2024.04.24. - György

Ananászos-narancsos csirkekockák

Ananászos-narancsos csirkekockák
Ananászos-narancsos csirkekockákMossuk le a csirkemelleket hideg vízzel. Aprítsuk fel a csirkemellet kb. 2cm - es kockákra. Egy nagy teflonnal bevont serpenyőben magas hőfokon, néhány csepp olaj mellett pirítsuk meg a csirkedarabkákat. Közben sózzuk és borsozzuk. Miután minden oldalról szépen megpirult a hús. A rizst egyszerű sós vízben főzzük meg. Ha megfőtt, tegyük félre. Töröljük ki egy konyhapapírral a serpenyőben maradt fel nem szívott sót és borsot, majd 2-3 evőkanál olivaolajon röviden süssük meg a felaprított pepperonit és fokhagymát.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Alaposan csöpögtessük le, majd nyomjuk ki az ananász levét, hogy ne legyen löttyedt a sütés után, s adjuk a serpenyőbe. A narancsokat hámozzuk meg bőségesen a narancsot, hogy ne maradjon semmi fehér nyom rajta. Egy éles késsel filézzük ki a narancsgerezdeket s tegyük félre őket. A kifolyt narancslevet, valamint a filézés után megmaradt narancsok levét adjuk a serpenyőbe.

1 evőkanál mézzel, csipet őrölt ánizzsal, 2-3 csipet fahéjjal és néhány csepp citrommal ízesítsük a meleg gyümölcsmártást. Szórjuk bele a csirkemelldarabkákat, hogy újra átmelegedhessenek. Kavarjuk el a rizst, majd vegyük le a tűzről. Óvatosan kavarjuk el a narancsfiléket, nehogy túlságosan szétmáljanak.

Hozzávalók:

- 40 dkg filézett csirkemell
- 1-2 piros pepperoni
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 narancs
- 1 friss vagy kis konzerv ananász
- 12,5 dkg hosszúszemű rizs
- só
- frissen őrölt feketebors
- méz
- citrom
- fahéj
- ánizs
- olivaolaj

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!