
A lisztet elkeverjük a sóval, szódabikarbónával és a kakaóval. A vajat a cukorral habosra keverjük, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. A lisztet apránként a tojásos masszába szitáljuk, majd hozzáöntjük a tejet is, és az egészet habosra keverjük. A masszát egy kivajazott tepsibe öntjük és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrzöm. Egy rövid ideig hagyjuk hűlni a tepsiben, majd az egészet megkenjük a baracklekvárral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, és rácsurgatjuk a lekvárral borított süteményre.
Megvárjuk, míg a csokimáz megdermed, majd vízbe mártott késsel kockákra szeletelve tálaljuk.
Hozzávalók:
- 1,5 csésze finomliszt
- 1,5 csésze cukor
- 8 ek kakaó
- 1/2 tk só
- 1,5 tk szódabikarbóna
- 10 dkg puha vaj
- 2 nagy tojás
- 1 csésze tej
A tetejére:
- sárgabarack lekvár
- 100 gr keserű csokoládé