rss
  • Mézes-mustáros csirkecomb chilisen

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Mézes-mustáros csirkecomb chilisenA vöröshagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk. A chilit apróra vágjuk. Ha nagyok a combok 2-3 helyen csontig bevágjuk. Jobban átjárja a páclé és hamarabb megsül. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, mézzel, mustárral, átnyomott fokhagymával és a chilivel. A combokra öntjük a fűszeres olajat és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Még jobb ha a pácolást előző nap végezzük. A combokat tepsibe tesszük, ráöntjük a páclevet és egy deci vizet. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben addig sütjük amíg a hús megpuhul.

    Levesszük a fóliát és a combokat szép pirosra sütjük. A vöröshagymát karikákra szedjük,lisztezzük és bő forró olajban kisebb adagokban kisütjük. A combokat a sült hagymával és tetszőleges körettel tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 4 db nagyobb csirkecomb
    - 2 ek. méz
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - 1 db chili paprika vagy 1 tk.chili por
    - 1 ek. szárnyas fűszer
    - 1 ek.só
    - őrölt fehér bors
    - 1 dl olíva olaj
    - 2 ek. mustár
    - 4 fej vöröshagyma


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombás tarja tepsiben

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 15 dkg margarin, 1 kg sertéstarja, õrölt bors, só, 30 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 4 dl tejföl, 1 kis fej hagyma.

  • Gombaszósz

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, szójaszósz, csiperkegomba (frissen elkészítve a legjobb, így mindig annyit készíts, amennyit megeszel), olaj, fõzõtejszín.

  • Cukkínikrém-leves

    Hozzávalók: 1 db kisebb cukkíni, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál vegeta, 4 szelet kenyér, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, késhegynyi vaj;

  • Kefires málnaturmix banánnal

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 2 banán, 200 g málna, 500 ml kefir, 100 ml tej, 3-4 ek. méz, 2 tk. vaníliás cukor, 1 tk. limettlé.

  • Szezámmagos rudak

    Szezámmagos rudakA lisztet, a margarint, és a tojássárgáját és egy egész tojást, a tejfölben elkevert élesztőt a sóval és másfél evőkanál szezámmaggal jól összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle és egy órán át letakarva pihentetjük. Lisztezett gyúródeszkán körülbelül egy cm vastagságúra kinyújtjuk. Az egész tojást és a megmaradt tojásfehérjét felverjük, a tésztát megkenjük, megszórjuk a maradék szezámmaggal, majd derelyevágóval körülbelül egy cm széles és öt cm hosszú csíkokra vágjuk. Ez a nasi elkészíthető csak sós vagy köménymagos változatban is, ki hogy szereti.

  • Óriáskifli

    Hozzávalók: 2 óriáskifli, 4 deka vaj, 8 szelet párizsi, 2 szelet sajt, 15 deka kenõmájas, 8 szelet uborka, 2 zöldpaprika, 2 újhagyma, 2 paradicsom.

  • Kaviárral töltött tojás

    Hozzávalók: 8 személyre: 8 db tojás, 2 evõkanál kaviár (kb. 5 dkg), 1 evõkanál mustár, 2 evõkanál tejfõl, só, õrölt bors, 1 csokor snidling.

  • Almachutney, sültekhez

    Hozzávalók: 2 alma ,fél vöröshagyma ,fél marék mazsola ,kis mokkáskanál õrölt gyömbér ,csipet chilipor ,2 dl almaecet ,1 csipet só,1 evõkanál barna cukor

  • Fokhagymaleves tejszínesen

    Fokhagymaleves tejszínesenA fokhagymafejeket megmossuk majd kettévágjuk és a kókuszolajban először elősütjük héjastul. Pici (kb. egy deciliter) vízzel felöntjük, hogy ne égjen meg elősütés közben. Mikor puhává vált, kiszedjük a gerezdeket a héjból, és a főzőlével együtt összeturmixoljuk. Ezt öntjük a húsleveshez, amit még utóízesítünk sóval,borssal. Végül a tejszínt elkeverjük a keményítővel, és ezzel sűrítjük kissé a levest. Barna kenyeret közepes méretű kockákra vágva kicsit megpirítunk, és sajtot szórva rá ezt tesszük a tetejére.

  • Turós lepény

    Egy kiló lisztet tegyünk deszkára, azután fél kilónyi zsírt dörzsöljünk el a liszttel; tegyünk a lisztbe három egész tojást és egy fél kávéskanál sót; ha kissé kemény lenne a tészta, annyi tejfelt is tehetünk belé, hogy összegyúrás után könnyen el lehessen a deszkán nyújtani; még pedig igen vékonyra nyújtsuk; egy jó késfoknyinál vastagabb ne legyen.

  • Görög tepsiben sült krumpli

    8 nagy szem krumpli (1 kg), 5-6 ek olivaolaj, só, õrölt feketebors.

  • Vegyes saláta (friss)

    Hozzávalók: 1 fej káposzta, 2-3 salátauborka, 30 dkg paprika, 30 dkg paradicsom, 1 fej hagyma, só, 10-12 EK cukor, 4-5 EK ecet, 1 KK köménymag, 1 EK koriander, 1 liter víz.

  • Gombás csavart

    Hozzávalók: 40 dkg csiperke (még finomabb, ha egy része erdei gomba), 2 gerezd fokhagyma, 1 hegyes erõs paprika, 3 evõkanál olívaolaj, só, 1 kis csokor petrezselyem, 40 dkg csavart tészta, a tetejére: 4 evõkanálnyi reszelt parmezán.

  • Tojáslikõr gyerekeknek

    Hozzávalók: 1 liter tej, 4 egész tojás, kb. 10 dkg porcukor (ízlés szerint), 2 csomag, vaníliáscukor, õrölt szerencsendió a díszítéshez.

  • Böjtös paradicsomleves

    Hozzávalók:1 közepes fej vöröshagyma, 1 evõkanál vaj, 1 liter paradicsomlé, 2 babérlevél, só, õrölt bors, cukor;

    A betétnek: 1 tojás, liszt, só;

  • Orsótészta illatos zöldségraguval

    Hozzávalók: 1 kisebb padlizsán, 30 dkg paradicsom, 30 dkg cukkini, 1 piros húsos paprika, 2 szál bazsalikom, 1 ágacska rozmaring, majoranna, 3 db hagyma, 6 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg parmezán sajt, 40 dkg orsótészta.

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

  • Teás tej

    Hozzávalók: 1/2 l tej, 3 filter fekete tea, 2 EK cukor, csipetnyi fahéj, 1 csomag vaniliáscukor.

  • Fõtt húsvéti sonka

    Hozzávalók:

    - kb. 2-2,5 kg-os jó minõségû sonka (ha nem kötözött, lazán átkötözöm, hogy véletlenül se essen szét)
    - 2 vöröshagyma héjastól - csak félbehasítva
    - 5-6 gerezd fokhagyma
    - 1 kávéskanál egész bors
    - kevés egész kömény
    - 2 babérlevél
    - 2 dl száraz fehérbor

  • Fasírt bográcsban vagy fóliában

    Hozzávalók 4-5 személyre: 1,5 kg marha - és disznóhús, kávéskanálnyi bors, 4-5 kávéskanálnyi félédes paprika, harmadannyi zsemlemorzsa, mint a hús, félannyi száraz kenyérbél (prézli), mint a morzsa, 2 felvert tojás, só, alufólia.