2021.02.27. - Ákos, Bátor

Gombóc leves

Gombóc leves
Gombóc levesA leveshez a zöldséget megtisztítjuk, kockára vágjuk, majd kevés zsiradékon kicsit megpároljuk. Párolás után vízzel felöntjük, ízlés szerint fűszerezzük. Közben a gombóchoz a burgonyát feltesszük főni, ha megpuhult, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. 10 perc múlva már lehet is a gombócot készíteni. Összetörjük villával, majd a tojással, kevés fűszerrel és annyi liszttel, amennyit felvesz összekeverni. Ha a levesben a zöldségek megfőttek, vizes kézzel kicsi gombócokat formálunk a krumplis tésztából, beletesszük a levesbe, és ha feljön a tetejére, kész is a levesünk.
bohócdoktor vizit szja 1%

Hozzávalók:

- 1 szál fehérrépa
- 2-3 szál petrezselyemzöld
- 1/4 zeller
- 2 db közepes burgonya
- 1 marék zöldborsó
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- ételízesítő
- 1 kis kanál sűrített paradicsom
- kevés olaj

A gombóchoz:
- 2 közepes burgonya
- 1 db tojás
- liszt
- ételízesítő ízlés szerint

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!