rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Brokkolis rakott tészta

  • Share on Tumblr

    Brokkolis rakott tésztaA penne tésztát kifőzzük. Közben megfőzzük ételízesítős vízben a brokkolit. Kevés olajon elkezdjük megpirítani a gombát, majd hozzáadjuk a brokkolit, sózzuk, borsozzuk és jó alaposan megszórjuk fokhagymagranulátummal vagy összepürésített fokhagymával. Hozzáöntjük a kifőtt pennetésztát és összesütjük. Folyamatosan kell kevergetni, hogy ne égjen oda a tészta. Amikor már megpirultak, akkor megszórjuk mandulával és még sütjük 5 percig. Reszelt sajttal tálaljuk. Gyorsan elkészíthető étel és igen ízletes, a brokkoli pedig tele van vitaminnal.

    Hozzávalók:

    - fél kg penne tészta
    - fél kg brokkoli
    - 1 ek vegeta
    - 1 ek olaj
    - 1 doboz szeletelt gomba konzerv
    - 1 csipet só
    - 1 csipet bors
    - 1 mk fokhagymagranulátum
    - 1 marék szeletelt mandula
    - 1 marék reszelt sajt


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mézes citromos csirkemell

    Mézes citromos csirkemellSütőt előmelegítjük. Egy jénai tál aljába öntünk kevés olívaolajat, és pakoljuk rá a csirkemell szeleteket, és hintsük meg sóval, borssal. Mikor a sütő felmelegedett, rakjuk be a csirkét kb. 10 perce, vagy amíg ki nem fehéredik. Miközben a csirke a sütőben van, vágjuk fel szeletekre a citrom felét, készítsük elő a mézet és a kakkukfüvet. Mikor a csirkemell kifehéredetett vegyük ki a sütőből, pakoljuk rá a citromszeleteket, szórjuk rá a kakukkfüvet, és csepegtessük le mézzel. A citrom másik felét kézzel facsarjuk a csirkére.

  • Rakott krumpli vega módra

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 fej vöröshagyma, rengeteg fokhagyma, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg trappista sajt, 10 dkg szárított paradicsom, 1 nagy doboz tejföl, 2 db tojás, olívaolaj, kevés só, bors, vegeta.

  • Ananászos csirkemell

    Hozzávalók: egy ananász (konzerv), négy csirkemell, fõzõtejszín, vöröshagyma, só, bors, húsleves.

  • Hideg sárgadinnyeleves

    Hozzávalók: 1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só.

  • Csongrádi apróhús

    Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg zsír vagy olaj, 80 dkg fõtt burgonya, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors

  • Zsályás paradicsom

    Hozzávalók: szép zsályalevelek, érett paradicsom, fogvájó.

  • Acapulco saláta

    A kukoricát és a kelbimbót párold meg, és csepegtesd le. A paradicsomot és az uborkát kockázd fel, a salátát tépdesd csíkokra. Az összekevert zöldséget öntsd le vágott kaporral ízesített tartármártással és hûtsd le.

  • Green Widow (Zöld Özvegy)

    Elkészítése roppant egyszerû: egynegyedrész kék curacao-hoz egynegyedrész vodkát töltök, majd hozzátöltöm a félrész narancslevet - közben gyönyörködöm a színhatásban.

  • Vitamindús zöldségleves

    Vitamindús zöldséglevesA gyökeret, répát, krumplit, retket meghámozzuk, hasábokra vágjuk. Vastag aljú fazékban felmelegítjük az olajat, majd kevergetve enyhén átpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A kelkáposztalevelek vastag erét kivágjuk, és kb. 1 centis darabokra szelve a fővő zöldségekhez adjuk. A levelek többi részét pedig kb. 2 centis négyzetekre vágjuk, és szintén a fazék tartalmához adjuk. Egy darabig még nem keverjük össze, hanem forrás után kis lángon, lefedve főzzük úgy, hogy a kelkáposzta a gőzben párolódhasson.

  • Áfonyasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg érett áfonya, 10 dkg cukor, 1/2 dl édes vörös bor, és egy darabka citromhéj.

  • Sütõtökleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg sütõtök
    - 1 póréhagyma
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 1-2 kisebb krumpli
    - 2 evõkanál olaj
    - 2 dl tejszín vagy tej
    - só
    - szerecsendió
    - majoranna
    - petrezselyem

  • Borított, vagy rakott káposzta

    Egy lábasba pirítunk egy kevés hagymát egy kanál zsírban s aztán beleteszünk 1 kiló megmosott és jól kinyomkodott savanyú káposztát. Befödve pároljuk, amíg megpuhult, gyakran megkavarva, mert könnyen odaég. Egy másik lábosban ez idõ alatt szinte puhára párolunk 1/4 liter jó fajta rizst.

  • Sült spagetti

    Hozzávalók: 20 dkg spagetti, 2 ek. margarin, 50 dkg darált hús, 2 tojás, 20 dkg túró, 4 ek. reszelt parmezán, 1-1 hagyma, zöldpaprika, konzerv paradicsom, 1-1 tk. cukor, só, szurokfû (oregano), olaj.

  • Almás, boros csirkemell

    Hozzávalók 2 fõre: 2 közepes gála alma, 25 dkg csirkemell, 1,5 dl száraz fehérbor, só, bors, fahéj, pici olívaolaj.

  • Halfilé gombásan

    Halfilé gombásanA halfilét (ha fagyasztott, fölengedve) besózzuk, kicsit megborsozzuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk és a fölszeletelt gombával együtt egy serpenyőben egy evőkanál étolajon átsütjük. Ezután a gombát kiszedjük a serpenyőből, és a visszamaradt kis olajon megsütjük a halfilé mindkét oldalát. A halfilét ezután egy tűzálló tálba tesszük. Ráhalmozzuk a gombát. Megszórjuk reszelt sajttal. Addig sütjük a sütőben, amíg a sajt pirulni kezd. Friss salátával tálaljuk. De a krumplipüré vagy a párolt rizs is nagyon illik hozzá.

  • Birsalmaleves

    Meghámozunk, kimagvalunk, szeletekre vágunk egy fél kiló birsalmát, és másfél liter vízben, amelybe 15 deka cukrot meg kevés sót tettünk, nagyon puhára fõzzük. (A fõzõlevet egy darabka citromhéjjal vagy fahéjjal ízesítjük.)

  • Csirkesaláta

    A kukoricát és a borsót kevés sós vízzel párold puhára. A megmosott csirkét vágd ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú csíkokra, kevés forró olajon pirítsd fehérre, majd sót és bazsalikomot hozzáadva párold puhára.

  • Zöld szelet

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált háztartási keksz
    - 25 dkg porcukor
    - 25 dkg vaj
    - kevés tej
    - 1/2 rumaroma
    - 3 ek kakaópor
    - 1 mandulaaroma
    - 1 tortabevonó
    - 3 ek napraforgó olaj

  • Sajtgolyó

    Hozzávalók 4 személyre: 450gr reszelt sajt ( maradék sajtok) 3 tojás, kb.100gr zsemlemorzsa, só, olaj a sütéshez.

  • Spárgakrémleves

    SpárgakrémlevesA spárgát alaposan megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra felvágjuk. A megpucolt, apróra vágott vöröshagymával és burgonyával együtt, kevés vízben feltesszük főni. Sóval, ételízesítővel ízesítjük. Amikor megpuhultak a zöldségek, felöntjük 1,5 liter vízzel, majd beleöntjük a kesudió tejfölt, botmixerrel krémesre turmixoljuk, majd összeforraljuk a levest. Amikor lezártuk a levest, hozzátesszük a meleg vizes fürdőben megolvasztott kókuszolajat, és megszórjuk a felaprított snidlinggel. Pirított kenyérkockával tálaljuk.