rss
  • Sült csirke almásan

  • Share on Tumblr

    Sült csirke almásanA csirkemellfilét és a combfiléket besózzuk, majd szárnyaspáccal is beszórjuk. A tepsialját olívaolajjal nagyon vékonyan kikenjük majd az almacikkekkel kirakjuk az alját. Erre ráfektetjük a csirkehúst és a tetejét is betakarjuk az almaszeletekkel. A húst én dúsítottam egy kis másnapról megmaradt hajdinapalacsinta tészta. A tésztát felcsíkoztam és ráraktam a húsra. Ezután kerültek rá az almaszeletek . Az almaszeleteket beszórtam őrölt tarkaborssal . Felöntöttem a fehérborral majd alufóliával letakartam és a hűtőbe raktam kb. félórára, majd a sütőbe került.

    Hozzávalók:

    - 1 egész csirkemellfilé
    - 2 darab csirkecomb
    - alma
    - só
    - szárnyas pác
    - őrölt tarkabors
    - 1-11/2 dl száraz fehérbor
    - olívaolaj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Beatrix aprópecsenye

    Hozzávalók 4 személyre: 600 g pulykamell, 100 g füstölt szalonna,1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 250 g zöldborsó, 80 ml olaj, 100 g Trappista sajt, petrezselyemzöld,4 adag hagymás törtburgonya, só, bors.

  • Tormás fejes saláta

    Hozzávalók: 1 nagy, vagy két kisebb fej saláta, 2 dl tejföl, 2 ek reszelt torma, cukor, só, citromlé, 1 cs kapor.

  • Meggyes császármorzsa

    Hozzávalók (4 személyre):

    5 tojássárgája, 3 evõkanál, + 1 evõkanál canderel édesítõpor, 2.5 dl tej, 15 dkg liszt, 4 dkg darált mandula, 3 tojásfehérje, 1 üveg magozott meggybefõtt, 2 evõkanál rum, 5 dkg vaj, 2 evõkanál mandulaforgács

  • Madársaláta szárnyasmájjal

    Hozzávalók: 4 csirkemáj, 3 szem közepes burgonya, 1 gerezd gumós zeller, 1 alma, 15 dkg majonéz, 1 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál mustár, 2 dkg porcukor, 1 csokor friss petrezselyem, madársaláta kedvünk szerint.

  • Tonhalas tészta

    Hozzávalók: egy doboz tonhalkonzerv, aprított tonhalból, olajban; kifõzni való tészta – persze nem kell bele az egész, késõbb is meg tudod fõzni, ami még a zacskóban marad; 1 citrom; fûszerek; olaj, só.

  • Csirkés tésztasaláta

    Hozzávalók: 20dkg durumtészta, 20dkg hideg csirkesült, 1 fej brokkoli, 1 doboz koktélparadicsom, 1db cukkini, 1 szál sárgarépa, bazsalikom, 3 ek olívaolaj, só, fél citrom leve, bors.

  • Kefíres cseresznyés, meggyes lepény

    Hozzávalók: 1 pohár kefír, 2 pohár cukor, 3 pohár liszt, 1 pohár étolaj, 4 db tojás, 1 cs. sütõpor, 1 cs. vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, csipet só, 20 dkg meggy, 20 dkg cseresznye, 20 dkg meggy, 10 dkg darált dió.

  • Camembert sajt bajor módra

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g camembert sajt, 100 g teavaj, 1 fej vöröshagyma, só, õrölt bors, 2 ek. paprikakrém, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • A prosztata védelmében

    A prosztata daganatos megbetegedései világszerte a vezetõ halálokok közé tartoznak. Ugyanakkor arra is van tudományos bizonyíték, hogy a prosztata normális mûködését segítheti, ha a megfelelõ ételekbõl többet fogyasztunk, az ártalmasakat pedig elkerüljük.

  • Tejfölös gombapaprikás

    40 dg gombát folyóvízben mossunk meg, és vágjuk nagyobb kockákra. Egy kis fej vöröshagymát aprítsunk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre. Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjünk bele 1 kávéskanál fûszerpaprikát. Öntsünk rá 0,5 dl vizet, adjunk hozzá 1 csapott mokkáskanál sót, és fedõ alatt pároljuk, amíg a gomba megpuhul.

  • Karfiolleves

    1/2 kg. karfiolt 1-1/2 liter sózott,leszürt csontlevesben 2 kockacukorral puhára fözük. A rózsákat leszedjük a torzsárol és tányérra tesszük,torzsát szitán áttörjük. Vajbol,lisztbõl aranysárga rántást készitünk,belevetjük az áttört torzsát,sok finomra vágott zöldpetrezselymet,ezt egy két percig kevergetjük a tüzon,felengedjük a csontlével,amiben a karfiol fõtt.

  • Mazsolás borkrémleves

    Hozzávalók: ½ liter fehérbor, 1 citrom, 8 tojássárgája, 15 dkg nádcukor, 2 dl tejszín, 8 dkg mazsola, fahéjrúd, szegfûszeg

  • Zelleres tésztában sült amúrcsíkok

    Hozzávalók 4 személyre:
    50 dkg amúrfilé vagy más, fehér húsú halfilé, 10 dkg liszt, 2 tojás, 20 dkg zellergumó, 1/4 csokor petrezselyem, só, bors, a sütéshez olaj. A salátához: 1/2 kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 30 dkg vegyes leveles saláta (fejes, fodros, madár stb.), 1 citrom, 2 dl joghurt, 1 evõkanál olívaolaj, só, bors, kapor

  • Sajtos virslifalatok

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, 1 db egész tojás, 2 ek zsemlemorzsa, 1 púpozott ek liszt, 1 csapott mk törött bors, ízlés szerint só.

  • Gyömbéres muffin

    Hozzávalók: 30 dkg teljes kiõrlésû liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1½ teáskanál sütõpor, 1 teáskanál õrölt fahéj, 1 teáskanál õrölt gyömbér, 1 felvert tojás, 2 dl natúr joghurt (élõflórás), 1 közepes répa finomra reszelve, 1 teáskanál finomra reszelt friss gyömbér, 3 evõkanál melasz, 1 marék tökmag.

  • Tojásos-parajos nokedli

    Hozzávalók: 1 csomag mirelit paraj,20dkg liszt, 8dbtojás, (2dbtojás a galuskához) 1/2dl napraforgó étolaj só, pirospaprika.

  • Gombafejek sörtésztában

    Hozzávalók: fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

  • Hortobágyi palacsinta

    Hozzávalók: 4 db tojás, 4 dl tej, 2 dl szódavíz, 35 dkg liszt, 2 dkg só, 1,5 dl olaj, 4 adag paprikás csirke, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín.

  • Alkoholmentes gyümölcsbólé

    Hozzávalók: 2 db narancs, 2 db alma, 1 db körte, 1 db banán, 1 doboz eper befõtt, 1l narancslé 1l almalé, 20 ml eper szirup, 0.5 l körtelé, 1l Fanta naracsos üditõ.

  • Camembertnyársak olajban

    Hozzávalók: 1 csomag camembert sajt, 10-12 gerezd fokhagyma, 1 kk egész színes bors, 15 szem koriander, 25-30 szem mustármag, 1 szem szegfûbors, fél pritaminpaprika, egy chilipaprika csõ, olivaolaj.