2025.10.31. - Farkas

Eperrel töltött túrógombóc

Eperrel töltött túrógombóc
Eperrel töltött túrógombócA túróból a tojásból a búzadarából a lisztből és a cukorból összeállítjuk a túrógombóc tésztáját. Majd letakarva minimum egy órára berakjuk a hűtőbe. Elkészítjük az olajon megpirított zsemlemorzsát. A masszából gombócokat formálunk úgy (nedves kézzel sokkal könnyebb a gombócok megformálása), hogy mindegyik gombóc közepében egy szem eper legyen. Majd forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat és belehempergetjük a pirított zsemlemorzsába. A masszát akár egy egész éjszakán át is hagyhatjuk a hűtőben.
Hozzávalók:

- 0,5 kg túró
- 7 dkg liszt
- 7 dkg búzadara
- 4 tojás
- 30 dkg eper
- 10 dkg cukor
- 10 dkg zsemlemorzsa
- olaj

Tálaláshoz:
- tejföl
- porcukor