rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Klasszikus almás rétes

  • Share on Tumblr

    Klasszikus almás rétesAz almákat megpucoljuk, majd tökgyalun lereszeljük. Összefőzzük a cukorral, fahéjjal és kevés citromlével. Sütőt begyújtjuk 4-es fokozatra (180 fokra). Réteslapokat szétszedjük, egy rúdhoz legalább 3 lapot egymásra terítünk. A felső 2 lapot felhajtjuk, alaposan megkenjük olivaolajjal a legalsó lapot, majd ráhatjuk a középső lapot és azt is megkenjük olajjal (a legfelső rétegre nem kell olaj). A legfelső lapot megszórjuk zsemlemorzsával és a szélein 2-3 cm-t kihagyva, egyenletesen eloszlatjuk a töltelék annyiad részét, ahány rúd rétest készítünk.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Mind a 4 szélét megkenjük olajjal és alul, majd kétoldalt visszahajtjuk. Alulról feszesen, de nem túl szorosan feltekerjük, és a tetejét is megkenjük olajjal. 4-5-ös fokozaton (180-190 fok) aranybarnára sütjük (20-25 perc).

    Hozzávalók:

    - 1 csomag réteslap
    - 1 citrom
    - 4 kisebb, vagy 3 nagyobb alma
    - 1 kiskanál őrölt fahéj
    - 2 evőkanál cukor
    - zsemlemorzsa
    - olívaolaj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bácskai csirkemell leves

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g csirkemell, 1 db vöröshagyma, 50 g zsír, piros paprika, 1000 ml csontleves, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 1 db zöldpaprika, 25 g liszt, 60 g vaj,só.

  • Sonkás-juhtúrós rakott palacsinta

    A fott sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, és kevés tejfölt adunk hozzá. A juhtúrót villával áttörjük, tejföllel krémszeruvé keverjük, sózzuk, a finomra vágott metélohagymával összekeverjük. A palacsintákat felváltva megkenjük az ízesített juhtúróval, a következot a sonkával, majd a legfelso palacsintát vastagon bekenjük a tejfölös juhtúróval. A rakott palacsintát elomelegített sütoben átforrósítjuk, és tetejét megpirítjuk. Tortaszeruen felszeletelve tálaljuk.

  • Zöldbabos fasírt

    Hozzávalók: 50 dkg pulykamell, 50 dkg elõfõzött zöldbab, egy fej hagyma, egy tojás, fokhagyma, só, bors, köménymag.

  • Húsgombócos pörkölt

    Hozzávalók 4 személyre 30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet) 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, vagy tejszín, 1 evõkanál liszt olaj, só, pirospaprika, 1 tojás, majoranna.

  • Barackos joghurt torta

    Hozzávalók: 50 dkg tejszín, 2 dl joghurt, 20 dkg sárgabarack, 3 dkg Porcukor, 6 cl zselé (olvasztott), 1 db piskóta, 40 dkg sárgabarack, 1 dl zselé.

  • Sonkás töltött palacsinta

    "Szép vékony palacsinta - lapokat sütünk, melyeket külön rakunk egy deszkára, míg a töltelék elkészül. Sós vízben fõtt velõt szitán átnyomunk, borsot és kevés tejfölt adva hozzá. Apróra vágott sonkát szintén összekeverünk kevés tejföllel.

  • Lepénytészta

    Hozzávalók 45 dkg tésztához: 20 dkg finomliszt, 15 dkg sótlan vaj (hûtve, kockára vágva), 1 tojássárgája, csipetnyi só.

  • Sósperec (pékperec)

    Hozzávalók: 80 dkg liszt, 10 dkg rozsliszt, 2 kocka élesztõ, 1 tk méz, 3 tk só, liszt a lisztezéshez, 2 ek olivaolaj, ágacska rozmaring, 3 dkg frissen freszelt parmezán.

  • Stefánia-Omlett (édes, vagy sós)

    Hozzávalók: 3 deka vaj, 3 deka liszt, 1 és fél deci tej, ( ha édes ) 8 deka porcukor ( ha sós ), mokkakanál só és kevés citrom héja, vanília, 3 tojás sárgája, 3 tojás habja.

  • Magos-burgonyás pogácsa

    Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 25 dkg burgonya, 45 dkg liszt, 25 dkg vaj/ margarin, 2 tojássárgája, 2 evõkanál tejföl, 10 dkg tisztított napraforgómag, 1 tojás a kenéshez.

  • Hagymás babsaláta

    A fehér szemes babot kb. 1-1,5 csészével este beáztatjuk. Másnap hideg vízzel feltesszük fõzni. Közben legyen lobogó víz, mert ha a paszuly fõtt vagy 10-15 percet, a vizét leöntjük és a lobogó forró vízzel feltöltjük. Teszünk bele 1 nagy vagy két kicsi babérlevelet, s megsózva puhára fõzzük. Persze utána kell tölteni a víznek.

  • Zalai ráksaláta

    Hozzávalók: 1 kg zalai rákhús, 30 dkg majonéz, 20 dkg tejszínhab, 5 db fõtt tojás, 1 citrom, 1 fejes saláta, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 1/2csomó kapor, só, szerecsendió, porcukor, mustár, worcester, ketchup, konyak.

  • Barna rizses leves

    Hozzávalók: 1 marék barna rizs, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 kávéskanál õrölt kömény, 1 kávéskanál szárított borsika, 1 zellerlevél, 3 szál petrezselyemlevél, 1 evõkanál só.

  • Caesar saláta csirkével

    Hozzávalók: 20 dkg csirkemellfilé, 2 ek szójaszósz, 1 ek olaj, 1 ek olívaolaj, 1 csipet só, 1 csipet bors, 2 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 0.5 dl olaj, 0.5 fej római saláta, 1 fej vöröshagyma, 2 ek fehérborecet, 1 tk mustár, 1 ek cukor, 15 dkg parmezán sajt.

  • Céklasaláta majonézzel

    Hozzávalók: 1 kg cékla, 10 dkg majonéz, 3 evõkanál ecetes torma, 2 dl joghurt, só, õrölt bors, 4 tojás a díszítéshez.

  • Narancstorta

    Hozzávalók: 8 tojásból készült piskótalap (kerek), 1 pohár (2 dl) tejföl, 2 pohár (4 dl) tejszín, 13 dkg porcukor, 1 narancs reszelt héja, ennek a narancsnak a leve, 1 narancs húsa apróra vágva, 1 evõkanál citromlé, 1 csomag vaníliás cukor.

  • Firenzei csavart

    Hozzávalók: 35 dkg orsó tészta só, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olívaolaj, 25 dkg konzerv tonhal, 5-6 dkg kapribogyó, 1 mokkáskanál õrölt bors, fél csomó petrezselyem, 4-5 konzerv szardíniahalacska.

  • Paradicsom leves

    Hozzávalók: 1/2 kg paradicsom, 2 bögre víz, 1 közepes méretû sárgarépa, 1 hagyma, 2 szegfûszeg, 1 kis darab fahéj, késhegynyi fehérbors, 4 teáskanál vaj (margarin), késhegynyi feketebors, 1 mokkáskanál pirospaprika, 2 1/2 teáskanál kukoricaliszt, 2 teáskanál cukor, só, pirított zsemle vagy kenyér darabkák.

  • Túrótorta citromosan

    Túrótorta citromosanA túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromhéjat, majd a margarinnal habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint és habverővel kevergetve felfőzzük. A zselatinos langyos tejet a túrókrémmel összedolgozzuk, ezután lazán hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. A kakaós piskótalapot kettévágjuk, az egyik lapot felaprítjuk és a krémhez keverjük. A másik lapot belehelyezzük egy kapcsos tortaformába, a lapra öntjük a túrókrémet, majd az egészet a hűtőszekrénybe tesszük.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...