2020.11.25. - Katalin

Túrós bukta

Túrós bukta
Túrós buktaA lisztet összegyúrjuk a zsírral, a cukros tejben megkelesztett élesztővel, a sóval, és annyi tejjel dagasztjuk be, hogy könnyű tésztát kapjunk. 2-3 óra hosszat kelesztjük, majd félujjnyi vastagra nyújtjuk, és egyforma, négyzet alakú lapokra vágjuk. A tojássárgáját simára keverjük a porcukorral meg az áttört túróval, beletesszük a tojás habbá vert fehérjét, a reszelt citromhéjat meg a mazsolát, és mindegyik tésztalapra teszünk a töltelékből 1-1 halommal. A tészta négy csücskét összefogjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és akkor tesszük a sütőbe, amikor begyújtottuk.
bohócdoktor vizit szja 1%

A tésztákat szép aranysárgára sütjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk. Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral is a tetejét.

Hozzávalók:

Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 1 dkg élesztő
- tej
- egy evőkanál cukor
- egy csipetnyi só

Töltelékhez:
- 1 tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 25 dkg áttört tehéntúró
- egy evőkanál tej
- 5 dkg mazsola
- egy kevés reszelt citromhéj

Tetejére:
- 1 tojássárgája

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!