rss
  • Sült csirke almásan

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Sült csirke almásanA csirkemellfilét és a combfiléket besózzuk, majd szárnyaspáccal is beszórjuk. A tepsialját olívaolajjal nagyon vékonyan kikenjük majd az almacikkekkel kirakjuk az alját. Erre ráfektetjük a csirkehúst és a tetejét is betakarjuk az almaszeletekkel. A húst én dúsítottam egy kis másnapról megmaradt hajdinapalacsinta tészta. A tésztát felcsíkoztam és ráraktam a húsra. Ezután kerültek rá az almaszeletek . Az almaszeleteket beszórtam őrölt tarkaborssal . Felöntöttem a fehérborral majd alufóliával letakartam és a hűtőbe raktam kb. félórára, majd a sütőbe került.

    Hozzávalók:

    - 1 egész csirkemellfilé
    - 2 darab csirkecomb
    - alma
    - só
    - szárnyas pác
    - őrölt tarkabors
    - 1-11/2 dl száraz fehérbor
    - olívaolaj


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Párolt káposzta

    Hozzávalók: 1 kis fej lila káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 db alma, 1 kanál libazsír, só, cukor, kömény, kevés vörösbor, esetleg néhány szem gesztenye.

  • Halloween citromos süti

    Hozzávalók 40 darabhoz: 1/2 bögre kanolaolaj, 1/2 bögre olvasztott vaj, 1/2 bögre barna cukor, 1/2 bögre porcukor, 1 evõkanál citromlé, 1 evõkanál vanília, 1 és 1/2 teáskanál mandulaaroma, 2 bögre liszt, 1/2 teáskanál borkõsav, 1/2 teáskanál szódabikarbóna.

  • Tatárbifsztek (magyaros)

    Személyenként: 15 dkg bélszín, vagy hátszin, 1 tojássárgája, 1 kk reszelt hagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél ek ketchup, 1 kk mustár, fél mk õrölt feketeborsbors, fél ek fûszerpaprika, fél mk só.

  • Non plus ultra

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg porcukor, 1 teáskanál ecet.

  • Csirkecomb székely módra

    Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 kg vöröshagyma (nem tévedés!), 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 75 dkg burgonya, 3 dl tejszín, 1 teáskanál citromfû, 1 csokor friss tárkonylevél (vagy 1 púpozott mokkáskanál szárított tárkony), 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Debreceni pulykamell

    Hozzávalók: 4 szép, nagy szelet pulykamell, 2 kis pár debreceni kolbász, 3 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 3 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fehér bors.

  • Tortilla

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 4 ek olaj, 1 tk só, 1/2 cs sütõpor, víz.

  • Szakácskönyv a tojásgyümölcsrõl

    Gyakran még a zöldséges kofák és a termesztõk is értetlenül állnak, ha valaki a tojásgyümölcsrõl érdeklõdik. Ám ha Erdély egyes tájain járatos az ember, akkor rögtön tudja, hogy a padlizsánról van szó.

    Ennek a sokféle jó tulajdonsággal rendelkezõ zöldségnek Nyíregyházán egy egész könyvet szenteltek, melyben Szarka László nagyváradi kutató-termesztõ gyûjtése alapján a termesztési tudnivalók mellett 35 féle, padlizsánból készült ételkülönlegesség receptjét is megtalálják.

  • Füstölt marhanyelves szendvics

    Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 4-5 dkg füstölt - fõtt marhanyelv, fél salátalevél, tojáskarika, vaj, díszítõelemek.

  • Pudingos almaleves

    Pudingos almalevesEz a leves számos módon elkészíthető, többféle recept is van hozzá. Íme az egyik: Egy nagy tálba hideg vizet teszünk, és citromlevet facsarunk benne, ebbe tesszük majd az almát, hogy ne barnuljon meg. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat, felcikkezzük, és a cikkeket is félbe vágjuk. Az almákat az előkészített citromos vízbe tesszük. Feltesszük a tűzhelyre egy lábasba főni a vizet, cukrot, sót fűszereket, és citromlevet. Felfőzzük, és mikor forr, beletesszük az almákat. Kb. 15 percig főzzük alacsony-közepes hőn, míg megpuhul az alma. Míg az alma fő, a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel.

  • Vörösboros marhapörkölt bográcsban

    Hozzávalók 2 kg marhacombhoz: 3 paprika, 3 paradicsom, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 0,8 kg gomba, 4 dl vörösbor, só, bors, fokhagyma, szalonna, 1 nagy hagyma, 1-2 babérlevél, kakukkfû, pirospaprika.

  • Sós diócsemege

    Hozzávalók: 20-25 dkg tisztított dióbél (lehetõleg fél, ép diószemek), 1 csapott evõkanál só;

  • Liszt nélküli vaníliás túrótorta

    Hozzávalók: 500 g zsíros tehéntúró, 1 csomag vaníliaízû pudingpor, 175 g tejföl, 120 g cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 1 deci tej, 1 deci étolaj, 1 citrom reszelt héja.

  • Szicíliai spagetti (Spaghetti sicilia)

    5 dkg szardellafilé, 2 átpréselt fokhagymagerezd, csipetnyi bors, 3 ek olaj, fél kiló spagetti, 2 ek zsemlemorzsa, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, reszelt parmezánsajt.

  • Almás kalács

    Hozzávalók: 8 dkg vaj, 2 tojás, 10 dkg cukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütõpor, késhegynyi fahéj, tejföl, 50 dkg hámozott, 8 részre vágott alma.

  • Áfonya konyakban

    Hozzávalók: fél kg áfonya, fél kg cukor, 2,5 dkg cukrozott narancshéj, 2,5 dkg cukrozott citromhéj, 1,5 dl konyak.

  • Babsaláta

    BabsalátaA babot minimum 4 órára hidegvízbe áztatjuk, majd egy darab füstölt szalonnabőrkével, sóval, babérlevéllel, köménnyel és a fokhagymával puhára főzzük. A bacont két ujjnyi darabokra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt lilahagyma felét és az előfőzött, lecsepegtetett babot megsózzuk, borsozzuk és együtt sütjük egy kis ideig. A jégsalátát csíkokra vágva tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lilahagyma másik felét, erre tesszük a babos keveréket. Megpirítunk egy vékony szelet kenyeret, megkenjük fokhagymával és apró kockára vágjuk.

  • Diétás narancsos sárgarépaleves

    Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 3 dkg vaj, 1 dl narancslé, 1, 2 liter zöldségalaplé, 1 kis vöröshagyma, 1 teáskanál szárított kakukkfû, só, bors, tejföl, reszelt szerecsendió.

  • Sajtos ropogós

    A sajt felét vágd kis kockákra, a többit reszeld le. A sûrû tejmártásba dolgozd bele a sajtot és 3 tojás sárgáját, ízesítsd sóval, borssal, reszelt szerecsendióval. A jól összedolgozott
    masszát hûtsd le.

  • Sonkás kocka

    Fél kg kockatészta, 35-40 dkg füstölt fõtt húsféle, 2 tojás, egy pohár tejföl, feketebors, (só, olaj a tésztafõzéshez), (zsír, morzsa az edényhez).