A nyers darált húst elkeverjük az aprított hagymával, fokhagymával, babbal, kukoricával, kockára vágott paprikával és az összes fűszerrel, amiket ízlés szerint adagolunk hozzá. Ezt a keveréket egy kiolajozott hőálló tálba lazán, lenyomkodás nélkül beleterítjük. Az öntethez valókból keveréket készítünk, majd leöntjük vele a húsos masszát,ami szépen körülöleli majd a husinkat. Az egész tetejére reszelt sajtot szórunk és középmeleg sütőben 40 perc alatt pirosra, illatosra sütjük. Tálaláskor tejföllel locsoljuk meg és szórhatunk rá őrölt chilit plusszba!
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 doboz kukorica konzerv
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 1 nagy hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy kaliforniai paprika
- só
- bors
- pirospaprika
- őrölt kömény
- bazsalikom
- chili ízlés szerint
Öntethez:
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl paradicsomlé
- 1 kk liszt
- só
- bors
- bazsalikom
- chilipor
- tetejére reszelt sajt
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!