2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Spanyol gazpacho leves

Spanyol gazpacho leves
Spanyol gazpacho levesA zöldségeket megmossuk és lecsöpögtetjük. 2 paradicsomot, 1 uborkát, egy fél paprikát és kevés hagymát félreteszünk a tálaláshoz. A fokhagymán kívül többi zöldséget kockára vágjuk, megszórjuk a sóval meg a frissen őrölt borssal, meglocsoljuk az olívaolajjal meg a balzsamecettel, fóliával letakarjuk és pár órára jól lehűtjük. Felhasználáskor késes aprítóba rakjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a kenyérbelet, pár bazsalikom meg zellerlevelet, kb. 0,5 dl vizet és pépesre zúzzuk. Ha szükséges, még sóval, borssal és balzsamecettel ízestjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A félretett zöldségeket apróra vágjuk és a hideg levessel tálaljuk.

Hozzávalók:

- 50 dkg paradicsom
- 2 zöld paprika
- 3 uborka
- 1 hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2 szelet kenyér
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- só
- bors
- zeller és bazsalikom levél

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!