rss
  • Ananászos-narancsos csirkekockák

  • Share on Tumblr

    Ananászos-narancsos csirkekockákMossuk le a csirkemelleket hideg vízzel. Aprítsuk fel a csirkemellet kb. 2cm - es kockákra. Egy nagy teflonnal bevont serpenyőben magas hőfokon, néhány csepp olaj mellett pirítsuk meg a csirkedarabkákat. Közben sózzuk és borsozzuk. Miután minden oldalról szépen megpirult a hús. A rizst egyszerű sós vízben főzzük meg. Ha megfőtt, tegyük félre. Töröljük ki egy konyhapapírral a serpenyőben maradt fel nem szívott sót és borsot, majd 2-3 evőkanál olivaolajon röviden süssük meg a felaprított pepperonit és fokhagymát.

    Alaposan csöpögtessük le, majd nyomjuk ki az ananász levét, hogy ne legyen löttyedt a sütés után, s adjuk a serpenyőbe. A narancsokat hámozzuk meg bőségesen a narancsot, hogy ne maradjon semmi fehér nyom rajta. Egy éles késsel filézzük ki a narancsgerezdeket s tegyük félre őket. A kifolyt narancslevet, valamint a filézés után megmaradt narancsok levét adjuk a serpenyőbe.

    1 evőkanál mézzel, csipet őrölt ánizzsal, 2-3 csipet fahéjjal és néhány csepp citrommal ízesítsük a meleg gyümölcsmártást. Szórjuk bele a csirkemelldarabkákat, hogy újra átmelegedhessenek. Kavarjuk el a rizst, majd vegyük le a tűzről. Óvatosan kavarjuk el a narancsfiléket, nehogy túlságosan szétmáljanak.

    Hozzávalók:

    - 40 dkg filézett csirkemell
    - 1-2 piros pepperoni
    - 1-2 gerezd fokhagyma
    - 2 narancs
    - 1 friss vagy kis konzerv ananász
    - 12,5 dkg hosszúszemű rizs
    - só
    - frissen őrölt feketebors
    - méz
    - citrom
    - fahéj
    - ánizs
    - olivaolaj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bundás patiszon

    Csak körülbelüli arányokat tudok. A mennyiség az egyéni ízlés függvénye: 3 db kisebb patisszon (kb. 1 kg), 2 nagy fej vörös hagyma, 1 doboz gyors rizs, 7-8 db tojás, 3-4 db paprika, 1-2 db paradicsom, 1,5 doboz 450 gr-os tejföl, (pici sima rizs), vegeta, só, bors, pirospaprika, pritamin paprika, füstölt sajt végérõl a füstölt héj, kb. 10 dkg füstölt sajt, vaj a tepsi kikenéséhez.

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt, 1 csomag mazsola.

  • Svéd alma

    Hozzávalók: 1 kg alma, cukor ízlés szerint (kb. 15 dkg), az alma édességétõl függõen, vaníliás cukor, õrölt fahéj, kb. 10-15 dkg sütõmargarin, liszt, vaníliasodó vagy híg puding, zsemlemorzsa.

  • Kukorica zsámiska

    Hozzávalók: 1kg kukoricadara, 4-5 liter víz, csipetnyi só, egy evõkanál cukor.

  • Lazaccal töltött palacsinta

    Hozzávalók: 1 kis üveg piros lazactörmelék, 12 db elõre megsütött, sós palacsinta, 1 db egész tojás teáskanálnyi citromlé, 1 evõkanál tejföl, teáskanálnyi búzadara, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors.

  • Marhapörkölt

    Hozzávalók: 60 dkg marhaszínhús, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 evõkanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, só.

  • Morzsás brokkoli

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli (mirelit is kapható), 4 evõkanál vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 evõkanál só, vegeta.

  • Házi pizzás csiga

    Házi pizzás csigaA langyos tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót és az olajat, majd beledolgozzuk a felfuttatott élesztőt is, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Duplájára kelesztjük. Miután megkelt, a tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és feltekerve hűvös helyen pihentetjük kb. 1 órán át. A töltelékhez az olívaolajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt. Ízlés szerint sóval, oregánóval és cukorral ízesítjük.

  • Beatrix aprópecsenye

    Hozzávalók 4 személyre: 600 g pulykamell, 100 g füstölt szalonna,1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 250 g zöldborsó, 80 ml olaj, 100 g Trappista sajt, petrezselyemzöld,4 adag hagymás törtburgonya, só, bors.

  • Sonkás kifli

    Hozzávalók: A tésztához: 200 g liszt, 100 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 tojás, 100 ml tejföl. A töltelékhez: 150 g sonka, 50 g vaj, pirosarany, só, köménymag.

  • Körözött

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 5 g õrölt kömény, 5 dkg vöröshagyma, 1 dkg só, 1 dkg fûszerpaprika.

  • Székelykáposzta

    Hozzávalók: 60 dkg sertéshús, 1 kg savanyú káposzta+1 fej vöröshagyma, 1 vöröshagyma a pörkölt alá, zsír, pirospaprika, õrölt fehérbors, só, 3-4 babérlevél, 2 teáskanál sûrített paradicsom, 2 nagy pohár tejföl.

  • Almás szeletek

    Porhanyós tésztát készítünk. 21 deka tiszt, 14 deka vaj, 8 deka cukor, 1 tojás, 1 sárgája, kevés finomra vágott citromhéjjal.

  • Vörösboros szarvascomb

    Hozzavalok: 60 dkg szarvascomb, so, bors, 1-1 szar sarga es feherrepa, egy
    kozepes fej hagyma, 3 ek olaj, 1 ek cukor, 2 baberlevel, 1/2 tk kakukkfu, 2
    tk muskar, 2 ek szojaszosz, 4 dl vorosbor

  • Nagymama szelet recept

    Hozzávalók:
    kb. 1 kg marhahús, 1 adag húsleveshez való zöldség, 4 tojás, 20 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem, zsemlemorzsa, 4 dkg vajból és 3 evõkanál lisztbõl + kb. 2 dl tejbõl besamel, olaj a sütéshez;

  • Lucullusi csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 szép nagy csirkeszárny, 10 dkg gomba, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 10-12 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, másfél dl világos sör, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só, 1 csokor petrezselyem-zöld, 1 db egész tojás.

  • Gyümölcsöntet

    Hozzávalók: 50 dkg gyümölcs, 6-8 dkg cukor, 1/2 dl víz.

  • Tojással rakott zöldbab

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, só.