
A céklát héjastól jó alaposan megmossuk és egy tepsire kiterítünk alufóliát, és rárakjuk a céklákat. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk a céklákat és becsomagoljuk. Előmelegített, forró sütőben puhára sütjük, ha kihűlt, megpucoljuk, szeletekre vágjuk. A rukkolát alaposan megmossuk, a narancsot meghámozzuk, majd kockára vágjuk. A maradék olívaolajat összekeverjük a mézzel és a citromlével majd egy kicsit megsózzuk. A salátát összeállítjuk végül meglocsoljuk az öntettel. Szezámmaggal megszórjuk.
Hozzávalók:
- 30 dkg cékla
- 20 dkg rukkola
- 2 egész narancs
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál citromlé
- csípet só
- szezámmag