rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Barackkal töltött csirkemell

  • Share on Tumblr

    Barackkal töltött csirkemellA csirkemelleket felszúrjuk a szélesebbik végénél kezdve. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejszínt, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a csirkemelleket megtöltjük az aszalt sárgabarackkal, majd betekerjük bacon-be. Egyenként alufóliába csomagoljuk, tepsibe rakjuk, és kevés vizet öntünk alá. Előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig pároljuk, majd kibontjuk, és a bacon-t megpirítjuk minden oldalán. A vizet előtte öntsük le róla. Pár percet hagyjuk pihenni, majd lehet szeletelni. Köretként a kukoricás rizs tökéletesen illik hozzá.

    Hozzávalók:

    - 70 dkg csirkemell filé
    - 20 dkg aszalt sárgabarack
    - 25 dkg bacon (szeletelt)
    - 2.5 dl főzőtejszín
    - só ízlés szerint
    - bors ízlés szerint


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gratin mártás

    Hozzávalók: 3 dkg margarin, 1 evõkanál liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tej, só, szerecsendió.

  • Õzcomb gersliropogóssal

    Hozzávalók: 1 kg õzcomb, 3 db nagyobb hagyma, 1 csomag újhagyma (vagy 1 szál póréhagyma), 5 db sárgarépa, 3 db fehérrépa, 1 db kisebb zellergumó, 1-2 db zöldpaprika, 3-4 evõkanál libazsír, 30 dkg hántolt árpagyöngy (gersli), 4 dl tejföl, 2 evõkanál mustár, 3 dl száraz vörösbor, 2 db tojás, 1 csokor petrezselyem, 1-2 evõkanál liszt, olaj (én az extra szûz olívát szeretem) a pácoláshoz, friss kakukkfû, babérlevél, rozmaring, bazsalikom, só, bors, kristálycukor.

  • Debreceni tokány

    A húst csíkokra vágjuk. Szintén csíkokra vágott füstölt szalonna zsírjában finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk és hozzáadjuk a húst.

  • Thai csirkés tekercs

    Hozzávalók: 1/4 csésze cukor, 1/4 csésze krémes mogyoróvaj, 3 ek. szójaszósz, 3 ek. víz, 2 ek. Olaj, 1 teáskanál felaprított fokhagyma, hat darab kis tortilla, 1/2 teáskanál fokhagyma ízesítésû só, 1/2 teáskanál bors, 1/2 kg kicsontozott, csíkokra vágott, bõr nélküli csirkemell, 4 csésze fagyasztott, darabkákra szedett brokkoli, 1 közepes, vékonyra felvágott vöröshagyma, 1 teáskanál frisse õrölt gyömbér.

  • Kínai batyu

    Hozzávalók: 45 dkg darált hús, 4 újhagyma aprítva, 1 zellerszár aprítva, 3 ek bambuszrügy, 1 ek szójaszósz, 1 fokhagyma préselve, 1 tk reszelt gyömbér, Kb 40 wonton wrap, Kb 15 snidling, mogyoróolaj.

  • Tárkonyos raguleves

    Tárkonyos ragulevesA csirkehúst megtisztítjuk, esetleg kifilézzük, kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, azt is megpirítjuk, majd vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, majd tárkonnyal, sóval, borssal ízesítve tovább főzzük. Ha az alapanyagok megpuhultak, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, illetve a tejszínt - ezzel sűrítjük -, ha szükséges tárkonyecettel is ízesítjük. Tálaláskor meghintjük reszelt citromhéjjal.

  • Tonhalas tészta

    Tonhalas tésztaFeltesszük a tésztának való vizet forrni, ha forr sózzuk, majd a tésztát az utasítás szerint készre főzzük. Közben egy közepes serpenyőben az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a hámozott fokhagymát, pirítjuk. Ezalatt megmossuk a paradicsomot, kivágjuk a csumáját, felezzük, kis kockákra metéljük, majd betesszük a serpenyőbe a fokhagyma mellé, lefedve, néha megkevergetve pároljuk. Közben leöblítjük hidegvízzel a kapribogyót, az olajbogyót, és a paradicsomhoz adjuk. A tonhalról leöntjük az olajat (vagy a lét, ha nem olajban eltett), villával összetörjük, és a paradicsomhoz keverjük.

  • Spárgasaláta

    Hozzávalók:

    400 gramm fehér spárga

    bors
    1 kiskanál vaj
    1 tojás
    2 evõkanál balzsamecet
    2 evõkanál olívaolaj
    4 szelet nyers sonka
    rukkola.

  • Omega-3 szakácskönyv

    Azt már egyre többen tudják, hogy az emberi szervezetnek szüksége van omega-3 zsírsavra.

  • Sajtos vitaminsaláta

    Hozzávalók: 10 dkg Anikó sajt, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej saláta, 1 alma, 5 dkg (fagyasztott) ribizliszem, fél zeller, 2,5 dl tartármártás.

  • Kapros gombás rákragu

    Hozzávalók: 1 csomag koktélrák (mirelit), 1 doboz kínai gombakonzerv, 1 csomó kapor, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 1,5 dl tejszín, 1 dkg só.

  • Hajdina

    Hozzávalók: 10 dkg hajdina (melyet megfõzünk), 25 dkg zabpehely, 15 dkg zabliszt, 1 ek lenmag, 1 ek szemes köménymag (helyette lehet mák, szezámmag, õrölt dió, mogyoró), 1 mk szódabikarbóna, 1 mk borkõpor, 1 dl olaj, 2,5 dl víz.

  • Cukkinis paradicsomos halnyárs

    Hozzávalók: 50dk fogasfilé, 2 lilahagyma, 2 cukkini, 4 paradicsom, 8 bambusznyárs;

    Páchoz: 1,5dl olívaolaj, só, õrölt bors,1 citrom,1 csokor petrezselyem;

  • Genovai zöldségleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 nagyobb cukkini, 2 szál sárgarépa, 25 dkg zöldbab, 3 db paradicsom, 1 dl étolaj, só, bors, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 mk bazsalikom, 1 kk ételízesítõ, 1 mk petrezselyem, 30 dkg rizstészta, reszelt sajt.

  • Örmény köménymagleves

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt sonka, 2 tojás, köménymag, 1 evõkanál liszt, só, bors, pirospaprika.

  • Egyszerû torta húsvétra

    Hozzávalók: 225 g finomliszt, csipetnyi só, 115 g mazsola, 50 g felaprított mandula, 50 g felaprított dió, 40 g kandírozott gyümölcshéj, fél citrom lereszelt héja, 75 g kristályosított gyömbér felaprítva, 175 g cukrozott cseresznye negyedelt, 200 g vaj, 175 g porcukor, 4 tojás, 5 ml / 1 teáskanál vanilia esszencia, 30 ml /2 evõkanál konyak, sárgabarack dzsem a kenéshez, 500 g marcipán.

  • Zellersaláta tojásos öntettel

    Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg zeller, 4 tojás, 2 dl kefir, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál mustár, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál apróra vágott zellerlevél.

  • Zöldbab leves

    Körülbelül, egy negyed kiló szép friss zöldbabot két-három részre vágunk s azt sós vízben puhára megfõzzük.

  • Zöldséges omlett

    Hozzávalók: 25 dkg hüvelyes zöldborsó, 1 nagyobb karalábé fele, 10 dkg spárga, 4 db apró, kemény paradicsom, 1 csokor zöldhagyma, 4 tojás, 3 evõkanál olaj, 3 evõkanál finomliszt, másfél dl tej, 1 késhegynyi törött fekete bors, 1 teáskanál só.

  • Tepertõs pogácsa

    Hozzávalók: fél kiló liszt, tojás nagyságú vaj, langyos tejbe feloldott 2 deka élesztõ, egy egésztojás és 2 tojássárgája, só és tejfelbõl rétes tészta keménységû; tésztát készítünk s kelni hagyjuk.