rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Rántott brokkoli

  • Share on Tumblr

    Rántott brokkoliA megtisztított és szétszedett brokkolirózsákat 1-2 percre forrásban levő sós vízbe dobjuk, aztán a vízből szűrőlapáttal kivesszük, és lecsepegtetjük. (Nehogy túlfőzzük, mert hamar pépesen puhává válnak!) A panírozáshoz tojást megsózzuk, belenyomunk egy fokhagymagerezdet ( vagy fokhagymasót szórunk bele) aztán villával jól felverjük. A zsemlemorzsába szezámmagot keverünk. A brokkolirózsákat a szokásos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban kisütjük. Sült krumplival vagy salátával vagy valamilyen mártogatóssal is fogyasztható.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:

    - fél kiló brokkoli nagyobb rózsákra szedve
    - só
    - liszt
    - tojás
    - szezámmag
    - zsemlemorzsa
    - 1 gerezd fokhagyma
    - olaj a kisütéshez.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zengõi töltött rostélyos

    Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 2 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöldpaprika, 20 dkg sertésvelõ, 2 tojás, só, 80 dkg rostélyos (csont nélkül), 5 dkg zsír, 15 dkg gomba, törött bors, 1 evõkanál pirospaprika, 1,5 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 adag ribizli;

  • Gyömbéres sütemény

    Hozzávalók: negyed kg cukor, 4 tojássárgája, l egész tojás, 1 dkg õrölt gyömbér, negyed kg liszt.

  • Orosz kakaó

    Hát ez aztán nem a gyerekek kakaója. De mondhatod, hogy csak véletlenül borult bele a vodka, és akkor senki nem hisz alkoholistának.

  • Kantoni Fu-yung tojás

    Hozzávalók: 6 tojás, 1 kisebb gyömbér reszelve, 5-6 közepes gomba felszeletelve, 3 újhagyma.

  • Almáskrémes

    Hozzávalók:

    A tésztához: 6 db tojás, 2 cs. vaníliás pudingpor, 2 cs. csokis pudingpor, 22 dkg kristálycukor, 2 kk. sütõpor. A krémhez: 5-6 db alma, 9 dl tej, 4 cs. vaníliás pudingpor, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin, reszelt citromhéj, ízlés szerint lehet még 1-2 kk. citromlé. A mázhoz: 5 dkg margarin, 5 dkg kakaópor, 3 dkg porcukor, 4 cl víz.

  • Parmezán kosárkák

    Hozzávalók: 10 dkg reszelt parmezán.

  • Morzsás brokkoli

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli (mirelit is kapható), 4 evõkanál vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 evõkanál só, vegeta.

  • Petrezselymes tojáspogácsa

    Hozzávalók: 4 db tojás, 3db zsemle, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tej, 1 evõkanál zsemlemorzsa, sütéshez: olaj, késhegynyi õrölt bors, késhegynyi curry, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Hideg borsóleves zsázsával

    Hozzávalók: 45 dkg fõtt vagy fagyasztott borsó, 8,5 dkg zsázsa, nagy darabokra tépve, 850 ml zöldségalaplé, 1 kis citrom héja és levél, 4 evõkanál natúr joghurt, jégkockák a tálaláshoz.

  • Sós gesztenyekrokett

    Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha édesített), 1 db egész tojás, 1 erõleveskocka, másfél dl víz, 10 dkg gomba, 2-3 evõkanál finomliszt, kevés zsemlemorzsa, mokkáskanálnyi törött bors;

  • Provance

    Hozzávalók: 1 füge, kis maréknyi szeder, 1 ág rozmaring, 50 ml tej, 50 ml joghurt, 1 tk méz.

  • Diós-majonézes halsaláta

    Hozzávalók: fél tengeri hal, 1 citrom, 1 közepes zeller, 6 evõkanál majonéz, 6 evõkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, 10 dkg dióbél, 1 nagy alma, 2 csemegeuborka, néhány salátalevél, só, bors.

  • Retek levél krémleves

    Hozzávalók: 2-3 köteg reteknek a levele, 2 közepes burgonya, 1 közepes hagyma, só.

  • Zöldséges halleves

    Az apróra vágott hagymát 2 kanál vajban üvegesre pároljuk, a liszttel megszórjuk, majd vízzel felengedjük.

  • Borzas teasütemény

    Verjük habossá a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a csipetnyi borkõsavat és verjünk kemény habot belõle. Vékony sugárban adagoljuk hozzá a mézet, állandó, folyamatos verés közben.

  • Sütõtökös fánkocskák

    Hozzávalók: 50 dkg sütõtökpüré, 7,5 dkg sütõporos liszt, késhegynyi só, 2 tojás, olaj a sütéshez.

  • Mandarinlekvár

    Hozzávalók: 2000 g mandarin, 1 csomag lekvárzselésítõ (2:1), 500 g cukor, pár szem szegfûszeg, 2 db fahéjrúd, 1 vaníliarúd.

  • Túrós rakott burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 25 dkg tehéntúró, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, diónyi vaj kevés só, õrölt bors, tepsi kikenéséhez: vaj.

  • Sóskamártás

    Hozzávalók: 1 kg sóska, 2 fej salotta hagyma (apró hagyma), 1 liter húsleves (leveskockából), 8 evõkanál fehérbor, 7 evõkanál száraz vermut, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 citrom leve, só, fehér bors;

  • Póréhagymás csirkemell baconbe tekerve

    Póréhagymás csirkemell baconbe tekerveA megmosott csirkemelleket lapjába félbe vágjuk, majd vékonyra kiklopfolva megsózzuk, és enyhén megborsozzuk. A póréhagymát megmossuk, majd akkora darabokra vágjuk fel, amilyen széles a csirkemell. Egy-egy kiklopfolt csirkemellet leteszünk, az egyik felét megkenjük mustárral, majd beleteszünk egy póréhagymát és feltekerjük a csirkemellet. A tekercseket még egy-egy baconba is beletekerjük, majd tűzálló tálba egymás mellé helyezzük. Közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük. Krumplipürével vagy frissen sült krumplival tálalhatjuk.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...