
A túróból a tojásból a búzadarából a lisztből és a cukorból összeállítjuk a túrógombóc tésztáját. Majd letakarva minimum egy órára berakjuk a hűtőbe. Elkészítjük az olajon megpirított zsemlemorzsát. A masszából gombócokat formálunk úgy (nedves kézzel sokkal könnyebb a gombócok megformálása), hogy mindegyik gombóc közepében egy szem eper legyen. Majd forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat és belehempergetjük a pirított zsemlemorzsába. A masszát akár egy egész éjszakán át is hagyhatjuk a hűtőben.		
			
		
		Hozzávalók:
- 0,5 kg túró 
- 7 dkg liszt 
- 7 dkg búzadara 
- 4 tojás 
- 30 dkg eper 
- 10 dkg cukor 
- 10 dkg zsemlemorzsa 
- olaj 
Tálaláshoz: 
- tejföl
- porcukor