rss
  • Barackkal töltött csirkemell

  • Share on Tumblr

    Barackkal töltött csirkemellA csirkemelleket felszúrjuk a szélesebbik végénél kezdve. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejszínt, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a csirkemelleket megtöltjük az aszalt sárgabarackkal, majd betekerjük bacon-be. Egyenként alufóliába csomagoljuk, tepsibe rakjuk, és kevés vizet öntünk alá. Előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig pároljuk, majd kibontjuk, és a bacon-t megpirítjuk minden oldalán. A vizet előtte öntsük le róla. Pár percet hagyjuk pihenni, majd lehet szeletelni. Köretként a kukoricás rizs tökéletesen illik hozzá.

    Hozzávalók:

    - 70 dkg csirkemell filé
    - 20 dkg aszalt sárgabarack
    - 25 dkg bacon (szeletelt)
    - 2.5 dl főzőtejszín
    - só ízlés szerint
    - bors ízlés szerint


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Amarántos saláta grillezett padlizsánnal

    Keverjük össze az amarántot a fûszerekkel és a padlizsánnak szánt fûszerek felével, pirítsuk meg egy kis olívaolajon, majd hagyjuk állni egy fél órát. Addig a maradék fûszerekkel bedörzsölt padlizsánszeleteket grillezzük meg, majd az amarántos masszával jól kenjük be és tegyük vissza a sütõbe. Néhány perc után hosszúkás edényben tálalhatjuk.

  • Alufóliában sült csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 60 dkg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Pizzaszendvics

    Hozzávalók: 8-10 elõzõleg megsütött töltetlen lángos, 10 dkg reszelt sajt, fél üveg ketchup, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 gerezd tokhagyma, kevés mustár, késhegynyi kakukkfû, bazsalikom, rozmaring és törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Partyfalatka körözöttes paprikával

    Hozzávalók: pirítós, körözött, vaj, csövespaprika.

  • Amur paprikásan

    Hozzávalók: 1,5 kg hal, 8 dkg zsír, 5 dl tejföl, 12 dkg vöröshagyma, 3 gr bors, 2 dkg paprika, 3 dkg liszt, zöldpaprika, só.

  • Békacomb nyárson sütve

    Szúrjuk nyársra a békacombokat. Mártogassuk meg jól olajban, 2 citrom kifacsart levében, aztán fûszerezzük sóval, borssal. Tegyük forró grillsütõbe, és forgassuk 4-5 percig. Sütés közben kenjük meg vékonyan kevés mustárral. Citromszeletekkel tálaljuk.

  • Borított, vagy rakott káposzta

    Egy lábasba pirítunk egy kevés hagymát egy kanál zsírban s aztán beleteszünk 1 kiló megmosott és jól kinyomkodott savanyú káposztát. Befödve pároljuk, amíg megpuhult, gyakran megkavarva, mert könnyen odaég. Egy másik lábosban ez idõ alatt szinte puhára párolunk 1/4 liter jó fajta rizst.

  • Riói jegeskávé

    Személyenként: Fél csésze erõs kávé, fél csésze kakaó, 1 ek fehér rum, 1 gombóc vaniliafagyi.

  • Angol keksz

    Hozzávalók: 150g vaj, 200g liszt, 1/2 l tej, 15g élesztõ, 1 kávéskanál porcukor, egy csipetnyi só.

  • Libamell vadasan

    Hozzávalók: 1-2 nyúzott libamell.

  • Csokitorta körtével

    Hozzávalók: 1 kg körte, 13 dkg liszt, 12 dkg cukor, 2 evõkanál kakaó, 1/2 csomag sütõpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 15 dkg sütõmargarin, 2 csomag vaníliás cukor, 2 db tojás, 1 dl tejszín.

  • Marokkói Zöldségleves

    Hozzávalók:(4 fõre) 1 tbs olive olaj vagy napraforgó olaj, 1 tbs vaj, 1 fej (nagyobb) vörös hagyma, 1 1/2 cup sárgarépa, 1 1/2 zellergyökér, 1 cup tök, Kakukkfü, tyúkhús leves vagy zöldség leves alaplé, 1/2 citrom lé, só, frissen õrölt fekete bors, paprika es petrezselyemzöld a díszitésre.

  • Rántott karfiolos sonkás palacsinta

    Hozzávalók: 4-4 db üres, sós palacsinta, 25-30 dkg karfiol, 2 dkg vaj vagy maragarin, 2 dl tejszín, 20 dkg darált sonka, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

  • Alufóliás sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg zsenge, tavaszi sárgarépa, S dkg vaj, só, csipetnyi szelt szerecsendió.

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.

  • Majonézes burgonyasaláta

    Hozzávalók: 2 kg burgonya, 4 fej nagyobb lilahagyma, 3 doboz tejföl, 3 nagy tubus majonéz, ecet, só, cukor, olaj.

  • Borsópörkölt

    Hozzávalók:


    fél kiló zöldborsó, 1 vöröshagyma, 1 fokhagyma (préselve), 1 tk piros paprika, 1-2 csipet cukor, (opcionális), 2k olaj, víz, só, bors

  • Pulykamell mandulával

    Hozzávalók: 60 dkg pulykamellfilé, 20 dkg mandula darálva; 2 tojás, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 kis fej vörös­hagyma, só, õrölt bors.

  • Almás rétes töltelék

    Hozzávalók: 1,5 kg reszelt alma, 10 dkg zsír, 5 dkg dió, 10 dkg cukor, 1 g fahéj, 30 dkg liszt, 1 g só, 1 db tojás.

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 2 csésze lencse, 2 1/2 liter víz, 2 fej hagyma, 2 evõkanál libazsír, 2 evõkanál liszt, 2 szál sárgarépa, só, bors, 1 babérlevél, l szál kóser kolbász.