2025.12.16. - Etelka, Aletta

Borsóleves húsosan

Borsóleves húsosan
Borsóleves húsosanA husit felkockázzuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a borsót és a zöldségeket. Felöntjük őket vízzel, majd fűszerekkel ízesítjük. Ha a hús és zöldség is megpuhult, akkor elkészítjük a rántást kb. 2 kanál lisztből kevés olajjal, ha megpirult, pici pirospaprikát adunk hozzá és besűrítjük vele a levest. A tojásokból a liszttel, pici sóval a szokásos módon nokedlit készítek és beleszaggatjuk a levesbe és ha a nokedli puhára főtt, elkészült a leves. Ha konzervből üveges borsóból készítjük, akkor előbb a répát megfőzzük, beleszaggatjuk a nokedlit, majd a rántás jön és csak utólag adjuk hozzá a borsót, mivel már meg van főve, hogy ne főjjön szét.
Hozzávalók:

- fél kiló hús
- kb. fél kg zöldborsó
- 2-3 db sárgarépa
- ételízesítő vagy só,

nokedlihez:
- 2-3 tojás
- liszt
- só

rántáshoz:
- kb. 2 kanál liszt
- pici olaj
- piros paprika