rss
  • Apró kakaós csiga leveles tésztából

  • Share on Tumblr

    Apró kakaós csiga leveles tésztábólA leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd vékony téglalapokat nyújtunk. Egy szilikon ecsettel megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaó és cukor keverékével. Bejglihez hasonlatos módom, hosszabbik oldalánál foga feltekerjük, és vajas késsel kb. két cm széles darabokat vágok. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket kis ráhagyással, egy kevéske olvasztott vajjal lekenjük a tetejüket, és 180 fokos sütőben, légkeverésen 12-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süljön túl, mert akkor nagyon kiszárad.

    loading...

    Hozzávalók:

    - 1 csomag gyorsfagyasztott leveles tészta
    - kb. 5 dkg vaj
    - a kakaó és a cukor ízlés szerint


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejszínes-boros hagymaleves

    Hozzávalók: 4 adaghoz: 2 db Csirkehúsleves kocka, 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 dl tejszín, 2 dl fehérbor, 5 dkg margarin, szerecsendió, fehérbors, 5 dkg füstölt sajt, 2 szelet rozskenyér, 1 kis csokor metélõhagyma.

  • Diós kifli

    Diós kifliA liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát jó alaposan összegyúrjuk, és 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, melyeket kifli alakban összetekerünk. Megolajozott sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 °C fokon. Még melegen kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk. Magában is nagyon finom, de fogyasztható mellé baracklekvár is.

  • Tejszínes krumpli

    A krumplit meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük, és forrásban lévõ vízben kb. 4 percig elõfõzzük, majd leszûrjük és papírtörlõvel felitatjuk a nedvességet. 3 dl fõzõtejszínt 0,5 dl tejjel összekeverünk.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Besamel-(tej)mártás

    Hozzávalók: 14 dkg vaj, 12 dkg liszt, 9 dl tej, 2 dkg só, 0,5 dkg cayennei bors;

  • Sült cukkini

    Hozzávalók: 6 cukkini, só, liszt, sör, olaj.

  • Krémsajtos tészta

    Fõzzük ki a tésztát sós vízben, kevés olajjal, majd szûrjük le és keverjük össze a következõ szósszal: az apróra felkockázott kis fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát kevés felforrósított vajon megpirítjuk...

  • Tejfölös, gombás sertésszelet

    Tetszés szerinti mennyiségû hússzeleteket kiverünk, megsózunk, enyhén borsozunk, paprikázunk. Forró olajban éppen csak megforgatjuk, majd tejföllel kibélelt jénai tálba annyi szeletet teszünk, amennyi a tál alján elfér. Gombát vagdalunk rá, megszórjuk flekken fûszerkeverékkel.

  • Magdolna ragu

    Hozzávalók: 50 dkg sovány comb csíkokra vágva, 10 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, paprikakrém, 1 mokkáskanál mustár, kávéskanálnyi paradicsompüré, csipet majoranna, 2 db kávétejszín, liszt.

  • Kecskesajt fokhagymás olajban

    Hozzávalók: fél kg kemény kecskesajt, 2 ág rozmaring, 1 ágacska kakukkfû, 2 babérlevél, 8 gerezd fokhagyma, 2 szárított piros pepperoni, 10 szem szétnyomott feketebors, olivaolaj.

  • Almás- mákos rétes

    Hozzávalók: 1 cs. réteslap, 800 g alma, 50 g mák, 2 ek. édesmorzsa, 50 g margarin, citromlé, fahéj, cukor, porcukor a szóráshoz.

  • Dinnyecharlotte

    Hozzávalók: 2 kisebb görögdinnye, 4 evõkanál frissen facsart citromlé, 3 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 2 dl tejszín, 20 babapiskóta, 1 dl konyak, 10 szem mandula.

  • Brokkolileves karfiolosan

    Hozzávalók:

    - 1 közepes fej karfiol
    - 1 közepes fej brokkoli
    - 2 sárgarépa
    - 1 fehérrépa
    - pici olaj
    - 1 evõkanál liszt
    - só
    - ételízesítõ
    - 1 kis pohár tejföl
    - 1 tojás sárgája

  • Bográcsos lencse füstölt oldalassal, bográcsban

    Hozzávalók: 1 kg lencse, 80 dkg füstölt oldalas, 2 dl tejföl, 1 dl mustár, 20 dkg kacsazsír, 5 dkg cukor, 2 cl tárkonyecet, 4-5 db babérlevél, 1 paprika, 1 paradicsom, bors, 2 dkg liszt, 2 dkg pirospaprika, 1 csomó zellerzöld, 1 csomó petrezselyem, 50 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, õrölt kömény, só, tárkonylevél, Delikát ételízesítõ.

  • Fogasszelet túrótésztával

    Hozzávalók: 70 dkg fogasfilé, 30 dkg gomba, 20 dkg zsír, 30 dkg liszt, 2 dkg só, 5 g õrölt bors, 1 csomó petrezselyemzöld, 1,5 dl tejszín.

    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg túró, 30 dkg vaj, 15 dkg liszt, 1 db tojás, 1 dkg só.

  • Sajtos-gombás makaróni dagadóban

    Hozzávalók: 80 dkg sertésdagadó, fél csomag makaróni, 10 dkg gomba, 1 csokor zöldpetrezselyem, 15 dkg parmezán sajt, bors, só õrölt kakukkfû.

  • Szalonnás burgonya

    Hozzávalók: 20 dkg szalonna, 1 kg burgonya, só.

  • Rakott kel

    Hozzávalók: 1 közepes karfiol, 1 közepes kelkáposzta, 1/2 kg darált hús, 2 db nagyobb vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 db tojás, ételízesítõ, bors, petrezselyem, kakukkfû, zsálya.

  • Spenótlepény

    Hozzávalók: fél kg friss vagy 1 csomag mirelit spenót, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál liszt, 3 evõkanál búzadara, 2 tojás, 3 dl tej, 1 kávéskanál vaj, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj.

  • Sajttekercs 1.

    Hozzávalók: 25 dkg edami, vagy trappista sajt, 15 dkg Boci, Camping, vagy más krémsajt, 2 gerezd fokhagyma, õrölt feketebors, õrölt szerecsendió, egy csokor apróra vágott zöldpetrezselyem.

loading...