, 3 dkg liszt, 3 dkg hagyma, 5 g fûszerpaprika, petrezselyemzöld, 1,5 l tejföl, 3 dkg liszt, csipetke.

  • Tonhalkockák

    Hozzávalók: 30 dkg tonhalfilé, só, koriander, durvára õrölt feketebors, olaj.

  • Palacsinta sajtkrémmel töltve

    Hozzávalók: 20 db sós palacsinta, 2 db ízesített tömlõs sajt (ízlés szerint), 40 dkg gomba, 4 db zsemle, 6 dl tej, 8 tojás, 2 dl tejszín, 2 dkg vaj, só, õrölt fehérbors, liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Sellõ ital

    Hozzávalók: 2dl hideg tej, 1 teáskanál kávépor (neskávé), 2 evõkanál kakaópor (cukrozott), 3 teáskanál cukor.

  • Szalonnás pulyakmáj

    Hozzávalók: 50 dkg pulykamáj (szív nélkül), 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor zöldhagyma (szárával együtt), 1 kupica konyak, 1 dl vörösbor, 2 dl tejföl, csipetnyi pástétomfûszer, kedvünk szerint só és törött fekete bors.