rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Túrós bukta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Túrós buktaA lisztet összegyúrjuk a zsírral, a cukros tejben megkelesztett élesztővel, a sóval, és annyi tejjel dagasztjuk be, hogy könnyű tésztát kapjunk. 2-3 óra hosszat kelesztjük, majd félujjnyi vastagra nyújtjuk, és egyforma, négyzet alakú lapokra vágjuk. A tojássárgáját simára keverjük a porcukorral meg az áttört túróval, beletesszük a tojás habbá vert fehérjét, a reszelt citromhéjat meg a mazsolát, és mindegyik tésztalapra teszünk a töltelékből 1-1 halommal. A tészta négy csücskét összefogjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és akkor tesszük a sütőbe, amikor begyújtottuk.

    A tésztákat szép aranysárgára sütjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk. Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral is a tetejét.

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 35 dkg liszt
    - 10 dkg zsír
    - 1 dkg élesztő
    - tej
    - egy evőkanál cukor
    - egy csipetnyi só

    Töltelékhez:
    - 1 tojás
    - 3 evőkanál porcukor
    - 25 dkg áttört tehéntúró
    - egy evőkanál tej
    - 5 dkg mazsola
    - egy kevés reszelt citromhéj

    Tetejére:
    - 1 tojássárgája


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bevert tojás vadasan

    Hozzávalók: 8 tojás, 7 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 4 dkg liszt, 2 g õrölt bors, 1 tk szemesbors, mustár, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 citrom, cukor, só, ecet.

  • Szõlõs metélt

    Hozzávalók: 25 dkg széles metélt, 6 tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 citrom héja, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kisebb fürt kétfajta szõlõbõl.

  • Csavart cukorbotok

    Csavart cukorbotokA hozzávalókat gyúrjuk össze, majd pihentessük a hűtőben fél óráig. A piros tésztához adjunk élelmiszer színezéket még az összegyúrás előtt a kívánt szín eléréséhez. Barna tésztát kakaópor hozzáadásával kapunk, ekkor a kakaópor mennyiségével kevesebb lisztet adjunk a tésztához. Hűtés után a különböző színű tésztákból hosszú zsinórokat sodrunk, majd kettőt-kettőt összefonunk és méretre vágunk. 180 fokon süssük kb. 15 percig, de közben figyeljük, mert két sütő sem süt egyformán. Egyszerű, de nagyszerű sütemény!

  • Sült kukorica

    Hozzávalók: kizárólag nagyon zsenge, vékonyka, tejes kukoricacsövek tetszés szerinti mennyiségben, ízlés szerint só;

  • Dinnye csemege

    Sokkal finomab lesz, ha a gyümölcsöket, dinnye golyókat megszórjuk porcukorral, ráöntjük a likõrt és hûtöbe hagyjuk a tálalásig összeérni.

  • Házi gnocchi

    Hozzávalók: 90 dkg lisztes burgonya, nagyobb darabokra vágva, 2 tojás felverve, 15-17,5 dkg sima liszt, 2 kávéskanál só.

  • Erdélyi kapros káposztafõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 5 cl étolaj, 12 dkg kolozsvári szalonna, 1 csomó kapor, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl, só.

  • Americano

    A vermutot jéggel elkeverjük, felöntjük a szódával, és narancsszelettel díszítjük.

  • Fóliás csirkerszárnyak

    Hozzávalók: 80 dkg csirkeszárny, 60 dkg burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 4 dkg grillfûszerkeverék, 0,5 dl étolaj, só.

  • Spenótleves roqueforttal

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit spenót, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál olaj, 3 dl tej, 10 dkg roquefort sajt, 1 teáskanál só, vegeta;

  • Borsóleves húsosan

    Borsóleves húsosanA husit felkockázzuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a borsót és a zöldségeket. Felöntjük őket vízzel, majd fűszerekkel ízesítjük. Ha a hús és zöldség is megpuhult, akkor elkészítjük a rántást kb. 2 kanál lisztből kevés olajjal, ha megpirult, pici pirospaprikát adunk hozzá és besűrítjük vele a levest. A tojásokból a liszttel, pici sóval a szokásos módon nokedlit készítek és beleszaggatjuk a levesbe és ha a nokedli puhára főtt, elkészült a leves. Ha konzervből üveges borsóból készítjük, akkor előbb a répát megfőzzük, beleszaggatjuk a nokedlit, majd a rántás jön és csak utólag adjuk hozzá a borsót, mivel már meg van főve, hogy ne főjjön szét.

  • Almatorta sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vaníliás pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé, 1,5- 2 dl Hulala tejszín.

  • Francia hagymaleves

    A szeletekre vágott hagymát megpirítjuk az olajon. Ráöntünk kb. másfél liter vizet és beletesszük az ízesítõket (vegetát bõven!). Puhára fõzzük, majd a tûzrõl levéve összeturmixoljuk és beleöntjük a tejszínt. Összefõzzük, majd hozzáadjuk a konyakot. Eközben megpirítjuk a kenyérszeleteket. A pirítósokat a tányérokba helyezzük és vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Így tesszük rá a forró hagymalevest. Azonnal fogyasztjuk.

  • Tejben párolt hal

    Hozzávalók: 1 kecsege, csuka, vagy fogas, 0,5 l tej 8 dkg vaj, 4 evõkanál liszt, só.

  • Spenótos masnitészta

    Hozzávalók: só, bors, 10 dkg mozarella sajt, 2 dl tejszín, 3 gerezd fokhagyma, 4-5 dkg vaj, 1 kg spenót, 40 dkg masnitészta.

  • Paradicsomos ravioli

    Hozzávalók: 22 deka liszt, 2 tojás, só, 6 deka vaj, 20 deka füstölt fõtt tarja, 15 deka borjúsült, 10 deka marhavelõ, 1 és fél deci tejfel, zsemlyemorzsa, petrezselyem és töröttbors.

  • Tejszínes laskagomba

    Megpárolok egy fej hagymát és ráteszem a felvágott laskagombát (lehet persze csiperke is!). Só, bors, 4-5 gerezd átpréselt fokhagyma.

  • Bermuda Rose

    Shakerben összerázzuk, koktélos pohárba szûrjük, s a poharat a fél narancsszelettel díszítjük.

  • Brokkoli-karfiol saláta

    Hozzávalók: 15 dkg brokkoli, 15 dkg karfiol, 5 dkg ketchup, 1 dkg majonéz.

  • Vegyes nyársonsült

    Hozzávalók: 50 dkg hátszín, 50 dkg borjúszelet, 3 paradicsom, 1 fej hagyma, 1-2 piros színû paprika, 1 dl olaj, só, bors;