2024.05.13. - Szervác, Imola

Meggyes-pudingos sütemény

Meggyes-pudingos sütemény
Meggyes-pudingos süteményA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk. A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A tejföllel simára kevert pudingos krémet a tésztára simítjuk. Megszórjuk magozott meggyel, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. Megvárjuk amíg kihűl, majd a meggybefőtt levével összekeverjük a zselatint és megfőzzük. Amikor már kezd sűrűsödni, akkor a kihűlt tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük dermedésig, majd akkor szeleteljük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 1 db tojás
- 1 mk. sütőpor
- 20 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg vaj

Középső réteghez :
- 2 dl tejföl
- 3 ek cukor
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor

Tetejére:
- 1 üveg meggybefőtt
- 4 dl meggybefőtt lé
- 2 csg zselatinpor

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!