rss
  • Cseresznyés muffin

  • Share on Tumblr

    Cseresznyés muffinA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a porcukorral és a fél dl vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a csokidarát. Közben a fehérjét kemény habbá verjük és az előbb elkészített tojássárgás masszához óvatosan hozzáadjuk. A szilikon muffin formát kicsit megkenjük olajjal és kb. egy evőkanálnyi tésztát teszünk bele. Muffinonként 3-4 cseresznyét feldarabolunk és belenyomkodjuk a muffinba. Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük.

    Hozzávalók:

    - 6 tojás
    - fél dl víz
    - fél csomag sütőpor
    - 20 dkg porcukor
    - 27 dkg margarin
    - 30 dkg liszt
    - cseresznye ízlés szerint
    - csokidara
    - fahéj ízlés szerint


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lecsó

    Hozzávalók húsok: 20dkg igazi jó húsos füstölt szalonna. Zöldségek: három nagy fej hagyma, 1kg zöldpaprika, 1kg paradicsom Egyéb: Egy evõkanál zsír, só, õrölt pirospaprika.

  • Húsos rakott csõtészta

    Hozzávalók: 25 dkg csõtészta, 40 dkg darálthús, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1 paradicsompüré, só, oregánó, 15 dkg reszelt parmezán sajt.

  • Bolognai makaróni (Maccheroni bolognese)

    Hozzávalók: 40 dkg darált hús (lehet vagdalthúskonzerv is), 40 dkg sûrített paradicsom, 2 közepes hagyma, 10 dkg szalonna, 1 kk paprika, bors, oregano, só, 5 ek cukor, 3 ek olaj, fél kiló csõtészta, 20 dkg reszelt sajt.

  • Mediterrán bólé

    Hozzávalók: 40 dkg pisztáciafagylalt, 1 dl tejszín, 7 dl száraz fehérbor, 15 dkg ananász, 15 dkg banán, 1 narancs, 2 mandarin.

  • Babos hústál

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g zöldbab, só, 2 szál sárgarépa, 2 szál zöldhagyma, 200 g marhaszûzpecsenye, 3 ek. olaj, 6 ek. marhahúsleves, 2 ek. szójamártás, 2 ek. chilimártás, 2 ek. rizsbor, 1-2 tk. sötét szezámolaj, 2 ek. szezámmag.

  • Kolozsvári rakottkáposzta

    Az edény aljára olajat teszünk, majd megmelegítjük. Beleteszünk apró káposztát és fedõ alatt sárgára és puhára pároljuk. A rizst megfõzzük.

  • Magvas sült pácolt ponty

    Hozzávalók: 60 dkg pontyszelet, 2 dkg tökmag, 2 dkg tisztított napraforgó, 2 dkg szezámmag, 2 dkg dió, 2 ek zsemlemorzsa, 2 ek liszt, 1 db tojás, 3 dl olaj, 1 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 db paprika, 1 dl fehérbor ecet, 1 mk cukor, 2 ek olívaolaj, 2 db babérlevél, 1 fej fejes saláta, 1 db citrom.

  • Lángoló borsos sonka

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt füstölt sonka, 1 evõkanál szemes bors, 5 dkg vaj, 1 kupica konyak.

  • Svéd krém

    Hozzávalók: 250 ml tejszín, 4 ek cukor, 1 ek arak, 4 tojás sárgája.

  • Rakott túrós tészta

    Hozzávalók:

    25 dkg fodros nagykocka tészta
    25 dkg túró
    2 tojás
    15 dkg cukor
    5 dkg vaj
    2 evõkanál tejföl
    fél csomag mazsola
    2 csomag vaníliás cukor
    1 citrom reszelt héja

  • Görög tepsiben sült krumpli

    Hozzávalók: 8 nagy szem krumpli (kb. 1 kg), 5-6 ek olivaolaj, só, õrölt feketebors.

  • Paprikásmártás (klasszikus)

    Hozzávalók: 2 ek zsír (vagy megfelelõ mennyiségû olaj), 3-4 hagyma, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika (télen ezek helyett 3 ek lecsó), 3 ek paprika (édes), 2-3 gerezd fokhagyma (zúzva), só, 1 pohár tejföl, vagy tejszín, 1 ek liszt.

  • Pudingos-epres gyümölcstorta

    Pudingos-epres gyümölcstortaA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és az ecettel kemény habbá verjük, majd kis adagonként, kézi habverővel beleforgatjuk a liszttel összeszitált sütőport, és fokozatosan hozzáadogatjuk a tojások sárgáját és az étolajat is. A tésztát egy zsírozott-lisztezett gyümölcstorta-formába öntjük, és 160 fokon (légkeverésen) kb 10-13 perc alatt aranysárgára sütjük. A tésztát kihűtjük, majd tálra borítjuk. Közben elkészítjük a pudingot a tasakon jelzett hagyományos módon, és a kihűlt torta mélyedését megtöltjük a langyos krémmel.

  • Kukoricás-gombás rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 15 dkg gomba, 15 dkg konzerv csemegekukorica, 5 evõkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál vegeta, kevés só.

  • Tarka kuglóf

    Tarka kuglóf180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az olajat és a tejet. A massza felét beleöntjük a formába, majd a másik felébe belekevertjük a kakaóport. Ráöntjük a kakaós masszát a fehérre, és egy villával kicsit összeforgatjuk. 180 fokon 45-50 perc alatt sült meg. Kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni. Aztán különböző mázakkal bevonhatjuk: pl. egyszerűen csak keverjük össze a porcukrot a citromlével úgy, hogy sűrűn folyós massza legyen, vagy nem túl folyós pudinggal is leönthető.

  • Cékla egyszerûen

    A céklákat alaposan megmossuk, majd megfõzzük, meghámozzuk, és ha kihûlt, felszeleteljük. Az üveg aljára tormadarabokat, vagy lereszelt tormát, és 2-3 teáskanál köménymagot dobunk, majd belerakjuk a céklaszeleteket is.

  • Erdei gyümölcsleves

    Hozzávalók:

    - 450 gramm szeder
    - 10 dkg málna
    - 10 dkg áfonya
    - 5 dl 100%-os vegyes gyümölcslé
    - 5 dl erdei gyümölcs ízû joghurt
    - 5-6 evõkanál méz
    - ízlés szerint porcukor

    A díszítéshez:

    - mentalevél
    - szeder
    - málna
    - joghurt

  • Pácolt hal sörtésztában

    Hozzávalók: 2 nagy, pácolt, hagymás hal (kb. 50 dkg-nyi), 2 evõkanál ecetes hagyma, másfél deci sör, 1 db egész tojás, 10-12, dkg finomliszt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, késhegynyi õrölt, gyömbér, mokkáskanálnyi õrölt fehér bors, csipetnyi só, kevés cukor;

  • Tejes pite barackízzel

    Hozzávalók: 1 liter tej, 6 dkg margarin, 10 dkg vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg sárgabarackíz, 5 tojás, pici só, 5 cl barackpálinka (ez el is maradhat).

  • Astor-saláta

    Hozzávalók: 25 dkg alma, 25 dkg zeller, 1 marék dió, 1 dl joghurt, 1 dl majonéz, fél citrom leve, só.