A céklát héjastól jó alaposan megmossuk és egy tepsire kiterítünk alufóliát, és rárakjuk a céklákat. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk a céklákat és becsomagoljuk. Előmelegített, forró sütőben puhára sütjük, ha kihűlt, megpucoljuk, szeletekre vágjuk. A rukkolát alaposan megmossuk, a narancsot meghámozzuk, majd kockára vágjuk. A maradék olívaolajat összekeverjük a mézzel és a citromlével majd egy kicsit megsózzuk. A salátát összeállítjuk végül meglocsoljuk az öntettel. Szezámmaggal megszórjuk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzávalók:
- 30 dkg cékla
- 20 dkg rukkola
- 2 egész narancs
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál citromlé
- csípet só
- szezámmag
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!