rss
  • Barackkal töltött csirkemell

  • Share on Tumblr

    Barackkal töltött csirkemellA csirkemelleket felszúrjuk a szélesebbik végénél kezdve. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejszínt, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a csirkemelleket megtöltjük az aszalt sárgabarackkal, majd betekerjük bacon-be. Egyenként alufóliába csomagoljuk, tepsibe rakjuk, és kevés vizet öntünk alá. Előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig pároljuk, majd kibontjuk, és a bacon-t megpirítjuk minden oldalán. A vizet előtte öntsük le róla. Pár percet hagyjuk pihenni, majd lehet szeletelni. Köretként a kukoricás rizs tökéletesen illik hozzá.

    loading...

    Hozzávalók:

    - 70 dkg csirkemell filé
    - 20 dkg aszalt sárgabarack
    - 25 dkg bacon (szeletelt)
    - 2.5 dl főzőtejszín
    - só ízlés szerint
    - bors ízlés szerint


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Birkaragu babbal

    Hozzávalók: 1,5 kg birkanyak vagy szegyhús, só és bors, 1 babérlevél, 0,5 dl fehérbor, friss zsálya, 3 ek. olaj, 4 vöröshagyma, 3 sárgarépa, 1 csokor zöldfûszer, 5 dl marhahúsleves, 500 g burgonya, 500 g karórépa.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Amerikai gyümölcssaláta

    Hozzávalók (4-5 személyre): 1 kg nyers gyümölcs, 20 dkg krémsajt, 1 dl tejföl, 1 citrom, porcukor, pirított mandulaszilánkok.

  • Fejes saláta fõtt marhahússal

    Ezt az összetett salátát maradék fõtt marhahúsból vagy sovány sült húsból készítjük fejes salátával. 5 dkg majonézt porcelán vagy zománcozott keverõtálba teszünk, hozzáadunk egy kávéskanálnyi mustárt, sót, törött borsot, egy fél citromlevet, és az egészet simára keverjük.

  • Túrófánk (nagyszerû ebédsütemény)

    25 deka lisztet dörzsöljünk el gyúródeszkán 20 deka vajjal, majd adjunk hozzá 25 deka friss, szitán áttört tehéntúrót, 2 tojás sárgáját, kevés sót, 1 csomag Váncza-sütõport és 12 deka cukrot.

  • Palócleves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg sertéslapocka
    - 50 dkg zöldbab
    - 30 dkg burgonya
    - 20 dkg sárgarépa és fehérrépa vegyesen
    - 1-1 zöldpaprika és paradicsom
    - 1 vöröshagyma
    - 1/2 dl olaj
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - 2 babérlevél
    - tárkony
    - õrölt bors
    - majoránna
    - csipet kömény
    - õrölt paprika
    - 1 csokor petrezselyem
    - só
    - 2-3 dl tejföl
    - 1 evõkanál liszt
    - pár csepp ecet

  • Piramis

    Sertés apróhúsból a szokásos módon vagdalt hús masszát és az átlagosnál egy kicsit keményebb burgonyapürét készítünk.

  • Sonkás rakott zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg zöldbab (lehetõleg sárga hüvelyû), 20 dkg fõtt sonkaféle, 2 tojás, 3 dkg margarin, 1 púpozott evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafû), 3 dl tej.

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Bögrés sütemény

    Bögrés sütemény Hozzávalók az alaprecepthez: 4 csapott evõkanál finomliszt, 2-3 csapott evõkanál cukor vagy gyümölcscukor, 1 késhegynyi sütõpor vagy szódabikarbóna, 2 evõkanál fõzõ kakaópor, 1 tojás, 2 evõkanál olaj (pl. dióolaj), 2 evõkanál tej.

  • Paradicsomleves sajttal

    Hozzávalók: 10 dkg trapista sajt, 8 dl paradicsomlé, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. liszt, 1 kávéskanál fûszerpaprika, só, cukor.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors.

  • Palacsintában sült sajt

    Hozzávalók: 25-30 dkg parmezán sajt, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 mokkáskanál currypor, törött fehér bors, kevés szódavíz.

  • Dinsztelt káposzta

    A káposztát (vöröse vagy fehéret, mindegy), a lehetõ legvékonyabbra felszeletelem, vagy káposztareszelõn legyalulom.

  • Lencsefõzelék

    A lencsét megválogatjuk, majd többször, váltott vízben megmossuk, és hideg vízben feltesszük fõni.

  • Padlizsánkrém

    A padlizsánt egészben megsütöm a gázlángra helyezett lángelosztó szitán, vagy egyenként a gázrózsán. Jó elõtte megszurkálni, mert néha érdekes dolgokat mûvel a héja alatt keletkezõ gõz, és ugyancsak jó sütés közben forgatni.

  • Kiwilekvár

    Hozzávalók: 1 kg érett kiwi, 1 narancs, 1 citrom, 1 kg zselécukor, fél dl Curacao.

  • Vasi pecsenye

    Hozzávalók: 4 szelet sertéstarja, 4 gerezd fokhagyma, tej a hús áztatásához, só, pici õrölt bors, 8 dkg finomliszt, étolaj.

  • Tojáskrém 1.

    5 db tojást megfõzünk, majd megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk és egy kis tálkában 1doboz májkrémmel, vagy 10 dkg darált párizsival, valamint annyi tejföllel hogy krémes állagú legyen kikeverjük.

  • Tojásos sült rizs

    Hozzávalók: 2 ek olaj,1 csokor újhagyma, 10 dkg zöldborsó, 50 dkg fõtt thai illatos rizs, 2 nagy tojás, felverve, 2 ek szójaszósz, 2 tk szezámolaj, zöldcitrom gerezdek.

loading...