rss
  • Sajtos tallér

  • Share on Tumblr

    Sajtos tallérEgy tálba beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a köménymagot és a sót. Majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáreszeljük a füstölt sajtot, és elkeverjük. Ezután egy mélyedést készítünk, beleütjük a két tojást, és hozzáadjuk a tejfölt, közepesen kemény tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órát pihentetjük. Kis gombócokat formálunk belőle, és forró sütővassal kisütjük. Hozzávalók: - 60 dkg liszt, - 25 dkg margarin, - 20 dkg füstölt sajt, - 3 dl tejföl, - 2 tojás, - 1 tk só, - 1 tk sütőpor, - 1/2 tk köménymag. Jó étvágyat kívánunk hozzá!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sonka fügével és szõlõvel

    Hozzávalók: 20 dkg füstölt sonka, érett füge, kék szõlõ és mentalevelek.

  • Gombócos leves

    Gombócos levesA krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk,bő,sós vízben megfőzzük. Mikor megfőtt, levét leszűrjük,de nem öntjük ki, hanem félrerakjuk. A hagymát pici olajon megfuttatjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a krumpli levével. Bele rakjuk a zöldségeket, ízesítjük, majd szinte teljesen készre főzzük. A krumplit krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt,hozzáadjuk a tojást, a zsírt, a sót, jól eldolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz. Apró gombócokat formálunk és a levesbe szaggatjuk. Mikor feljön a gombóc a leves tetejére, akkor főtt meg kellőképpen.

  • Gesztenyés tekercs

    Hozzávalók a tésztához:

    - 4 tojássárgája
    - 4 tojásfehérje
    - 12,5 dkg kristálycukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 teáskanál sütõpor
    - 8 dkg liszt
    - 4 dkg kakaópor

    Hozzávalók a krémhez:

    - 30 dkg gesztenyemassza
    - 30 dkg krémsajt
    - 8 dkg kristálycukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 3 evõkanál rum
    - 1 dl tej
    - 3 lap zselatin
    - 15 dkg felvert tejszínhab
    - a díszítéshez sült vagy fõtt gesztenye és porcukor

  • Finom cukkinifõzelék

    Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú cukkini, 2 ek.citromlé, 1 ek. olaj, 1 ek.liszt, 1 ek. cukor, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kaporlevél, 0,5 liter húsleves (leveskockából is lehet).

  • Vecsési húsgombóc leves

    Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 10 dkg fõtt füstölt hús, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg hordós káposzta, 5 dkg rizs,1 tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, só, bors, mk. pirospaprika, 1 babérlevél.

  • Erdélyi káposztás bárány recept

    Hozzávalók:
    800 g birka lapocka, oldalas, 100 g füstölt szalonna, 500 g savanyú káposzt, 100 g gersli, 50 g vöröshagyma, 50 g zsír, 20 g fokhagyma, 15 g fûszerpaprika, csombor, kapor, 2 dl tejföl;

  • Meggyes piskóta

    Hozzávalók:
    kb. 1 kg meggy (lehet más idénygyümölcs is), 12 dkg cukor, 4 tojás, 4 evõkanál víz, 17 dkg liszt (teljes kiõrlésû barna liszt és fehér bio liszt), pici sütõpor, 1 teáskanál édesítõ;

  • Bajor tojásmártás

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 evõkanál borecet, só.

  • Burgonyás patkók

    8 nagyobb burgonyát forrón áttörünk, 1/2 csomag Váncza-sütõporral, kevés sóval és 1-2 kanál liszttel lágy tésztává gyúrjuk.

  • Kókusztej

    Hozzávalók: 1 l tej, 20 dkg kókuszreszelék, 3-4 evõkanál cukor.

  • Epres palacsinta

    Hozzávalók: 10 palacsinta, 25 dkg eper felezve, fél dl eperlikõr, vagy eperpálinka, 10 dkg porcukor, fél dl víz.

  • Orsótészta illatos zöldségraguval

    Hozzávalók: 1 kisebb padlizsán, 30 dkg paradicsom, 30 dkg cukkini, 1 piros húsos paprika, 2 szál bazsalikom, 1 ágacska rozmaring, majoranna, 3 db hagyma, 6 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg parmezán sajt, 40 dkg orsótészta.

  • Kukoricás-sonkás tésztasaláta

    A tésztát fõzd ki. A sonkát vágd csíkokra, a hagymát apróra. A tejfölt keverd össze a kefírrel, a mustárral, cukorral, borssal, sóval és citromlével. A leszûrt tésztához add hozzá a kukoricát, sonkát, hagymát és végül öntsd le a mártással. Jól keverd össze és tedd 1-2 órára hûtõszekrénybe, hogy jól összeérjen.

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 1 kocka friss élesztõ
    - 250 ml tej
    - 10 dkg blansírozott darabos mandula
    - 15 dkg kandírozott citromhéj, apróra vágva
    - 25 dkg mazsola
    - 10 dkg vaj
    - 20 ml rum
    - 50 g cukor
    - 1 tojás
    - csipet só

    Továbbá:

    - 5 dkg olvasztott vaj
    - 1-2 ek porcukor

  • Csokis-mézes puszedli

    Csokis-mézes puszedliA mézet és a zsírt (vagy vajat) összeolvasztjuk. Egy tálban alaposan elkeverjük a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézesfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadjuk a mézet. A lisztet alaposan elkeverjük a szódabikarbónával, majd ráöntjük a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverjük. A tálat egy fóliával lefedjük és másnapig hűtőbe teszem. Vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszünk ki a masszából, golyót formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütjük.

  • Áfonyabefõtt

    Hozzávalók: 1 kg áfonya, 35 dkg cukor, üvegenként egy szem szegfûszeg.

  • Tojássaláta

    TojássalátaA tojásokat keményre főzzük, majd megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. A majonézt simára keverjük a tejföllel, a paradicsomlével, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a fűszerekkel, és belekeverjük a megmosott, letisztított és vékony karikára vágott zöldhagymát a zöldjével együtt. A tojáskarikákat a mártásba forgatjuk, és hűtőbe rakva egy órán át érleljük. A salátát megmossuk, leveleire tépkedjük, megszárítjuk, majd laskára vágva szintén hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a majonézes tojássalátába belekeverjük a fejes salátát.

  • Sonkás kifli

    Tésztához: 500 g liszt, 100 ml tej, 1 tk cukor, 30 g élesztõ, 2 tojás (+1 a kenéshez), 5 ek olaj, 2 ek olvasztott vaj;

    Töltelékhez: 250 g fõtt sonka, 200 g trappista vagy edami sajt, 100 g ecetes uborka, 3 ek tejföl, 1 tk mustár, só, bors;

    Díszítéshez: szezámmag, köménymag;

  • Gombasaláta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg apró erdei gomba
    - 6 dkg sûrített paradicsom
    - 1 kk olivaolaj
    - 1 tk citromlé
    - 1 ek fehérbor
    - cukor
    - só
    - frissen õrölt feketebors
    - 1 ek vágott zöldpetrezselyem

  • Ananászital

    Hozzávalók: 1 szelet friss ananász, 1,5 dl vörösbor, 1 evõkanál citromlé, 1 dl fekete tea, 1 teáskanál rum, édesítõpor.