2020.12.04. - Borbála, Barbara

Tejszínes lencseleves

Tejszínes lencseleves
Tejszínes lencselevesA hagymás, babéros, gyömbéres vízben 25-30 perc alatt főzzük elő a lencsét. A répát hámozzuk meg, majd vágjuk 5x5 mm-es kockákra, kezdjük el dinsztelni az olajon. Fedjük le, és közepes hőfokon 10 percig dinszteljük. Majd adjuk hozzá a vékonyra szeletelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a karikára vágott póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy babérlevelet, és kakukkfüvet, és a leszűrt lencsét is. Majd felöntjük az alaplével vagy vízzel. Felforraljuk, majd takarékra vesszük, és hozzáadjuk a tejszínt. Ezt követően már nem forraljuk tovább.
bohócdoktor vizit szja 1%

Tálaláskor frissen facsart citromlével ízesítjük.

Hozzávalók:

- 160 g lencse
- víz
- 1 babérlevél
- 50 g vöröshagyma
- mogyorónyi friss gyömbér
- 2 ek hidegen sajtolt napraforgóolaj
- 200 g sárgarépa
- 100 g póréhagyma
- só
- tört színes bors
- 1 babérlevél
- 1 mk kakukkfű
- fél citrom héja
- mogyorónyi gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1400 ml zöldségalaplé (vagy víz)
- 150 ml tejszín
- friss citrom

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!