rss
  • Paradicsomleves húsgombóccal

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Paradicsomleves húsgombóccalA paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját. Kevés olajon 1 gerezd aprított fokhagymát megdinsztelünk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, megfűszerezzük, felöntjük alaplével. Megfőzzük. Kivesszük az 1/3-át a paradicsom daraboknak, a többit botmixerrel pürésítjük. Felöntjük paradicsompürével, utánafűszerezzük, és tovább főzzük. A végén egy kis tejszínnel meglocsoljuk, elkeverjük benne. Közben a darálthúst, egy gerezd fokhagymával, 1 tojással, zsemlével, fűszerekkel aprítógépben összedolgozzuk.

    Kb. 1 evőkanál zsemlemorzsát adunk hozzá. Vizes kézzel gombócokat formázunk a közepébe egy darabka parmezánt nyomunk, és lobogó alaplében 15 perc alatt megfőzzük.

    Hozzávalók:

    - 4 db paradicsom
    - 300 ml paradicsompüré
    - 1 dl tejszín
    - 2 gerezd fokhagyma
    - bazsalikom
    - oregánó
    - chili
    - zsálya
    - 20 dkg darálthús
    - 1 tojás
    - fél zsemle tejbe áztatva
    - só
    - bors
    - zsemlemorzsa
    - alaplé
    - 2 dkg parmezán


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombócleves

    Hozzávalók: 7 dl víz, 1/2 mk borsikafû, lestyán, natúr vegamix, sáfrány, szegfûbors, 2 mk zellermag, 1 mk szemes köménymag, 1 mk õrölt köménymag, 2 ek olaj, 3 ek zabkorpa, 3 és 1/2 ek zabliszt, 2 gerezd fokhagyma, tetszés szerinti szójaszószos fokhagymás olaj.

  • Tejlikõr

    Hozzávalók: 1 l tej, 6 dl alkohol vagy vodka, 2 citrom, 1 rúd vanília, 1 kg cukor.

  • Piperade

    Hozzávalók: 8 db zöldpaprika, 6-8 paradicsom, 3 evõkanál fokhagymás olaj, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 6 tojás, pirított kenyérszeletek, só.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl.

  • Túrógombóc nyersen

    Hozzávalók: 3 ek tönköly búzadara, 1 dkg margarin, 20 dkg túró, 1 ek morzsa, 2 mk florigó, 3 ek olaj, 1 mk valódi vaníliapor.

  • Póréhagyma leves

    Póréhagyma levesA karikázott póréhagymát olajon megpároljuk, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk az aprított újhagymát, fokhagymát, vegetát, sót, gyömbért, (virslit). Ha felforrt keményítős tejszínnel behabarjuk. Beleszórjuk az aprított petrezselymet. Pirítóssal, reszelt sajttal tálaljuk. Hozzávalók: 2 nagy póréhagyma, 2 szál újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 l víz , 1 cs. petrezselyemzöld, friss gyömbér reszelve, só, bio vegeta, 4 szál virsli, 1 evőkanál keményítő, 2 dl tejszín, pirítós, reszelt sajt. A virsli el is maradhat a levesből, ízlés szerint belerakható, ki hogy szereti.

  • Sajtos zöldség leves

    Hozzávalók: 6 bögre víz, 4 kisebb burgonya, 2 közepes nagyságú hagyma, 2 sárgarépa, 4 evõkanál zöldbab, 3 nagy hámozott, kockára vágott paradicsom, 1 szegfûszeg, só, 2 evõkanál vaj (margarin), 4 teáskanál reszelt sajt, 4 csapott teáskanál liszt, késhegynyi fehér bors.

  • Palacsintatészta

    Hozzávalók (2 adagra): 3 tojás, 1 evõkanál natúr szójatejpor, 1/2 kávéskanál sütõpor, 1 dl tejszín, kevés víz, só vagy édesítõ.

  • Sült sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg szép hosszú, nagy sárgarépa, ízlés szerint só és törött bors;

  • Saláta felvágottal

    Hozzávalók: 50 dkg nem savanyú alma, 5 db csemegeuborka, 1 csokor kapor, só, tubusos majonéz, 1 pohár tejföl, csipet porcukor, 30 dkg füstölt sertéstarja.

  • Póréhagyma krémleves

    Hozzávalók:

    - 1 nagy póréhagyma
    - 1 nagy szem krumpli
    - 5 dkg vaj
    - 1 l zöldség- v. húsleves
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 2 dl tejszín
    - frissen reszelt szerecsendió
    - fehérbors
    - só

  • Epres krémtúró

    Hozzávalók (4 adagra): 40 dkg eper, 20 dkg túró, 1 dl tejszín, vanília (esetleg aroma) és édesítõ ízlés szerint.

  • Bee’s Knees

    Shakerben összerázzuk, majd koktélospohárba szûrjük.

  • Répás sonkatekercs

    Hozzávalók: fõtt sonka (gépsonka) szeletek, levesben fõtt sárgarépa és zöldség, metélõhagyma (snidling).

  • Fonott tejes kalács

    Két deci langyos tejben feloldunk 2 deka élesztõt, kis cukorral s 10 deka lisztbõl kovászt csinálunk. Fél kiló liszthez 2-3 tojássárgáját 1 kanál porcukrot, sót és annyi langyos tejet veszünk, hogy a tészta se kemény, se lágy ne legyen s kézzel folyton tépve és dagasztva a tésztát jól kidolgozzuk.

  • Húsfalatkák

    Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 2 tojás, 1 fej hagyma, 1 citrom reszelt héja, 1 dl vörösbor, õrölt bors, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, mustár, só, olaj.

  • Ropogós fûszerlevelek

    Hozzávalók: 1 csokor friss zsályalevél, 1 csokor friss bazsalikom, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 ág zsenge rozmaring, 3 db tojás, 10 dkg liszt, só, 1 teáskanálnyi zöldséges ételízesítõ, szódavíz, olaj a sütéshez.

  • Májjal töltött libasült

    Hozzávalók: 1 liba, 25 dkg szárnyasmáj, 1 ek vaj, 1 hagyma, 3 zsemle, 2 tojás, leveszöldség, 1 babérlevél, szegfûbors, só, bors, fehérüröm, keményítõ.

  • Cukkinis tésztasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg tészta, egy cukkini, 1 fej hagyma, 2 dl fõzõtejszín, só, õrölt bors, 3 evõkanál fehérborecet, fél csomag rukkola, fél marék magozott tökmag.

  • Cukkini krémleves

    Hozzávalók:

    1 nagyobb cukkini, 2 közepes krumpli, 1 v.hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5-6 dl víz, 1 leveskocka, kevés tej vagy tejszín, só, bors