rss
  • Brokkolis rakott tészta

  • Share on Tumblr

    Brokkolis rakott tésztaA penne tésztát kifőzzük. Közben megfőzzük ételízesítős vízben a brokkolit. Kevés olajon elkezdjük megpirítani a gombát, majd hozzáadjuk a brokkolit, sózzuk, borsozzuk és jó alaposan megszórjuk fokhagymagranulátummal vagy összepürésített fokhagymával. Hozzáöntjük a kifőtt pennetésztát és összesütjük. Folyamatosan kell kevergetni, hogy ne égjen oda a tészta. Amikor már megpirultak, akkor megszórjuk mandulával és még sütjük 5 percig. Reszelt sajttal tálaljuk. Gyorsan elkészíthető étel és igen ízletes, a brokkoli pedig tele van vitaminnal.

    loading...

    Hozzávalók:

    - fél kg penne tészta
    - fél kg brokkoli
    - 1 ek vegeta
    - 1 ek olaj
    - 1 doboz szeletelt gomba konzerv
    - 1 csipet só
    - 1 csipet bors
    - 1 mk fokhagymagranulátum
    - 1 marék szeletelt mandula
    - 1 marék reszelt sajt


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rizsfelfújt

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 1 liter tej, 1 csomag vanilliás cukor, 8 dkg cukor, 4 dkg margarin, 5 dkg mazsola (aki szereti), 1 citrom reszelt héja, 4 tojás, csipet só.

  • Diós kókuszos szelet fagyasztott joghurttal

    Hozzávalók: 11 dkg lágy, sózatlan teavaj, 17 dkg barna cukor, 13 dkg méz, 2 db tojás, 9 dkg korpás búzaliszt, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 8 dkg natúr (nem cukrozott) kókuszreszelék, 6 dkg apróra metélt dió (pekándió), 8 dkg elõfõzött zab (vagy rizs), 1,9 liter zsírszegény fagyasztott vaníliás joghurt.

  • Tejfölös -gombás zöldborsófõzelék

    Hozzávalók: 4 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg csiperke, 1 jó evõkanál liszt, zöldségléves, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 1,5 dl tejföl.

  • Alföldi töltött káposzta

    Hozzávalók (10 személyre): 1 kg kövéres sertéscomb (vagy más sertéshús), 15 dkg rizs, 2 tojás, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 késhegynyi törött bors, só, körülbelül 20 savanyú káposzta-levél, 2 kg apró savanyú káposzta, 2 megtisztított, pörzsölt sertésláb (hosszában kettéhasítva), 1 sertésfül (kettévágva), 4-5 kisebb darab szalonnabõrke, 1 csülök (kettévágva), 50 dkg kövérkés sertéshús, 1 csapott evõkanál só, 10 dkg zsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csapott evõkanál pirospaprika, tejföl.

  • Majonézes karfiolsaláta

    30 dg zöldjétõl megszabadított és megtisztított karfiolt vegetás vízben fõzzünk meg
    és kisebb darabokra vágva keverjük fél adag tartármártáshoz.

  • Almás káposztasaláta

    A vékony metéltre vágott káposztát összekeverjük a héjastól kisebb szeletekre darabolt almával és megöntözzük citromlével, megsózzuk, teszünk rá kevés õrölt köménymagot és ráöntjük az ecetes salátalevet. 2-3 órán keresztül hûtõszekrényben érleljük.

  • Háromszéki palacsinta

    Hozzávalók: 16 dkg liszt, 2 tojás, só, fél kg csirkepörkölt, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, tej.

  • Spagetti Karbonara

    Hozzávalók: 25 dkg sonka (tarjából, vagy húsos szalonnából, baconbõl is finom), 5-6-7 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 3 dl tejszín, parmezán, 1 csomag spagetti.

  • 2 perces gesztenyekrémleves

    Hozzávalók: 2 csomag gesztenyepüré, fél liter tej, 2 dl tejszín, 1 cl rum, 2 evõkanál porcukor, 15 dkg mirelit meggy, 1 evõkanál vaj, 0,5 dl vörösbor.

  • Kókusztej

    Hozzávalók: 1 l tej, 20 dkg kókuszreszelék, 3-4 evõkanál cukor.

  • Pikáns szilvamártás

    Hozzávalók: 50 dkg szilva, 5 dkg barna cukor, 3ek olivaolaj, 1dl konyak, 5-6 levél citromfû, gyömbér, szegfûszeg, garam masala, só, fehérbors.

  • Burgonyasaláta

    Az ecetet elkeverjük sóval, borssal, olajjal. A héjában fõtt burgonyát, a fõtt tojást, uborkát felszeljük és mély tálba tesszük. Hozzáadjuk az olajos öntetet és lazán összekeverjük. Fél órát pihentetve tálaljuk.

  • Kaliforniai gyümölcssaláta

    Ezt a gyümölcssalátát egész évben készítik Kaliforniában, a mártás hozzá ugyanaz, de a gyümölcsöt kedvük szerint váltogatják. Egykilónyi vegyes gyümölcsöt megtisztítanak, ha kell, feldarabolják, és összekeverve, behûtik.

  • Szõlõs ponty

    Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pontyfilé, só, 4-5 szem bors, 1 babérlevél, 2 szem szegfûszeg, körömnyi fahéj, darabka citromhéj, 2 dl száraz fehérbor, 3 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 40 dkg fehér szõlõ.

  • Kapormártás recept

    Hozzávalók:
    1 csomag kapor, 50 g liszt, 50 g vaj, ecet, 1 dl tejfel, só, cukor, 3 dl csontleves.

  • Babos-szalonnás spagetti

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg fejteni való bab, só, 100 g húsos füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 250 g koktélparadicsom, ½ cs. majoránna, 400 g spagetti, 4 ek. olívaolaj, bors, 250 g ricotta (olasz krémtúró), 30 g reszelt parmezán.

  • Joghurtos uborkasaláta

    Hozzávalók: 300 g uborka meghámozva és kimagozva, 200 g sûrû joghurt, 1 gerezd fokhagyma összetörve, 2 teáskanál szárított menta vagy 1 evõkanál friss menta, só.

  • Vesepecsenye gombával

    Ehhez is feküdt vesepecsenyét veszünk, minden bõrétõl s faggyútól megtisztítjuk, megmossuk, kendõvel leszárítjuk s besózzuk.

  • Rakott tészta recept

    Hozzávalók:
    400 g széles metélt, 4 db tojás, 2 dl tejfel, 100 g cukor, 150 g mák, 50 g mazsola, 200 g eper lekvár, 100 g dió, 10 g vaníliás cukor, 50 g zsemlemorzsa, 100 g + 20 g vaj, 100 g porcukor, só, õrölt fahéj

  • Eszterházy torta

    Hozzávalók a piskótához: 10 db tojásfehérje, 30 dkg cukor, 30 dkg darált dió, 2 dkg rétesliszt, kevés sárgabaracklekvár, 1 teáskanálnyi barna rum.

loading...