rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Borsóleves húsosan

  • Share on Tumblr

    Borsóleves húsosanA husit felkockázzuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a borsót és a zöldségeket. Felöntjük őket vízzel, majd fűszerekkel ízesítjük. Ha a hús és zöldség is megpuhult, akkor elkészítjük a rántást kb. 2 kanál lisztből kevés olajjal, ha megpirult, pici pirospaprikát adunk hozzá és besűrítjük vele a levest. A tojásokból a liszttel, pici sóval a szokásos módon nokedlit készítek és beleszaggatjuk a levesbe és ha a nokedli puhára főtt, elkészült a leves. Ha konzervből üveges borsóból készítjük, akkor előbb a répát megfőzzük, beleszaggatjuk a nokedlit, majd a rántás jön és csak utólag adjuk hozzá a borsót, mivel már meg van főve, hogy ne főjjön szét.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - fél kiló hús
    - kb. fél kg zöldborsó
    - 2-3 db sárgarépa
    - ételízesítő vagy só,

    nokedlihez:
    - 2-3 tojás
    - liszt
    - só

    rántáshoz:
    - kb. 2 kanál liszt
    - pici olaj
    - piros paprika


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Káposztaleves

    Hozzávalók: 1 nagy fej édeskáposzta, 6 nagy vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma /opcionális/, 2 paradicsompüré konzerv, 5 sárgarépa, 2 zöld paprika, 1 zellergumó, petrezselyem, só, bors, curry.

  • Sajtgombóc

    Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 1 egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 5-5 dkg reszelt trappista sajt, füstölt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott-teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma.

  • Mozzarellával töltött rizsgolyók sütve

    Hozzávalók:

    - 2 csomag gyors rizs
    - 1 tojás
    - 2 ek frissen reszelt sajt
    - mozzarella
    - tej
    - zsemlemorzsa
    - liszt
    - 1 tojás a panírozáshoz
    - só

  • Házi túrós rétes

    Házi túrós rétesA tésztához a lisztből, negyed teáskanál sóból, tojásból, 1,2 dl langyos vízből és 2 evőkanál olajból elkészítjük a tésztát. Egy tálat kiöblítünk forró vízzel, ráborítjuk a tésztára, és 30 percig pihentetjük. töltelékhez a mazsolát ízlés szerint rumaromába áztathatjuk. A margarint 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat hozzáadjuk az előzőekhez. A túrót, a tejfölt, a lisztet és a mazsolát összekeverjük a margarinos krémmel. A fehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, és ezt is belekeverjük.

  • Ananászkrém

    Hozzávalók: (20 pohár krémhez): 10 dkg vaníliás pudingpor, 6 tojás, 1 liter tej, 30 dkg kristálycukor, 4 dkg vaníliás cukor, 20 dkg kockacukor, 8 dl tejszín, 1 doboz darabos ananászkonzerv, 1/2 dl triple sec, 2 dkg tortadara, 10 Roletti vagy babapiskóta.

  • Lasagne

    Hozzávalók: 1 csomag lasagne tészta, 1/2 kg darált hús, vagy 1 nagyobb doboz lunch-meat, 1 szem paprika, 2-3 szem paradicsom, vagy egy paradicsompüré konzerv, 2-3 db hagyma, evõkanál olaj (egészségtelen, de finom, ha sült szalonna zsírját használjuk), 1 evõkanál só, bors, 1 csipet majoránna, evõkanál gulyáskrém, 15 dkg reszelt sajt.

  • Burgonya pogácsa

    Hozzávalók: 1 kg sima liszt, 1 kg finomra õrölt fõtt burgonya, 1 kg vaj, 4 dkg só, 1 dl tej.

  • Kókuszlikõr

    Hozzávalók: 4 dl finomszesz, 50-60 dkg cukor, 1,5 l tej, 10 dkg kókuszreszelék, 2 csomag vaniliáscukor.

  • Karfiolpörkölt

    Hozzávalók: három ek. olaj, 80 dkg karfiol, egy nagy fej hagyma, só, 2 ek paprika.

  • Mustáros marhaszelet

    Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús, 4 evõkanál olaj, só, bors, mustár, kevés víz.

  • Tepsis zöldbab

    Hozzávalók (4 személyre): 75 dkg zöldbab, 2 tojás, 2 dkg margarin, 2 dl tej, 2 evõkanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál só.

  • Palermói körözött

    Hozzávalók: 20 dkg juhtúró, 15 dkg márványsajt, 5 dkg vaj, 2 dkg olajbogyó, fél-fél csokor metélõhagyma és petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 8 db zsemle, só.

  • Kolbászos-borsós káposztaleves

    Hozzávalók: 3 ek olaj, 2 nagy hagyma, 2 csípõs hegyes paprika, 2 liter marhahúsleves, 40 dkg káposzta, 3 sárgarépa, 2 burgonya, 20 dkg zöldborsó, 50 dkg füstölt kolbász, 2 cs. friss kakukkfû, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Prézlis karfiol

    Hozzávalók: 15 dkg karfiol, 1 kanál prézli, kevés vaj, olaj vagy zsír, egy negyed erõleveskocka, vagy só, 1 kanál tej, tejföl vagy tartármártás.

  • Bourbon Highball Cola

    Egy koktélospohárba sok jeget teszünk, hozzáadjuk a whiskeyt és a citromszeletet, majd felöntjük a colával.

  • Túrós tarhonya

    Hozzávalók 4-5 személyre: 25 dkg tarhonya, 35 dkg túró, egy közepes hagyma, egy zöldpaprika, kevés zsiradék, húslé vagy leveskocka, só.

  • Csabai krokett

    Hozzávalók: 10 dkg csabai kolbász, 40 dkg burgonya (tisztán mérve), 2 db egész tojás, fél tubus kolbászkrém, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Csokiszalámi

    Hozzávalók: 20-20 dkg margarin és porcukor, 5-5 dkg kakaó és mazsola, 1 dl tej, 30 dkg háztartási keksz, rumaroma, 4-5 szem apróra tört dió.

  • Olasz citrom likör

    A citromokat forró viz alatt megsikáljuk, majd vékonyan meghámozzuk és csatos üvegbe szórjuk. Ráöntjük az alkoholt jól lezárjuk és legalább 10 napig érleljük - rázogatjuk majd leszürjük. A vizet a cukorral, citromlével szirup sürüségüre fõzzük, kihûtjük. Beleöntjük az üvegbe 1 hétig érleljük, rázogatjuk. Sürü szövésü szalvétán átszürjük palckokba öntjük 2 hétre hüvös sötét helyre tesszük. A szine szép sárga lesz, emésztést serkentö hatású. Hûtve kináljuk.

  • Citrom zselatin

    Hozzávalók 2 személyre: 1,5 ek. zselatin, 2 citrom reszelt héja, 1 dl forró, száraz fehérbor, 4 ek. citromlé, 2 dl forró víz, 12 dkg cukor.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...