A húst felvágjuk 5 cm-es vékony csíkokra. A pácot elkeverjük és hozzáadjuk a hús csíkokat. A pácban tartjuk addig, amíg előkészítjük a sütéshez szükséges hozzávalókat. A wokot felmelegítjük. Amikor forró, hozzáadjuk a mogyoróolajat. Amikor kissé füstöl az olaj, hozzáadjuk a fokhagymát és néhány másodpercig aranysárgára pirítjuk. Leszűrjük a húscsíkokról a pácot, majd a wokban 3 percig kevergetés közben átsütjük. Hozzáadjuk az ananász darabokat, a koriandert, szójaszószt és a cukrot, majd tovább sütjük 3 percig. Áttöltjük egy tálba, korianderrel díszítjük, melegen tálaljuk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzávalók:
- fél kg sertéshús
- 2 ek mogyoróolaj
- 3 ek aprított fokhagyma
- 25 dkg ananász darabokra vágva
- 2 ek aprított koriander
- 1 és fél ek szója szósz (sötét)
- 2 tk cukor
- koriander levelek
Pác:
- 2 tk szójaszósz (világos)
- 2 tk kínai rizsbor (vagy száraz Sherry)
- 1 tk szezámolaj
- 2 tk kukoricakeményítő
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!