2024.04.19. - Emma

Mézes-mustáros csirkecomb chilisen

Mézes-mustáros csirkecomb chilisen
Mézes-mustáros csirkecomb chilisenA vöröshagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk. A chilit apróra vágjuk. Ha nagyok a combok 2-3 helyen csontig bevágjuk. Jobban átjárja a páclé és hamarabb megsül. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, mézzel, mustárral, átnyomott fokhagymával és a chilivel. A combokra öntjük a fűszeres olajat és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Még jobb ha a pácolást előző nap végezzük. A combokat tepsibe tesszük, ráöntjük a páclevet és egy deci vizet. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben addig sütjük amíg a hús megpuhul.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Levesszük a fóliát és a combokat szép pirosra sütjük. A vöröshagymát karikákra szedjük,lisztezzük és bő forró olajban kisebb adagokban kisütjük. A combokat a sült hagymával és tetszőleges körettel tálaljuk.

Hozzávalók:

- 4 db nagyobb csirkecomb
- 2 ek. méz
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db chili paprika vagy 1 tk.chili por
- 1 ek. szárnyas fűszer
- 1 ek.só
- őrölt fehér bors
- 1 dl olíva olaj
- 2 ek. mustár
- 4 fej vöröshagyma

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!