2024.04.19. - Emma

Halfilé zöldségesen

Halfilé zöldségesen
Halfilé zöldségesenA bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, leveleit lecsipkedjük. A halat megmossuk, bedörzsöljük citromlével, sóval és borssal. A parmezánt 6 dkg mandulával finomra őröljük. Hozzáadjuk a bazsalikomot, 1,5 evőkanál olajat és 3 evőkanál vizet. Tovább őröljük. Sóval, borssal fűszerezzük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halat a tálba fektetjük, szétosztjuk rajta a bazsalikomos krémet, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a tésztát forró, leveskockával ízesített vízben kifőzzük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Megtisztítjuk a cukkinit és a répát, és vékony szeletekre vágjuk. Az utolsó 2 percre a tésztához adjuk a cukkinit, az utolsó 1 percre a répát is. Leszűrjük. Durvára vágunk 1,5 dkg mandulát. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Felforrósítunk fél evőkanál olajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Ráborítjuk a zöldséges tésztát. Négy tányérba szétosztjuk, rárakunk egy-egy halat, és megszórjuk a mandulával. Bazsalikommal, citrommal díszíthetjük.

Hozzávalók:

- 1 csokor bazsalikom
- 4 halfilé
- 1 evőkanál citromlé
- 1,5 dkg parmezán sajt
- 7,5 dkg mandula
- 2 evőkanál olaj
- vaj a formához
- 12 dkg metélt tészta
- 1 zöldségleveskocka
- 1 kis cukkini
- 25 dkg sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!